با پیام آیات عظام جوادی آملی و مکارم شیرازی چهارمین کنگره سالانه اخلاق پزشکی و پرستاری آغاز به‌کار کرد

چهارمین کنگره اخلاق پزشکی و پرستاری با حضور چشمگیر اساتید و صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه از 6 بهمن 94 در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است.

گالري عکس 1
گالري عکس 2
در مراسم افتتاحیه، ابتدا پیام آیت الله جوادی آملی پخش شد که در بخشی از آن آمده است: مسئله اخلاق پزشکی ویژگی خاص خود را دارد. که بخشی از آن به کیفیت ارتباط پزشک به بیمار می پردازد. کیفیت برخود عاطفی، مهربانانه درمان کردن، مهربانانه بر بالین بیمار رفتن جزء مقدمات اخلاق پزشکی است که در شان شما بزرگواران بیش از اینها متصور است. امیدواریم شما بزرگواران که اسوه جامعه اید همان طور که استاد طب بدن هستید استاد طب روح باشید و همان طور که به فکر درمان بخش خلقت هستید به فکر معالجه خود نیز باشید.
در ادامه، پیام آیت‌الله مکارم شیرازی قرائت شد که در آن آمده است: تشکیل همایش سراسری مربوط به اخلاق پزشکی را به همه شما عزیزان تبریک می‌گویم و از همه بنیان‌گذاران صمیمانه تشکر می‌کنم که به این امر مهم اقدام کرده‌اند.
در بخش دیگری از پیام به فضائل اخلاقی انسان و نقش اخلاق پزشکی بدین شرح اشاره‌شده است: در این میان پزشکان وظیفه سنگین‌تری دارند که در برنامه‌های اخلاق پزشکی تشریح شده است و مسائل اخلاقی که آنها باید رعایت کنند با دیگران بسیار متفاوت است؛ پزشکان سروکار باجان و حیات مردم‌دارند و بسیار می‌شود که رعایت اخلاق پزشکی جان‌هایی را از خطر رهایی می‌بخشد و به‌عکس رعایت نکردن آن عده‌ای را در کام خطر فرو می‌فرستد.
در بخش پایانی پیام آیت‌الله مکارم شیرازی به کنگره اخلاق پزشکی آمده است: امیدوارم با رعایت اخلاق اسلامی و اخلاق پزشکی برگرفته از اخلاق اسلامی تحول چشمگیری در همه زمینه‌ها پیدا شود و اخلاق پزشکان ما به‌عنوان یک نمونه برجسته انسانی و اسلامی در جهان منعکس گردد و افتخاری برای جامعه ما باشد. بار دیگر به همه شما خواهران و برداران عزیز تبریک می‌گویم و از دست‌اندرکاران متشکرم و برای موفقیت همه شما از صمیم دل دعا می‌کنم.
سپس دکتر پارساپور دبیرعلمی کنگره، پیام کنگره اخلاق پزشکی را توجه به جنبه‌های انسانی و اخلاقی ارائه خدمات سلامت دانست و افزود: مشارکت و هم‌گرایی گروه‌های مختلف پزشکی، پرستاری، داروسازی، دندانپزشکی و سایر حرف پزشکی و نیز جامعه هنری و نهادها و سازمان‌های مرتبط در حوزه سلامت گواه بر این حقیقت است که نظام سلامت بر اهمیت جایگاه اخلاق و تمسک به ریسمان آن به‌عنوان پیام اصلی مکت روح‌بخش اسلامی واقف است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه، از ارسال بیش از 800 مقاله به دبیرخانه کنگره خبر داد و افزود: فراخوان کنگره با استقبال چشمگیری مواجه و درمجموع 864 مقاله به دبیرخانه ارسال شد.
وی با اشاره به نحوه داوری مقالات گفت: کمیته 44 نفره داوری این مقالات را در سه مرحله مورد ارزیابی قرارداد. نتایج امتیازات داوری که از امتیاز صفر تا 9 مشخص‌شده بود به همراه اصل خلاصه مقالات در اختیار کمیته علمی کنگره قرار گرفت و این کمیته با تشکیل کارگروه‌هایی در خصوص هر مقاله بر اساس نظر داوران، ظرفیت نشست‌ها و البته کیفیت مقالات تصمیم گرفت و نتیجه را در اختیار دبیرخانه علمی قرارداد.
در ادامه دکتر زالی رییس سازمان نظام پزشکی کشور، اخلاق پزشکی را از موضوعات مهم و استراتژیک خواند که همه سازمان‌های مرتبط با حوزه سلامت به آن توجه دارند و افزود: سازمان نظام پزشکی نیز به‌عنوان نهاد حمایت‌کننده از بیماران و ارائه کنندگان خدمات پزشکی به حوزه اخلاق پزشکی توجه دارد.
وی با بیان اینکه اخلاق پزشکی  فراتر از  محدوده رابطه بین پزشک و بیمار است افزود: امروزه حیطه اخلاق پزشکی وسعت بیشتری یافته به‌طوری‌که اخلاق زیستی به‌عنوان مؤلفه و جز لاینفک این حوزه محسوب می‌شود و این کنگره فرصتی است که به تفاوت این دو  بپردازد.
رییس سازمان نظام پزشکی، با اشاره به پیشرفت‌های علم پزشکی و چالش‌های اخلاقی ناشی از آن گفت: رهیافت‌های نوین پزشکی متأثر از مسائل و چالش‌های اخلاقی درزمینه سلول‌های بنیادی، شبیه‌سازی، انجماد جنین، رحم جایگزین، درمان‌های جدید سرطان، بیماران صعب‌العلاج و... است که پرداختن به این مسائل فراتر از بضاعت یک سازمان و نهاد بوده و همه باید دست‌به‌دست هم دهیم تا به اهداف و موفقیت‌های کلان دست‌یابیم.
سپس دکتر باقر لاریجانی نائب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی و رییس کنگره، نیز بر لزوم توجه به اخلاق پزشکی تأکید کرد و افزود:  همزمان با پیشرفت علوم با پیچیدگی‌های متعدد مواجهیم که موجب شده تصمیم‌گیری در حوزه سلامت دشواری شود لذا باید با رویکرد اخلاق مداران در این زمینه گام برداریم تا موفقیت بیشتری به‌دست آوریم.
 رییس کنگره تصریح کرد: درست است که رابطه بین پزشک و بیمار موضوع مهم و رایجی در اخلاق پزشکی است اما ظهور فناوری‌های نوین و پیشرفت دانش مسائل جدیدی را در حوزه اخلاق پزشکی آفریده که گروه پزشکی با رویکرد جدیدی باید نسبت به حل آن اقدام کنند.
دکتر لاریجانی یادآور شد: در مقابل حق پزشکان که در ارائه خدمات سلامت تلاش می‌کنند حق بیماران نیز وجود دارد لذا تلفیق این دو، قرارداد اجتماعی است که انتظاراتی را در هر دو طرف ایجاد می‌کند و شکسته شدن این قرارداد و برآورده نشدن انتظارات، پیامدهای سوئی را در جامعه خواهد کرد.

خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

All about medical ethics not nursing ethics

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

78/10/11 - 00:00

باسلام چرا بحث اخلاق محدود اخلاق پزشكي و پرستاري شده. اخلاق حرفه اي بهتر نيست!! اين تغيير رويكرد نياز به كار ريشه اي و اساسي دارد

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب