• تاریخ: 1404/07/22 - 08:48
  • بازدید : 69
  • زمان : 2 دقیقه

پژوهش تازه درباره کنترل درد در کودکان؛ طب فشاری چه نقشی دارد؟

در راستای بهبود تجربه دندانپزشکی برای کودکان، پژوهشی با عنوان «بررسی تأثیر تحریک نقطه LI4 با روش طب فشاری بر میزان درد تزریق دندانپزشکی در کودکان» به سرپرستی دکتر سارا قدیمی، استاد گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجام و در سال ۱۴۰۴ به پایان رسید. این مطالعه با هدف ارزیابی یکی از روش‌های غیرتهاجمی کنترل درد در کودکان، یافته‌های مهمی در حوزه دندانپزشکی کودکان ارائه کرده است.

به گزارش روابط علوم عمومی معاونت تحقیقات و پزشکی تهران، طرح تحقیقاتی با عنوان «بررسی اثر فشاری دانشگاه نقطه LI4 با روش فشاری بر میزان درد تزریق دندانپزشکی در کودکان» توسط دکتر سارا قدیمی، استاد و عضو هیأت علمی گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی این دانشگاه، اجرا و در سال ۱۴۰۳-۱۴۰۴ خاتمه یافته است.
این پژوهش با هدف بررسی کارایی روش‌های غیرتهاجمی در کاهش درد تزریق‌های دندانپزشکی انجام شد. چرا که تزریق، یکی از پراضطراب‌ترین و ناخوشایندترین مراحل درمان‌های دندانپزشکی برای کودکان است.
دکتر در توضیح پیام کلیدی یک پژوهشگر قدیمی اظهار داشت: «تزریق دندانپزشکی یکی از بهترین درمان‌ها برای کودکان است و هر تلاشی برای کاهش این درد می‌تواند در بهبود تجربه درمان باشد. هدف ما بررسی تاثیر نقطه LI4 با استفاده از روش طب فشاری بر میزان درد تزریق بود. نتایج نشان داد که عامل‌سازی این نقطه قابل‌توجهی برای کاهش درد تزریق دندانپزشکی بود.»
این مطالعه ضمن بررسی امکان استفاده از طب فشاری در محیط دندانپزشکی، پایه‌های پژوهش‌های آتی در حوزه مدیریت درد در کودکان می‌شود. از مهمترین کاربردهای این پژوهش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
بررسی یکی از روش‌های غیرتهاجمی در کنترل درد حین تزریق بی‌حسی دندانپزشکی در کودکان.
ارائه اطلاعات علمی برای تحقیقات آتی در زمینه تأثیر فشاری بر طب و سایر روشهای مکمل بر درد و ورزش در کودکان.
دکتر قدیمی همچنین پیشنهاد کرد: «برای بهبود دقت و نتایج جامع، پیشنهاد می‌شود در مطالعات آینده از ترکیب چند نقطه فشار فشاری مرتبط با درد و ورزش استفاده شود و شاخص‌های فیزیولوژیک مانند ضربان قلب نیز پیش و حین تزریق شوند. همچنین طراحی مطالعات با گروه‌های کنترل، شم و طب فشاری می‌تواند به اعتبار بیشتر یافته‌ها کمک کند.»
این پژوهش گامی در جهت شناخت علمی نقش روش‌های غیر دارویی در مدیریت درد کودکان در دندانپزشکی است و می‌توان از آنها برای استفاده از فشارهای طبی و سایر درمان‌های مکمل در محیط‌های کلینیکی استفاده کرد.
علاقه‌مندان و پژوهشگران جهت ارتباط و تبادل نظر علمی می‌توانند از طریق ایمیل sghadimi@tums.ac.ir با دکتر سارا قدیمی تماس دسترسی پیدا کنند. کد طرح:64495

  • کد خبر : 306721
سعید علیخانی
تهیه کننده:

سعید علیخانی