لیست اخبار صفحه :12
مهین سعیدی: پرستاران ما پرستارهای شجاع و با ایمان هستند و در بحران کرونا با دل و جان کار می کنند

مهین سعیدی: پرستاران ما پرستارهای شجاع و با ایمان هستند و در بحران کرونا با دل و جان کار می کنند

مدیر پرستاری بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: در بحران چیزی که ما را نجات می دهد کار گروهی است. ما برای مبارزه با بحران به نظم احتیاج داریم. بحث شیوع ویروس کووید 19 نه تنها برای ایران بلکه برای تمام جهان یک دانشگاه بود و به همه درس های بزرگی داد. در بحران ها، کشوری موفق است که بتواند بهتر پیش بینی کند. ما باید روی اصول بهداشت فردی بیشتر کار کنیم. یادمان باشد ما ملتی هستیم که باید روی پای خودمان بایستیم و در مواقع بحران کسی به داد کسی نمی رسد.

سهیلا پناهی: باورهای اشتباه مردم پیرامون اعتیاد در زمان کرونا حس مسئولیت پذیری مان را افزایش داد

سهیلا پناهی: باورهای اشتباه مردم پیرامون اعتیاد در زمان کرونا حس مسئولیت پذیری مان را افزایش داد

سهیلا پناهی، کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: روانشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری از ابتدای شروع کرونا، فعالیت هایی مانند مداخلات سوگ، کاهش اضطراب، افسردگی، برنامه های زندان ها، غربالگری ها و ... را انجام دادند. 4 نفر از روانشناسان شبکه بهداشت ری به صورت 24 ساعته و شیفتی با سامانه 4030 همکاری داشتند و پاسخگوی سوالات روانشناسی مردم بودند. با شروع کرونا تمام توجه مردم و مسئولان به خود بیماری متمرکز و دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به مدیریت و تجربه ای که داشت توانست خیلی خوب به پیشگیری و بهداشت بپردازد. باورهای اشتباه مردم پیرامون اعتیاد در زمان کرونا حس مسئولیت پذیری مان را افزایش داد. دشواری های زیادی در غربالگری و نمونه گیری از معتادها و زندانیان داشتیم ولی با تمام وجود پای کار بودیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران نگاه ویژه ای به زندانیان داشت و همان ابتدای ورود اقدام به غربالگری و نمونه گیری از آنها می کرد.

دکتر محمد صادق حسنوند: به عنوان محقق نیازمند این هستیم که داده ها و اطلاعات خودمان را درباره کرونا به اشتراک بگذاریم

دکتر محمد صادق حسنوند: به عنوان محقق نیازمند این هستیم که داده ها و اطلاعات خودمان را درباره کرونا به اشتراک بگذاریم

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: بر اساس مطالعه ای که از هوای اطراف بیماران مبتلا به کووید 19 و بستری در بیمارستان ها انجام شد، در هوای اطراف بیماران ویروس دیده نشد. مستندسازی و استفاده از تجربیات اساتید و مدیران ارشد می تواند بسیار ارزشمند باشد ما مطالب علمی را به صورت راهنماها به زبان ساده برای مردم منتشر می کنیم. به نظرم باید اطلاعات را به اشتراک و در اختیار محقق قرار دهیم. در مطالعه ای که انجام شده در مناطقی که آلودگی هوا بیشتر بوده میزان مرگ مبتلایان به کووید 19 بیشتر بوده است. در این شرایط رعایت بهداشت یکی از درس هایی بود که از بحران کرونا یاد گرفتیم. فضای مجازی به آموزش و اجرا اقدامات کمک کرده است.

دکتر کاظم ندافی: به سمت وحدت رویه بهتر در پیشگیری از کرونا و آموزش همگانی می رویم

دکتر کاظم ندافی: به سمت وحدت رویه بهتر در پیشگیری از کرونا و آموزش همگانی می رویم

رئیس پژوهشکده محیط زیست و رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 گفت: ما در پژوهشکده محیط زیست زودتر از 2 اسفند شروع به کار و اولین راهنما را برای عموم مردم منتشرکردیم. بعد از شروع بیماری ما به عموم مردم و متخصصان اطلاع رسانی کردیم. راهنماهایی با عناوین کاربرد وسایل حفاظت فردی، استفاده صحیح از ماسک و گندزدایی سطوح منتشر کردیم. از دیگر کارهای پژوهشکده در زمان شروع کرونا انتشار پاسخنامه به سوالات متداول مردم بود. جلسات آموزشی برای کارکنان در زمینه نحوه استفاده از ماسک و محافظت از خود برگزار و عملکرد ماسک ها تولیدی را بررسی کردیم. طرح های پژوهشی که در زمینه کووید 19 باشد خارج از نوبت و به صورت مجازی بررسی خواهند شد.

دکتر سعید مهردل: توانمندی بشر بر بیماری های سخت تر از کرونا هم پیروز شده است

دکتر سعید مهردل: توانمندی بشر بر بیماری های سخت تر از کرونا هم پیروز شده است

دکتر سعید مهردل متخصص داخلی بیمارستان ضیائیان دانشگاه علوم پزشکی تهران در مصاحبه با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت کووید 19 در استودیو شفا دانشگاه گفت: در اوایل اسفندماه زمانی که بیماری کرونا به صورت یک اپیدمی در سطح جهان مطرح شد، تیم مدیریت اجرایی بیمارستان، نحوه خدمت رسانی به بیماران را به گونه ای تغییر داد که در مدت زمان سه روز بیمارستان ضیائیان توانست خودش را با این بحران همسان سازی کند و به بیماران درگیر با کرونا که به بیمارستان مراجعه می‌کردند خدمات درمانی ارائه دهد. مدیریت بیمارستان ها در چند روز توانستند خودش را با این بحران مطابقت بدهند. در ابتدا در کادر درمانی ترس و نگرانی وجود داشت اما رفته رفته بر ترس غالب شدند و با علاقه مندی کار کردند. وقتی صحبت از بحران می‌شود تصمیمات هم بحرانی گرفته می‌شود. بسیار مهم است که از افرادی برای تصمیم گیری استفاده شود که صلاحیت دار باشند و از توانمندی بالایی برای مدیریت بحران برخوردار باشند؛ این امر در بیمارستان ضیائیان به نحو احسن انجام شد.

تجربه های مدیریت بحران کرونا در قسمت سوم و پایانی گفت وگوی دکتر عباسعلی کریمی در مستند مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه

تجربه های مدیریت بحران کرونا در قسمت سوم و پایانی گفت وگوی دکتر عباسعلی کریمی در مستند مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش پایانی گفت و گوی خود با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: معتقدم ستادهای دانشگاه در چنین مواقعی باید فقط نقش حمایتی داشته باشند و نباید در کار بیمارستان ها دخالت کنند. از روز اول شعارم این بود که رئیس بیمارستان، رئیس جمهور بیمارستان است و اختیارات کامل دارد و خوشبختانه در بحران کرونا این صحبت من ثابت شد. دانشگاه علوم پزشکی تهران از 2 اسفند با تمام ظرفیت آماده خدمت رسانی شد. اگر لازم بود همه بیش از 4 هزار تخت موجود در بیمارستان ها را به کرونا اختصاص می دادیم. مدیر بحران کسی است که به اشتباه خودش پی ببرد، بپذیرد، اصلاح و اعلام کند و شهامت داشته باشد. در اوج بحران استاد رشته گوش حلق و بینی با 70 سال سن بر بالین بیمار کرونا ویزیت می کرد. حوزه سلامت و کادر درمانی از خودگذشتگی کرد و ذات خودش را نشان داد. برخی شهروندان پیش از کرونا بسیاری از داشته های ما را نمی دیدند و بسیاری از نداشته ها را که در همه جای دنیا هم وجود دارد بیش از اندازه بزرگ می دیدند. کرونا باعث شد بسیاری از نقاط قوتی که نادیده گرفته می شد دیده شود.

دکتر علی اشرف اقبالی: ارتباط تصویری بیمارستان با آستان قدس رضوی و زیارت مجازی امام رئوف باعث افزایش روحیه بیماران و کارکنان شد

دکتر علی اشرف اقبالی: ارتباط تصویری بیمارستان با آستان قدس رضوی و زیارت مجازی امام رئوف باعث افزایش روحیه بیماران و کارکنان شد

معاون درمان بیمارستان ضیائیان در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: به بیمارستان ضیائیان فرصت 24 ساعته داده شد تا کل بیمارستان را تخلیه و به سانتر کرونا تبدیل شود. کار سختی بود ولی به یاری خدا و تلاش همکاران این کار را انجام دادیم. استراحت نداشتيم؛ مرتب تلفن زنگ مي زد و از همه جا تماس مي گرفتند و شرايط را مي پرسيدند. 16 ماه سابقه جبهه دارم و در اين بحران بارها صحنه هاي جبهه و جنک برايم تداعي مي شد. خانواده من صبور بودند؛ گاهي 12 شب به خانه مي رفتم؛ همسرم فرزند شهيد است و درک مي کرد. اوايل مشکل ماسک داشتيم و برخي ماسک معمولي را با دستمال کاغذي به جاي ماسک N95 استفاده مي کردند. بحران يک فرصت است؛ همکاري هاي بين بخشي خودش را بروز داد. وابستگي و همدلي انسان ها در بحران ها بيشتر مي شود و آنها را به هم نزديک مي کند دانشگاه علوم پزشکي تهران سنگ تمام گذاشت و از هيچ کمکي به بيماران دريغ نکرد. چارت فرماندهی ستاد بحران بیماری کووید 19 با هماهنگی معاون درمان دانشگاه و مسئولان بیمارستان تدوین و شرح وظایف به افراد ستاد بحران ابلاغ شد.

دکتر فرناز نایب زاده: با کار تیمی می توانیم بحران ها را مدیریت کنیم

دکتر فرناز نایب زاده: با کار تیمی می توانیم بحران ها را مدیریت کنیم

قائم مقام مسئول فنی بیمارستان یاس در گفت و گو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: کسانی که در روزهای اول بحران به ما کمک کردند، قطعا در هر بحرانی باز هم در صحنه هستند. ما آموزش های لازم را به همکاران و نیروهای کمکی دادیم و از آنها خواستیم این اطلاعات را به بیماران و همراهان بیمار آموزش دهند. تیمی که ما در اختیار داشتیم، تیم بسیار باتجربه ای بود. ما بایددر مورد انتخاب کارکنان، تحقیقات لازم را انجام دهیم و همه فاکتورها را در نظر بگیریم. اگر انسان ها عاشق کاری باشند که انجام می دهند، قطعا به بهترین وجه آن کار را انجام می دهند. به علت وجود همدلی بین همکاران، بحران کرونا دوران بسیار زیبایی بود. من در طول دوران کاری خودم، این مقدار همدلی را یکجا ندیده بودم.

دکتر محسن آرمیده: در بحران کرونا هم بهداشت و درمان و هم مردم خوب عمل کردند

دکتر محسن آرمیده: در بحران کرونا هم بهداشت و درمان و هم مردم خوب عمل کردند

رئیس بخش اورژانس بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: این که همه دست به دست هم بدهند و برای مبارزه با بیماری کرونا بسیج شوند، در وزارت بهداشت و درمان واقعا بی سابقه بود. در تجربیات بعدی باید به سایر بیماران نیز توجه کرد. واکنش این بیماری در نژادهای مختلف متفاوت است. مردم در این بحران خیلی خوب کمک کردند و در صحنه بودند و این موضوع موجب دلگرمی ما شده بود. در این بحران دید مردم به کادر درمانی تغییر کرد. تمام همکاران از جان خود مایه گذاشتند. کارها و کمک های مردم شباهت زیادی به دوران جنگ داشت. امیدوارم با وجود این مستندها بتوانیم در مشکلات بعدی بهتر عمل کنیم.

دکتر سید علی دهقان: کرونا به ما یاد داد به جای آموزش پزشکی، پزشک تربیت کنیم

دکتر سید علی دهقان: کرونا به ما یاد داد به جای آموزش پزشکی، پزشک تربیت کنیم

معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: در سال های اخیر آموزش های پزشکی بیشتر به سمت کتاب خواندن و امتحان دادن پیش رفته است و از کنار بيمار ماندن و پاي مريض ماندن غافل شديم. باید از سمت نگاه بیماری محور به سمت نگاه بیمار محور برویم. کرونا به ما ثابت کرد اگر در چالش قرار بگیریم و از ظرفیت های موجود استفاده کنیم می توانیم سربلند بیرون بیاییم. تنها با خواندن مقاله و دیدن عکس نمی توان بیمار کووید را درمان کرد، باید بالای سر بیمار حضور داشت. جوانانی که جنگ را ندیده بودند به دلیل آموزه های انقلابی و فرهنگی همانند سربازان آن دوران پای کار ایستادند. حضور استادان در کنار جوانان نقش حمایتی مهمی در بیمارستان ایفا کرد. نباید از کرونا ترسید بلکه باید آن را جدی گرفت. بر روی ابعاد روانی کرونا باید بیشتر برنامه ریزی کرد. سعی کنیم به تغییر به عنوان فرصتی برای بهتر شدن نگاه کنیم. در این بحران پژوهش از درمان جا ماند. قرار گرفتن تجربه و نیروی جوانی در کنار هم رمز موفقیت بیمارستان امام خمینی(ره) در بحران کرونا بود.