• تاریخ: 1403/03/20 - 13:02
  • بازدید : 167
  • زمان : 2 دقیقه

ارتباط معنی دار ناامنی غذایی با کیفیت خواب، افزایش استرس، اضطراب، افسردگی و افت خلق‌وخو

نشست خبری بررسی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط ناامنی غذایی با استرس، اضطراب، افسردگی و خلق‌وخو در سالمندان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، مجری اصلی طرح تحقیقاتی «بررسی ارتباط ناامنی غذایی با استرس، اضطراب، افسردگی و خلق‌وخو در سالمندان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران» در این نشست خبری اظهار کرد: کار تحقیقاتی خود را در سال گذشته به اتمام رساندیم و این پژوهش توانسته است به ارتقاء سطح دانش و سلامت در حوزه تغذیه کمک کند.

 
این عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره اعضای تیم تحقیقاتی اظهار کرد: سیده هانیه عباسی، کارشناس‌ارشد علوم بهداشتی تغذیه؛ مریم کریم دهنوی، کارشناس‌ارشد علوم بهداشتی در تغذیه؛ پریسا نژادحاجیان کارشناس‌ارشد علوم بهداشتی در تغذیه و پیشوا ارژنگ کارشناس‌رشد علوم تغذیه اعضای تیم تحقیقاتی را تشکیل می‌دهند.

 
این محقق در پاسخ به پرسش «پیام اصلی تحقیق شما چیست؟» اظهار کرد:ناامنی غذایی که به عنوان عدم دسترسی کافی به غذای سالم مورد نیاز برای زندگی و انجام فعالیت های روزانه تعریف می‌شود؛ مانند عوامل مهم تغذیه‌ای موثر بر حفظ سلامت افراد است. بررسی گروهی از سالمندان نشان‌دهنده ارتباط معنادار ناامنی غذایی با افت کیفیت خواب و افزایش احتمال استرس، اضطراب و افسردگی و افت خلق و خو است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در دوره سالمندی استفاده از منابع غذایی سالم و کافی ممکن است به دلایل مختلفی دچار مشکل گردد. با افزایش جمعیت سالمندان در کشور، انجام بررسی‌های دقیق بر موارد مربوط به سلامت این گروه جمعیتی می‌تواند گام مهمی در جهت بهبود سلامت کلی جامعه و همچنین جلوگیری از هزینه‌های ثانویه درمان در نظر گرفته شود.

 
آزادبخت درباره دو تاثیر و کاربرد اصلی پژوهش «بررسی ارتباط ناامنی غذایی با استرس، اضطراب، افسردگی و خلق‌وخو در سالمندان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: «توجه به اهمیت ناامنی غذایی و پیامدهای آن در گروه سالمندان» و «ارائه نمونه پژوهش در جهت توسعه مطالعات در زمینه پیشگیری از کاهش سلامت روان در سالمندان» جزو کاربردهای اصلی این پژوهش هستند.

 
وی با بیان اینکه تخصیص امکانات و هزینه مورد نیاز برای انجام پژوهش های وسیع تر مورد نیاز است، درباره خواسته‌های خود از مسئولان توضیح داد: همچنین انجام پژوهش‌های بین رشته‌ای نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.


آزادبخت در پایان گفت:این پژوهش ممکن است منجر به توجه بیشتر به گروه سالمندان به منظور پیشگیری از مشکلات سلامت و کاهش هزینه‌های درمانی ثانویه شود.


به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیات‌علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و در زمینه‌های تغذیه و نقش آن در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر به ویژه دیابت نوع ۲ فعالیت می‌کند.


علاقمندان برای ارتباط با دکتر آزادبخت می‌توانند از طریق صندوق الکترونیکی به آدرس azadbakhtleila@gmail.com یا شماره تلفن 88955805 اقدام کنند.
کد طرح: ۵۴۷۸۴

  • کد خبر : 300893
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی