• تاریخ انتشار : 1400/07/25 - 12:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 507
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

چاپ مقاله نقش کوئرستین در کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک مرتبط، در مجله Critical Reviews in Food and Nutrition

پژوهشگران دانشکده طب ایرانی و پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، نتیجه مطالعه ای مشترک بر تأثیر کوئرستین بر کنترل دیابت با تمرکز بر تنظیم فلور میکروبی روده را منتشر کردند.

چاپ مقاله نقش کوئرستین در کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک مرتبط، در مجله Critical Reviews in Food and Nutrition

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، مقاله "اثرات کوئرستین بر کنترل دیابت و سایر اختلالات متابولیک مرتبط؛ با تمرکز ویژه بر تنظیم فلور میکروبی روده" در مجله معتبر Critical Reviews in Food Science and Nutrition (با ایمپکت فکتور 11.18) منتشر شد.
این مطالعه با مدیریت اساتیدی از پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری اساتیدی از دانشگاه های علوم پزشکی بیرجند، تبریز و شهرکرد به انجام رسیده است.

کوئرستین (Quercetin) یک مولکول از دسته فلاونول‌هاست که در بیشتر میوه‌ها، سبزیجات، برگ‌ها، دانه‌ها و نیز در قهوه یافت می‌شود و در مکمل‌های غذایی هم مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطان، ضد ویروس، و ضد التهاب دارد. همچنین، کوئرستین با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و به تقویت جریان مواد مغذی در رگ‌های خونی کمک می‌کند.

برخی یافته‌های قبلی اثرات مفید کوئرستین در بیماری دیابت را، از مسیرهای مختلف از جمله تأثیر بر فلور میکروبی روده، نشان داده بودند، اما برخی نتایج ضد و نقیض بودند و هیچ مطالعه‌ جامعی هم برای بررسی اثرات و مکانیسم‌های اثر کوئرستین در بیماری‌های متابولیک و از جمله دیابت وجود نداشت.

این مطالعه، ضمن این که به صورت کامل خصوصیات بیوشیمیایی و بیولوژیک کوئرستین را تشریح می‌کند، با بررسی کامل منابع الکترونیک پزشکی و جمع‌بندی تمام مطالعات شامل کارآزمایی‌های بالینی، مطالعات مروری، مطالعات حیوانی و نیز مطالعات آزمایشگاهی وin-vitro؛ اثرات کوئرستین بر کنترل قند و سایر اختلالات متابولیک در دیابت را جمع‌بندی کرده و به صورت اختصاصی تأثیر این ماده بر تنظیم فلور میکروبی روده را مطالعه و گزارش می‌ کند.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد کوئرستین در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی (in-vitro) اثرات قطعی بر بهبود اختلالات متابولیک و کنترل قند خون در بیماران دیابتی دارد. همچنین برخی عوامل محیطی و مراحل تهیه غذاها و مکمل‌های غذایی، و نیز فرمولاسیون‌های نانو می‌توانند اثربخشی کوئرستین را تحت تأثیر قرار دهند.

همچنین ثابت شد که یکی از مکانیسم‌های مهم اثربخشی کوئرستین؛ تنظیم فلور میکروبی روده است.

به عنوان یک نتیجه‌گیری کلی از مجموع یافته‌های این مقاله؛ می‌توان به مزیت استفاده از میوه‌ها مانند لیمو ترش، کرنبری، بلوبری، انگور، سیب، آلبالو و گیلاس، انبه، و گوجه فرنگی و سبزیجات تازه مانند سبزیجات با برگ سبز، پیازها، و بروکلی، و نیز مصرف متعادل چای سبز و قهوه؛ نسبت به مصرف مکمل‌های حاوی کوئرستین موجود در بازار دارویی، اشاره کرد.

دسترسی به مقاله

 

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 198254
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *