تامز رس 4 دانشگاه علوم پزشکی تهران tums Responsibility: معرفی اقدامات مرکز جامع سلامت آیت در هفته سلامت
این برنامه از تامز رس به منظور آگاهی بخشی از اقدامات مرکز جامع سلامت آیت دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته سلامت منتشر شده است. برگزاری کلاس های آموزشی برای گروه های سنی مختلف، برپایی ایستگاه های سلامت در مراکز عمومی، غربالگری بیماری های فشار خون و قندخون و... از جمله اقداماتی است که در مرکز آیت و دیگر مراکز جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران ارایه می شود.
تامز رس 3 دانشگاه علوم پزشکی تهران: به روز رسانی راهنمای بالینی استئوپروز در کشور
پژوهش های فراآکادمیک یا سودمندی و مزیتی که پژوهش میتواند برای اجتماع و سیاست عمومی به ارمغان آورد موضوع برنامه های tums Responsibility است. در سومین برنامه تامر رس، در راستای پاسخگویی اجتماعی و معرفی طرح های اثر گذار در کشور، دکتر افشین استوار، رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به معرفی طرح کشوری به روز رسانی راهنمای بالینی استئوپروز پرداخت. در این طرح با توجه به اهمیت بیماری و سندروم های دوران سالمندی، توجه به تشخیص و درمان پوکی استخوان و پیشگیری از بروز شکستگی در سالمندان مورد توجه قرار می گیرد.
تامز رس 2 دانشگاه علوم پزشکی تهران: tums Responsibility: پایلوت استقرار نظام بومی مراقبت و پیشگیری از شکستگی ثانویه در کشور
پژوهش های فراآکادمیک یا سودمندی و مزیتی که پژوهش میتواند برای اجتماع و سیاست عمومی به ارمغان آورد موضوع برنامه های tums Responsibility است. در دومین برنامه تامر رس، در راستای پاسخگویی اجتماعی و معرفی طرح های اثر گذار در کشور، دکتر نوشین فهیم فر، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه،به معرفی طرح پایلوت استقرار نظام مراقبت و پیشگیری از شکستگی ثانویه در کشور پرداخت و گفت: پوکی استخوان در جمعیت بالای 60 سال کشور نزدیک به 44 درصد شیوع دارد که با افزایش سن، این عدد بالاتر رفته و شانس شکستگی استخوان را افزایش می دهد. بر اساس این برنامه کشوری، با مراقبت و درمان افرادی که یکبار دچار شکستگی شده اند می توان تا 50درصد از شکستگی استخوان مجدد در افراد دارای پوکی استخوان جلوگیری کرد.
تامز رس 1: بررسی بخشی از مطالبات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
در پی برگزاری پویش یک دقیقه با مسئولان در دانشگاه علوم پزشکی تهران و اجرای برنامه «پاسخگویی به مطالبات» با عنوان «You said - We did» در اولین برنامه، مشکلات دانشجویان در زمینه پاویون و خوابگاه و اقدامات انجام شده در جهت رفع آن بررسی شده است.
قدردانی وزیر بهداشت از انتشار کتاب مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران
مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای مراتب قدردانی وزیر بهداشت را از انتشار کتاب مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران ابلاغ کرد.
مستند «مسئولیتپذیری اجتماعی»
محسن آقاجانی: در بحث مشارکتهای مردمی اعطای نقش و مسئولیت به افراد بسیار حائز اهمیت است
دبیر «خانه مشارکتهای مردمی منطقه 17 تهران» در گفتوگو با مستندسازان «مسئولیت پذیری اجتماعی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با اعتماد به مردم و ایجاد زمینه مساعد برای مشارکتهای مردمی فرهنگ داوطلبی نمود پیدا می کند. درحوزه فعالیتهای داوطلبانه ایستا نبودن و مسئولیت پذیری بسیار مهم و نقشآفرین است. مشارکت در کارهای داوطلبانه تاثیرات معنوی و آرامش روحی روانی به وجود می آورد. خانواده موفق خانوادهای است که افراد آن مسئولیتپذیر باشند. برای شکوفایی افراد جامعه بهترین گزینه اعطای نقش و مسئولیت برای کارهای داوطلبانه است. استفاده از استعداد و ظرفیتهای افراد باعث ایجاد تعلق خاطر و رشد وشکوفایی افراد دراجتماع می شود. حضور داوطلبانه در بسیاری از عرصهها باید همراه با آموزش باشد تا بتوانیم امدادرسانی را به درستی انجام بدهیم. رفتارهای نوع دوستانه و همدلی و همراهی افرد آسیب دیده در بحرانها ازنظر روحی باعث تعدیل آلام آنها میشود. در بحث سلامت روان بهترین توصیه مشارکت مردم در فعالیتهای اجتماعی است و برای از بین بردن شکاف بین نسلها باید در زمان حال زندگی کرد.
تیزر رونمایی از کتاب مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران
کتاب مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران به همت روابط عمومی دانشگاه به زودی منتشر می شود.
مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر امیررضا رادمرد: هر کدورتی که در تصویربرداری ریه دیده می شود را نباید کرونا تلقی کرد
دانشیار و رئیس بخش رادیولوژی بیمارستان شریعتی در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: تصویر برداری کووید سیر بسیار مهمی دارد، اغلب در هفته اول علایم بالینی بیمار، تصاویری از پچ هایGround glass در نواحی پریفرال ریه دیده می شود. به کدورت هایی که از ورای آن عروق ریه دیده می شود در اصطلاح نمای Ground glass گفته می شود. در حال حاضر به دلیل در دسترس بودن کیت های تشخیصی نیاز به تجویز سی تی اسکن در اوایل بیماری نیست. زمانی که فردی سی تی اسکن انجام می دهد برخی ارگان های مهم بدن در معرض تابش اشعه قرار می گیرند، مانند تیروئید، Breast و معده و همان طور که می دانیم سرطان Breast شایع ترین نوع سرطان در خانم ها و سرطان معده شایع ترین در آقایان است. نکته ای که همکاران پزشک عمومی باید به آن دقت کنند این است که اگر با بیمارانی روبرو شدند که دچار بیماری های خطرناک زمینه ای هستند و نیاز به پیگیری دارند باید توجیه شوند و به ادامه ی درمان خود بپردازند و از ترس درگیری کرونا سهل انگاری نکنند.
مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر حسین خلیلی: داروهای ضد ویروس اگر در مراحل اولیه کووید تجویز شوند تا حد زیادی تکثیر ویروس را مهار می کنند
استاد و داروساز بالینی دانشگاه در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: برای درمان دردهای عمومی بدن که در کرونا شایع است استفاده از ناپروکسن یا استامینوفن توصیه می شود. متاسفانه بیماران بعد از پیشرفت بیماری مراجعه می کنند و فرصت اقدام های درمان اولیه از پزشکان گرفته می شود. بیمارانی که شدت فاویسم در آنها زیاد است استفاده از هیدوکسی کلروکین در آنها می تواند باعث همولیز شود. فاویپیراویر توانسته است به صورت نسبی پاسخ بالینی را بهبود دهد اما عوارض دارو و میزان تاثیر این دارو به دلیل این که داروی جدیدی است مشخص نیست. این دارو نسبتا گران قیمت و دوزهای پیشنهاد شده این دارو برای درمان کووید بسیار متغیر اعلام شده است. اثر داروی فاویپیراویر در بیماران نقرسی افزایش اسید اوریک است و ممکن است حملات نقرسی را تشدید کند.
مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر مونا طلسچیان: برای غربالگری افراد بدون علامت به هیچ عنوان نباید از CT scan استفاده کرد
استادیار داخلی بیمارستان شریعتی در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: بهترین آزمایش تشخیص استاندارد برای کووید 19، آزمایش PCR بوده و حساسیت آن با عوامل مختلفی نظیر روش صحیح نمونه گیری مرتبط است. بهترین زمان انجام آزمایش PCR برای افراد دارای علامت کووید 1 تا 3 روز بعد از شروع علایم است. بهترین زمان انجام آزمایش PCR برای افراد بدون علامت کووید که در تماس با افراد مبتلا هستند 5 تا 7 روز بعد از تماس با فرد مبتلا است. آزمایش PCR منفی به تنهایی رد کننده ابتلا به کووید 19 نیست. آزمایش آنتی بادی به تنهایی برای تشخیص کووید 19 مناسب نیست. در ارزیابی بیماران سرپایی که علایم تنفسی دارند، اما نیاز به بستری ندارند در صورتی که ایمونوساپرسیو باشند یا افراد مسن، دیابتی، آنمی سایکل سل و یا افراد پرخطر دیگر می توان از chest CT scan استفاده کرد.