اولین جلسه دوره زندگی هوشمندانه با حضور مشاوران رئیس دانشگاه در امور ایثارگران و امور زنان برگزار شد
دکتر مهتاب بیات، کارشناس دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه در اولین جلسه دوره زندگی هوشمندانه با رویکرد روانشناسی اسلامی گفت: افسردگی مختص گروه خاصی نیست و در تمامی سنین، بروز میکند؛ اما تجربهی این بیماری در افراد مختلف متفاوت است.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دفتر امور ایثارگران این جلسه روز سه شنبه 18 تیر 98 با حضور دکتر مصطفی محقق، مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران، دکتر خورشید وسکویی مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و دکتر احسان مقیمی مدیر امور ایثارگران و کارشناسان دفتر امور بانوان و دفتر امور ایثار گران با حضور بیش از 40 شرکتکننده در سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو برگزار شد.
در ابتدا دکتر مقیمی ضمن عرض خیرمقدم به مهمانان به معرفی دوره پرداخت و گفت: این کارگاه به مدت 50 ساعت اجرا خواهد شد و اولین روز کارگاه مهارتهای زندگی با تئوری رویکرد انتخاب توسط دکتر بیات اجرا خواهد شد، کارگاه بعدی به ترتیب در ماههای مرداد مهر، آبان، آذر دیماه با عنوان عزتنفس و رشد افرایش آن، ازدواج بدون شکست، احساس ارزشمندی و راههای تقویت آن وبلاخره آموزش ارتباط با نوجوانان برگزار خواهد شد.
مدیر امور ایثارگران از مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران، مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان، معاونت غذا و دارو، معاونت توسعه و مدیریت، معاونت فرهنگی و مرکز آموزش دانشگاه و همکاران دفتر امور ایثارگران، کمیته فرهنگی و اطلاعرسانی دفتر امور ایثارگران ودفترامور زنان تشکر کرد.
دکتر محقق هم ضمن تشکر از دفتر امور زنان و دفتر امور ایثارگران که این کارگاه را برنامهریزی کرد، گفت: در جهان امروز محسوس و ملموس است که حجم نادانستههای ما بسیار بیشتر از دانستههای ماست این موضوع در کار کارشناسی و تخصصی خودمان در ریاست، مدیریت حتی مدیریتهای کلان دیدهشده و خدا کند که همه این را بدانند که این به نظر من اولین گام و مهمترین گام است.
وی در ادامه گفت: در میان حجم بسیار زیاد اطلاعات انتخاب اطلاعات مفید و وقت گذاشتن برای آنهم یک مسئله ضروری و حیاتی است. آنجا که پیامبر اکرم (ص) میفرمایند از خدا دانشی سودمند بخواهید و از دانش غیرمفید به خدا پناه ببرید همه میدانید که مرزهای دانش نامحدود و ناشناخته است. عمر انسان محدوداست و هر روزمحدودتر میشود. نقل است روزی پیامبر (ص) در مسجد نشسته بود دیدند مردم دور فردی جمع شدند پرسیدند که او کیست؟ گفتند که دانشمند و علامه است. سؤال کردند در چه چیزی؟ گفتند در دانش نسبشناسی و اشعار جاهلی و جنگهای قبیلهای. فرمودند: آنکه اینها را نداند زیان نکرده و آنکه میداند سودی نمیبرد. انبوه اطلاعات در مورد زندگی هنرپیشگان، ورزشکاران، سیاستمداران، به تعداد گلهای زده و خورده فلان تیم و... خیلی موارد مشابه انصافاً اتلاف وقت و عمر است و البته بسیاری از اطلاعاتی که این روزها در فضاهای مجازی است که اگر مضر نباش حداقل اتلاف وقت است.
دکتر محقق افزود: ممکن است علومی باشند که بسیار مفید هم باشند وشاید در بعضی مواقع در زندگی به آنها نیاز نداشته باشیم ولی آنچه مسلم است همه ما زندگی میکنیم همه ما خانوادهداریم که این میتواند شامل همسر فرزند پدر خانواده که در همه فعالیتهای اجتماعی حضور فعال دارد و باید علوم مرتبط با اینها را فرابگیریم و باید روزبهروز توانمندتر شوید حالا نام آن را میتوانیم بگوییم مهارتهای زندگی و یا اینکه زندگی هوشمندانه یا هنر زندگی فرقی نمیکند در هرکجا و در هر زمان به هر میزان که دانش و علم ما در این امور بیشتر باشد سود خواهیم برد. البته علم زندگی ازنظر دین هم علم سودمند است که این دنیا را در برمیگیرد و علم دین و علم نافع برای جهان آخرت را که فعلاً بخش اول موردنظر ماست. طبیعی است علم و دانش تا وقتی به رفتار و عمل منتج نشود مفید نخواهد بود و اینکه چگونه علم خود را به رفتار و عمل برسانیم اینها همه نیاز به آموزش دارد. بسیار مهم است آیا ما از تمام امکانات استعدادهای و توانمندیهای جسمی و روحی خود استفاده درست کردهایم یا میکنیم؟ بااینکه آیا مشکلاتی که ما داریم در محیط کار وزندگی چه میزان از آن به دلیل چیزهای است که نداریم چه میزان آن به دلیل آنچه نمیدانیم آیا ما در زندگی فقط به دنبال گذر راه زندگی هستیم یا به دنبال سعادت.
دکتر محقق در پایان با اشاره به نقش بانوان بهعنوان همسر و مادر تأکید کرد خانمها بهعنوان مادر بیشتر باید بدانند و آموزش ببینند میتوان گفت بخش عمدهای از شخصیت فرزندان توسط مادر شکل میگیرد و مادر آگاه به جامعه در ابعاد مختلف خدمت شایسته میکند
در ادامه مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده گفت: با توجه به اهمیت و تأثیر سلامت روان در زندگی کاری و خانوادگی افراد، مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان نظام سلامت با همکاری دفتر امور زنان و خانواده، دوره آموزشی زندگی هوشمندانه با رویکرد روانشناسی اسلامی را برای کارکنان دانشگاه برنامهریزی کرده که اولین دوره بنا به درخواست ستاد شاهد و امور ایثارگران امروز در حال اجراست. طول مدت اجرای دوره 50 ساعت است و امتیاز بازآموزی دارد. امیدوارم اجرا دوره منجر به ایجاد تغییر در رفتار شرکتکنندگان گردد. این دوره بهصورت ماهانه برگزار خواهد شد. صدور گواهی منوط به حضور فعال در تمام جلسهها است.
دکتر وسکویی افزود: در مورد محتویات دوره جلساتی از سوی مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان نظام سلامت کشور با این دفتر و مشارکت دفتر نهاد مقام معظم رهبری، معاونت فرهنگی، گروه معارف اسلامی، بسیج جامعه پزشکی و دفتر امور ایثارگران برگزار شد.
مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان اظهار داشت: شرکتکنندگان در صورت نیاز میتوانند از خدمات مشاورهای دفتر امور زنان استفاده نمایند. مطالب آموزشی ارائهشده در جلسات دوره در سایت دفتر بارگذاری خواهد شد.
در ادامه مباحث روز اول با موضوعات کنترل افسردگی و مهارت رفتار جرأت مندانه تا ساعت 15:30 با مشارکت فعال شرکتکنندگان ارائه شد.
خبر: زهرا اسماعیلی
عکاس: علی گل محمدی
ارسال به دوستان