• تاریخ انتشار : 1401/11/09 - 11:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 719
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: همه ما در صف عقلانیت بایستیم

در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، فعالیت‌های معاونت بهداشت در حوزه آموزش و ارتقا سلامت،کارنامه عملکردی بیمارستان‌ها، اعتباربخشی موسسه‌ای دانشگاه مطرح و بر نقش نظارتی دولتی در تقویت نظام سلامت تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۹ بهمن ۱۴۰۱ هیئت رئیسه دانشگاه، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر نقش تولیت دولت ها در عملکرد بهتر نظام سلامت تاکید کرد و گفت: بنا به دلایلی لازم است مسئولیت نظام درآمدی برعهده دولت باشد و بخش خصوصی با نظارت دولت کار کند. این تجربه‌ موفقی است که در جهان نیز به اثبات رسیده است.
دکتر قناعتی با اشاره دلایل سقوط کسب و کار در عرصه‌های مختلف و از جمله نظام سلامت گفت: هر آنچه امکان سرمایه‌گذاری دارد نیز با احتمال شکست مواجه می‌شود از جمله نظام سلامت؛ که از عامل این شکست، انحصارطلبی است.
رئیس دانشگاه، یکی از آسیب های بخش خصوصی را انحصارطلبی دانست و گفت: یکی از دلایل فقر، افزایش پرداخت از جیب مردم است و این امر ابعاد مختلف جامعه و نظام حاکم بر جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
دکتر قناعتی اقتدار دولت را از عوامل موفقیت نظام سلامت دانست و گفت: سلامت به همه امور جامعه گره خورده و بر آن تاثیر می‌گذارد و تاثیر می‌پذیرد. در دوران کرونا نیز دولت‌هایی که متمرکز و مقتدرانه عمل کردند در کنترل این بیماری موفق‌تر بوده‌اند.
رئیس دانشگاه با طرح این مسئله که آیا دولت باید همه کارها را در دست بگیرد گفت: دولت باید از طریق برون سپاری و تقویت تولیت خود بر نحوه انجام امور نظارت کند.
دکتر قناعتی با اشاره به تجربه موفق برون سپاری در مرکز تصویربرداری گفت: ما اولین گروه رادیولوژی بودیم که برون سپاری را با یک دستگاه سی‌تی اسکن آغاز کردیم و با نظارتی که انجام شد این مدل گسترش یافت. البته باید به آسیب های برون سپاری نیز توجه کردکه از جمله آن ایجاد خدمات القایی است.
رئیس دانشگاه یکی دیگر از دلایل لزوم نظارت دولت بر نظام سلامت را غیرهمگون بودن اطلاعات پزشک و بیمار دانست و گفت: باتوجه به نبود آگاهی بیمار نسبت به مراحل تشخیص و درمان بیماری، نظارت دولت به حمایت از بیماران کمک می کند.
دکتر قناعتی نقش دولت را با تقویت ساختارهای بیمه‌ای موثر دانست و گفت: برقراری عدالت به عنوان مهمترین وظیفه دولت ها باید مدنظر قرار گیرد.
باید کاری کنیم که مردم با هوشمندی، درایت و عقلانیت در حوزه سلامت سرمایه گزاری و مشارکت کنند .
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به دستور جلسه، حوزه بهداشت را اولویت اصلی دانشگاه دانست و گفت: همه معاونت‌ها کمک کنند امر پیشگیری و بهداشت با موفقیت پیش برود.
دکتر قناعتی درخصوص کارنامه عملکردی بیمارستان‌ها گفت: شاخص‌های درمانی، آموزشی و مالی بیمارستان‌ها را احصا کنید تا براساس آن داشبورد مدیریتی طراحی شود و براساس آن تصمیم گیری دقیق‌تری صورت گیرد.

پیش از دستور
حجت الاسلام و المسلمین میر مجید سیدقریشی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، ادامه نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشترک را در زمینه درآمدزایی دولت ها تشریح کرد.

آموزش و ارتقا سلامت
در ادامه دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه، فعالیت های گروه آموزش و ارتقا سلامت را تشریح کرد و گفت: همان طور که در نظام سلامت معتقدیم بهداشت در اولویت است. در حوزه بهداشت نیز براین باوریم، اموزش مقدم بر امور دیگر است.
وی با اشاره به برگزاری دوره های اموزش عمومی، اموزش بهورزان، کارکنان و سفیران سلامت و... گفت: حدود 600 هزار خانوار سفیر سلامت در منطقه تحت پوشش دانشگاه هستند که 200 هزار نفر از آنان با حوزه بهداشت ارتباط مستمر دارند و از این ظرفیت می توان برای ارتقا سلامت منطقه تحت پوشش دانشگاه استفاده کرد.
دکتر اولیایی منش با اشاره به اجرای طرح نیازسنجی از محلات ری، جنوب تهران و اسلامشهر گفت: این نیازسنجی در 180 محله از خود مردم انجام شده و نتایج قابل توجهی از آن استخراج شده است.
معاون بهداشت دانشگاه، بر تقویت آموزش فراگیران در عرصه بهداشت تاکید کرد و گفت: لازم تشویق کنیم دانشجویان واحد اختیاری خود را بهداشت عمومی انتخاب کنند.
دکتر اولیایی منش، با اشاره به تقویت مجموعه آزمایشگاه های معاونت بهداشت گفت: برخی ازمایش ها فقط در آزمایشگاه مرجع بهداشت انجام می شود.
وی با اشاره به فعالیت های عمرانی معاونت بهداشت و شرح حمایت های خیرین از این اقدامات گفت: درحال حاضر 23 پروژه در عرصه بهداشت در حال انجام است.

بررسی کارنامه عملکردی بیمارستان ها

سپس دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه، کارنامه عملکردی بیمارستان ها را تشریح کرد و گفت: کارنامه عملکردی بیمارستان ها به منظور دستیابی به معیارهای سنجش عملکرد تیم راهبری و مدیریت بیمارستان، دستیابی به مبنای توزیع امکانات و تجهیزات و نیروی انسانی و یکپارچه سازی مدیریت بیمارستانی و پرهیز از فردگرایی مدیریتی، در معاونت درمان تدوین شده است.
دکتر ناطقی کارنامه عملکرد بیمارستان ها را شاخصی قابل اندازه گیری برای سنجش عملکرد بیمارستان ها دانست و گفت: این ارزیابی براساس شاخص های ضریب اشغال تخت، گردش تخت، وقفه در گردش تخت، متوسط اقامت بیمار، میزان درآمد و هزینه، نسبت بستری از اورژانس ودرمانگاه، نسبت جراحی به تعداد سرپایی و بستری و... صورت می گیرد و بیمارستان ها براساس امتیازی که کسب می کند سطح بندی می شوند.

آغاز اعتباربخشی موسسه ای دانشگاه 

در ادامه دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه، بحث اعتبار بخشی موسسه ای دانشگاه را مطرح کرد و گفت: این اعتبار بخشی، کل دانشگاه را شامل می شود و مرحله خودارزیابی آن با کمک معاونت ها صورت می گیرد.
وی برجمع آوری مستندات مورد نیاز در این زمینه تاکید کرد و گفت: در ارزیابی دوره قبل 65 استاندارد در 8 حوزه مورد بررسی قرار گرفته و در این دوره 94 استاندارد در 8 محور تعریف شده است.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 225434
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *