• تاریخ انتشار : 1397/12/22 - 15:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 813
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دانشکده مجازی چهارمین دوره تله مدیسین را به مناسبت روز جهانی کلیه برگزار کرد

چهارمین دوره پزشکی از دور (تله مدیسین) توسط دانشکده مجازی و با همکاری معاونت بهداشت، بیمارستان ضیائیان و شبکه بهداشت اسلامشهر به مناسبت روز جهانی کلیه برای بیماران دیابتی دارای عوارض کلیوی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومي دانشكده مجازي، راه اندازی پزشکی از دور در راستای شعار مجمع جهانی بهداشت 'بهداشت برای همه' برای تمامی بیماران در سراسر کشور، امکان دسترسی به خدمات عادلانه سلامت را میسر می کند، در این راستا طرح تله مدیسین در چهارمین فاز اجرایی خود و همزمان با روز جهانی کلیه (14th March 2019 ) تعدادی از بیماران دیابتی دارای عوارض کلیوی که در مرکز بهداشت اسلامشهر دارای پرونده پزشکی بودند را تحت ویزیت پزشکان متخصص بیمارستان ضیائیان قرار داد.
برای نخستین بار روز نهم مارس سال ۲۰۰۶ میلادی به عنوان روز جهانی کلیه نامیده شد. تخمین زده می شود که تا پایان سال 2019 تعداد 850 میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به بیماری مزمن کلیه هستند. 4/2 میلیون نفر از این جمعیت به علت بیماری مزمن کلیه که ششمین عامل مرگ در حال رشد در جهان است؛ دچار مرگ می شوند.
 هدف اصلی از نام گذاری این روز افزایش آگاهی عموم مردم درباره بیماری مزمن کلیه، خطرات و عوارض جدی این بیماری و بیماری های ناشی از آن است، چرا که امروزه پژوهش های علمی نشان می دهد از هر 10 نفر انسان سالم، یک نفر برخی از علائم ابتلا به بیماری مزمن کلیه را دارد. با وجودی كه سالانه افراد بی شماری در سراسر جهان به بیماری مزمن كلیه مبتلا می شوند اما هنوز بسیاری از مردم درباره این بیماری اطلاعات مفید و ضروری ندارند، در واقع این بیماری زمانی نمود پیدا می كند كه عملكرد كلیه ها كاهش می یابد و یا متوقف می شود و در این مرحله بیماری خیلی پیشرفت كرده است. به همین دلیل پزشكان همواره سعی دارند با آگاه كردن مردم درباره این بیماری به ویژه راه های پیشگیری از آن، شانس مقابله با ناتوانی كلیوی را افزایش داده و در نتیجه احتمال مرگ بیماران را تا حد امكان كاهش دهند.
درمان بیماری مزمن کلیه منجر به افزایش هزینه های درمان در خانواده های مبتلا به این بیماری خواهد شد؛ لذا با توجه به وجود استراتژی های لازم برای بیماریهای غیرواگیر در ایران؛ تاکنون راهکار خاصی برای کاهش هزینه های درمان بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی برنامه ریزی نشده است.
بنابراین برای حفظ سلامت كلیه ها، راه کارهای زیر توصیه می شود:
ـ انجام فعالیت بدنی روزانه و حفظ تناسب اندام
ـ کنترل مداوم سطح قند خون
ـ كنترل فشار خون
ـ تغذیه سالم و کنترل وزن
ـ نوشیدن مایعات فراوان
ـ ترک سیگار و دخانیات
ـ پرهیز از مصرف خودسرانه داروهای غیرنسخه ای نظیر مسكن ها
ـ مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت وجود علایم هشدار دهنده
 اجرای این دوره از تله مدیسین با حمایت پزشکان، مدیران و سرپرستان معاونت بهداشت دانشگاه (دکتر علیرضا دلاوری، دکتر سعید تاملی)، مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، دانشکده مجازی (دکتر سیدسینا مرعشی)، گروه فناوری اطلاعات معاونت بهداشت (دکتر فاطمه حاج علی عسگری)، شبکه بهداشت اسلامشهر (دکتر محمدرضا سلمانی ندوشن)، بیمارستان ضیائیان (دکتر حمید براهیمی)، گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت و اعضای هیات علمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده مجازی و کارشناسان این دانشکده برگزار شد.
خبرنگار: سیده کاملیا داودزاده

  • گروه خبری : دانشکده مجازی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 85901
آذر شهبازی
تهیه کننده:

آذر شهبازی