بازدید معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساختمان جدید مرکز رشد واحدهای فناوری فراورده های دارویی
در راستای هم افزایی و مساعدت در تکمیل ساختمان جدید مرکز رشد واحدهای فناوری فراورده های دارویی دکتر محمدعلی صحرائیان و هیئت همراه از ساختمان جدید این مرکز دیدن کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت تحقیقات و فناوری، در بازدید دوشنبه 5 آبان 99 دکتر محمدرضا منظم، مدیر توسعه فناوری، دکتر غلامرضا حسنپور، مدیر امور عمومی معاونت تحقیقات، دکتر سید حمید خوئی، مدیر مرکز رشد و دکتر موذنی، مسئول گروه تجاریسازی دفتر ارتباط با صنعت حضور داشتند.
دکتر خوئی در خصوص کاربری و هدف از ساخت مرکز پیش رشد گفت: این ساختمان با مساحت 1500 متر و در 5 طبقه احداث شده است که بخشی از ساختمان در راستای مأموریت اصلی مرکز رشد برای اتاقهای تمیز برای استقرار واحدهای فناور جدید بهمنظور تولید محصولات جدید در نظر گرفته شده و بخش دیگر در قالب آزمایشگاهها و فضاهای لازم بهعنوان مرکز پیش رشد برای هستههای دانشجویی که مراحل مقدماتی رسیدن به فراوردههای دارویی را طی میکنند، اختصاص داده میشود.
دکتر خوئی ادامه داد: ساختمان جدید تاکنون با هزینه و اعتبارات مرکز به پیشرفت 15 درصدی رسیده و در صورت دریافت مطالبات مرکز قراردادهای اجرایی کارهای عمرانی تا پایان سال بسته خواهد شد و این مسئله نیاز به حمایت مدیران دارد.
وی افزود: در حال حاضر 18 هسته، شرکت دانشبنیان و واحد فناور در این مرکز وجود دارد که به دلیل کمبود فضای فیزیکی در کانکس مستقر هستند. اولین محصولات بیوتکنولوژی کشور نظیر اینترفرون در این مرکز تولید و به بازار دارویی ایران عرضه شده است. طی سالهای فعالیت مرکز نزدیک به ۵۰ محصول ارزشمند دارویی توسط شرکتهای فناور مستقر در این مرکز ساخته شده است. عرضه این محصولات به بازار دارویی کشور از خروج میلیونها دلار ارز کشور جلوگیری کرده و سهم مهمی در ارتقای دانش و مهارت تولید دارو در کشور بهویژه در زمینه فناوریهای نوین و بیوتکنولوژی دارویی دارد و در شرایط سخت تحریم در کشور سهم قابلتوجهی از درمان بیماران مبتلا به سرطان و MS با استفاده از تولیدات این مرکز محقق میشود.
دکتر مؤذنی در ادامه گفت: مرکز رشد فراوردههای دارویی یکی از قدیمیترین و پربازدهترین مراکز رشد دانشگاه است.
وی افزود: یکی از دغدغههای مراکز رشد و مدیریت توسعه فناوری جذب هستهها و ایدههای فناوری بهصورت نظاممند و با روال مشخص است. متأسفانه موانعی ازجمله کمبود سرمایه، دانش و مهارت محدود، عدم آشنایی با بازار، مسائل مدیریتی و حقوق مربوط به مالکیت معنوی در مسیر فناوران وجود دارد که با راهاندازی مرکز پیش رشد و آموزشهای لازم جذب ایدهها میتواند تا 5 برابر افزایش یابد و ریسک را تا حد قابل قبولی کاهش دهد. قطعاً معیار مراکز پیش رشد جذب طرحهای موفق و خروجی آن نیز مراکزی هستند که بتوانند به مدت طولانی به فعالیت موفق خود ادامه دهند.
دکتر مؤذنی گفت: با برآوردهای انجام شده، پس از تأمین اعتبار لازم و دریافت مصوبه مرکز پیش رشد، انجام فرایندهای اجرایی و تکمیل و تجهیز ساختمان، پس از 18 ماه جذب ایدهها و هستههای فناور جدید آغاز خواهد شد.
دکتر منظم گفت: در آئیننامههای دانشگاه پیش بینی شده است که هستههای فناور ابتدا در قالب مراکز پیش رشد وارد شوند و اگر بخواهیم از دل تحقیقات به تولید برسیم باید بین دانشکده و مرکز رشد ارتباط سازمانیافتهای برقرار شود و ایدههای دانشجویی در مرکز پیش رشد بهدوراز ریسک و با توانمندسازی فناوران پختهتر شوند. با راهاندازی مراکز پیش رشد زنجیره فناوری کامل میشود و فرصت خوبی است تا دانشجویان با شرکتها و تجارب آنها آشنا شوند.
وی تأکید کرد: نگاه کسب درآمد باید از مراکز رشد برداشته شود چرا که با دریافت هزینه این مراکز در بقا و رشد خود دچار مشکل میشوند، لازم است به این نهال نگاه حمایتگرانه داشته باشیم و حتی بودجهای برای کمک به آنها در نظر بگیریم. این نگرش در دانشگاه باید تغییر کند چراکه مرکز رشد محل درآمدزایی نیست بلکه محلی برای حمایت از فناوران و پیشرفت فناوری در کشور است که نتایج آن بهخوبی در جامعه قابل مشاهده است.
دکتر صحرائیان نیز ضمن ابراز تأسف از نگاه درآمدزایی به مراکز رشد اظهار کرد: لازم است این تصور از مرکز رشد تغییر کند و اهمیت موضوع و فعالیتها در جلسه هیئترئیسه مطرح شود تا بتوانیم نگاه حمایتگرانه به مراکز رشد داشته باشیم.
در پایان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، ضمن ابراز خرسندی از فعالیتهای این مرکز که سهم چشمگیری در سیستم درمانی کشور و کاهش آلام بیماران دارد گفت: ان شاءالله با مساعدت و جلب حمایت مدیران شاهد پیشرفت و تکمیل مرکز پیش رشد فناوری فراوردههای دارویی خواهیم بود.
نظر دهید