مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر سید علی کشاورز: تقویت سیستم ایمنی بدن در گرو داشتن رژیم غذایی متعادل است
مدیرگروه تغذیه بالینی دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: به گفته یکی از بزرگان علم تغذیه دنیا، پدر بیماری هر چه باشد، مادر آن سوءتغذیه است، بنابراین یکی از ارکان سلامتی انسان تغذیه است. افرادی که کمخون هستند بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار میگیرند. از آنجاکه انواع ویتامینها در سبزیها و میوهها وجود دارد در نتیجه سبزیها و میوهها، معجون سلامتی هستند. ثابتشده است که شکر و قندهای ساده نقش بسیاری در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارند درنتیجه در دوران کرونا تا جایی که میتوانیم باید مصرف قند و شکر را حذف و یا محدود کنیم. قرقره کردن آبنمک در روز میتواند برای ضدعفونی دهان و گلو بسیار مفید و مؤثر باشد و خطر ابتلا به بیماری را کم میکند. پختن کامل غذا خیلی از آلودگیهای میکروبی و سموم میکروبی را از بین میبرد.
مستند «افق سلامت در پسا کرونا»
دکتر محسن اسفندبد: تعداد ابتلای بیماران مبتلا به سرطان به کرونا کمتر از آنچه بود که انتظار داشتیم
رئیس بخش خون و آنکولوژی بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با شیوع کرونا 2 دغدغه مهم در خصوص بیماران خون و آنکولوژی داشتیم. دغدغه اول با توجه به اینکه این بیماران داروهای تضعیفکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند وسعت ابتلای آنها بیشتر از عموم جامعه باشد و دغدغه دوم این بود که این بیماران بهواسطه ترس از ابتلا به کرونا به پزشک مراجعه نداشته باشند. تعداد ابتلای بیماران مبتلابه سرطان به کرونا کمتر از آنچه بود که انتظار داشتیم. به بیماران مبتلا به سرطان توضیح داده شد اگر شما نکات بهداشتی را رعایت کنید و درعینحال به پزشک معالج خود مراجعه داشته باشید خطری شما را تهدید نخواهد کرد. بیمارانی که اقدام خاص درمانی ندارند بهتر است که بهصورت مجازی ویزیت شوند اما بیمارانی که باید برای آنها اقدامات خاص درمانی انجام شود حتماً باید حضوری ویزیت شوند. در بیماران مزمن گفته میشود اگر علائمی داشتید که 5 تا 7 روز طول کشید و یا زندگی شما را مختل کرد حتماً به پزشک مراجعه کنید.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر حامد پورآرام: پیروی از یک رژیم غذایی کامل سادهترین راه برای بالابردن سیستم ایمنی بدن است
معاون آموزشی دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: رعایت تغذیه صحیح، خواب کافی و فعالیت بدنی، کلیدیترین راههای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن مناسب است. بیش از 85 درصد جامعه ما در اغلب موارد کمبود ویتامین D دارند. بهترین راه برای تأمین ویتامین D استفاده از نور مستقیم آفتاب است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر حسین خلیلی: درصد زیادی از آسیبها در دوران کووید مربوط به بیماران زمینهای است نه خود کووید!
مدیرگروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» گفت: در مورد دارودرمانی کووید باید بسیار بااحتیاط باشیم چون کرونا یک بیماری است که تغییرات زیادی دارد. همیشه وقتی صحبت میکنم می گویم کرونا درمان ندارد حواسمان باشد درمان های حمایتی است که کمک می کند. به اثربخشی یک فراورده دل نبندیم.
«افق سلامت در پساکرونا»
دکتر سید محمود اسحاق حسینی: مردم ضمن رعایت بهداشت فردی بدانند که ویروس کرونا جزئی از زندگی آنها محسوب میشود
رئیس بخش داخلی مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: باعث افتخار است که بیمارستان امیراعلم جزو بیمارستان های پیشتاز در ارائه خدمات به بیماران درگیر کرونا بوده است. در حال حاضر بیمارستان ها حالت نظام یافته تری در مقايسه با ابتدای بحران دارند و این امر موجب کاهش اتلاف نیرو و منابع می شود. آگاهی عمومی جامعه باید بالا برود و مردم با رعایت بهداشت فردی بدانند که این ویروس جزئی از زندگی آن ها محسوب می شود. دانشگاه علوم پزشکی تهران در بحران کووید هر چه داشت در طبق اخلاص گذاشت و در تمامی سطوح زحمات فراوانی کشیده شد. تلاش کادر درمان قابل تقدیر است و عزیزانی که در این راه به فیض شهادت نايل آمدند دارای اجری عظیم در پیشگاه خداوند هستند. مستندسازی هم به عنوان تجربیاتی ارزشمند برای آیندگان به جا می ماند و هم می توان از آن برای برنامه ریزی های آتی استفاده کرد. در این شرایط باید به فکر یکدیگر باشیم و با همکاری و همدلی بتوانیم وضعیت بهتری را بسازیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
آرزو چراغی: تغذیه مناسب اثر مستقیمی بر روی سیستم ایمنی بدن دارد
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه درباره نقش تغذیه در دوران کرونا و عوامل تقویت سیستم ایمنی بدن توضیح داد و گفت: اولین فاکتور برای تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب است و ما در شبانه روز باید بین 6 تا 8 ساعت خواب شبانه داشته باشیم. دومین عاملی که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود، انجام فعالیت های ورزشی است و باید در طول یک هفته حدود 150 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشیم. بیماری های زمینه ای و صعب العلاج باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. مهمترین فاکتور برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بحث تغذیه مناسب است. استفاده از چهار گروه اصلی مواد غذایی به صورت روزانه در وعده های غذایی باعث می شود که تغذیه ما مناسب بوده و سیستم ایمنی بدنمان تقویت شود. استفاده از غذاهای سرخ کرده بیرون و فست فودها در دوران کرونا اصلا مناسب بدن نیست. از گرفتن رژیم های سرخود پرهیز کنید و حتما در این زمینه از مشاوره کارشناسان مربوطه استفاده کنید. امیدوارم با رعایت شیوه نامه های بهداشتی و یاری رساندن به کادر درمان بتوانیم در مدت زمان کوتاهی بر این بیماری غلبه کنیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر هاشم شریفیان: بیماران نباید از مراجعه به بیمارستانها به علت ابتلا به کووید 19 بترسند
متخصص رادیولوژی مجتمع بیمارستانی امیراعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا » در دانشگاه گفت: مردم سعی کنند که با رعایت اصول بهداشتی مراقب سلامتی خودشان باشند و کمتر بیمار شوند تا فشاری که روی کادر درمان وجود دارد کاهش یابد. ملاقات هایی که فقط جنبه بازدید از بیمار را دارد، به علت خطرات زیاد برای بیمار و همراه بیمار ممنوع است. از ابتدا مشخص شد که سی تی اسکن بیماران در بیماری کرونا از نظر تشخیصی بسیار با ارزش است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر عباس کبریاییزاده: نظام سلامت باید بتواند برای بیماران اعتماد ایجاد کند تا برای ویزیتهای دورهای با آرامش خیال بیشتری به مراکز درمانی مراجعه کنند
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: خوشبختانه در زمان بسیار کوتاهی توانستیم ازنظر مواد ضدعفونیکننده و ماسک به تولید انبوه برسیم بنابراین به واحدهای پشتیبانی نظام سلامت نمره قابل قبولی میدهم. ما تنها کشوری در دنیا هستیم که دانش داروسازی در داخل کشور صنعتی شده است. یکی از اولویتهای جدی دانشگاه باید در بازپروری ذهنی همکاران گروه پزشک و پرستار باشد. کرونا از تمام جهات میتواند برای انسان آموختنیهای اخلاقی و مدیریتی و اقتصادی به همراه داشته باشد. کرونا یک بلا محسوب میشود ولی بلای آموختنی. الکترونیک کردن سیستم سلامت و ایجاد ساختاری برای رعایت نکات بهداشتی در مراکز درمان از مهمترین راهها برای کنترل بیماری است
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر میثم اسماعیلی: بیمارانی که بیماریهای زمینهای دارند باید به بیمارستانها اعتماد کنند
معاون تدارکات مجموعه داروخانه های دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: مجموعه داروخانه های شهری به عنوان همکار و همچنین عضوی از تیم داروخانه های بیمارستانی محسوب می شوند. در بحران کرونا داروخانه های شهری با دو چالش، یکی تهیه داروها و اقلام حفاظتی برای بیمارستان ها و دیگری تهیه داروها و اقلام حفاظتی برای عموم مردم مواجه بودند. یک همبستگی بین همکاران ایجاد شد تا بتوانیم به هر شکلی که شده داروها و تجهیزات تهیه شده را به دست بیماران برسانیم. تلاش و ایثار تمام همکاران در بحران کرونا به نوعی تداعی کننده دوران جنگ بود و این جنگ به نوعی جنگ سلامت بود. بیمارانی که بیماری های زمینه ای دارند باید به بیمارستان ها اعتماد کنند و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای درمان و تشخیص بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. ما از فضاهای مجازی می توانیم برای اطلاع رسانی و آموزش به بیماران استفاده کنیم.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر علیرضا فروغی: رها کردن درمان بیماریهای زمینهای به علت ترس از ابتلا به کرونا خطرناک است
متخصص رادیولوژی بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بسیاری از بیمارانی که بیماری زمینه ای دارند و یا بیمارانی که پیوند کلیه و ... انجام داده اند، به جای ترس از ابتلا به کووید 19 لازم است که از عود بیماری خودشان بترسند. بیماران با رعایت اصول بهداشتی و استفاده از ماسک و پرهیز از تجمعات، می توانند بدون هیچ مشکلی برای پیگیری و درمان بیماری به بیمارستان ها مراجعه کنند. مردم باید به سیستم بهداشتی درمانی و کادر درمان که مشغول خدمات رسانی به بیماران هستند، اعتماد داشته باشند تا با پیدایش داروهای جدید این بیماری هر چه زودتر خاتمه پیدا کند. با توجه به استرس و اضطرابی که به علت بیماری کرونا در جامعه وجود دارد، لازم است که تعدادی از همکاران روانپزشک و روانشناس حتما در بیمارستان ها حضور داشته باشند. کرونا درس ایثار و فداکاری به ما داد.