بررسی راهکارهای اجرای تعهدات کنوانسیون میناماتا در کمیته بهداشت محیط بیمارستان فارابی
در جلسه کمیته بهداشت محیط بیمارستان فارابی بر ضرورت اجرای تعهدات کنوانسیون میناماتا در زمینه کاهش تولید و مدیریت صحیح پسماندهای حاوی جیوه تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، کمیته بهداشت محیط این بیمارستان روز دوشنبه ۲۳بهمن ۱۳۹۶ با حضور سعید مرادی، مدیر بیمارستان برگزار شد.
ابتدا مهندس زهرا موسوی، مسئول واحد بهداشت محیط بیمارستان دستورالعمل وزارت بهداشت در مورد لزوم اجرای تعهدات کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه را قرائت کرد و گفت: بر اساس این دستورالعمل اجرای تعهدات کنوانسیون فوق الذکر در مورد جیوه برای کشور از تاریخ ۱۳۹۶/۶/۲۳ لازم الاجرا گردیده و با توجه به ضرورت و اهمیت تعهدات این کنوانسیون، بایستی اقدامات لازم در خصوص بندهای دستورالعمل انجام و گزارش آن هر سه ماه یکبار ارسال شود.
وی با اشاره به بند های تعهد فوق اظهار داشت:برنامه ریزی برای کاهش مصرف محصولات حاوی جیوه ، کاهش تولید و مدیریت صحیح پسماندهای حاوی جیوه، تهیه مواد آموزشی و اطلاع رسانی و آموزش عمومی از جمله تعهداتی است که در بیمارستان ها قابل اجرا و پیگیری است.
مهندس موسوی با بیان این که جیوه یکی از ده ماده شیمیایی پرخطر جهان محسوب می شود، افزود: جیوه به خاطر دامنه وسیع انتقال ، پایداری در محیط زیست ،توان انباشت و اثرات منفی آن بر سلامت بشر و محیط زیست توجه مجامع جهانی محیط زیست و بهداشت را به خود جلب کرده است. مطالعات جهانی نشان می دهد استنشاق بخار جیوه به ریه، کلیه، سیستم عصبی آسیب زده و موجب تحریک پذیری شدید ، لرزش و کاهش وزن ، ورم لثه، التهاب ریه و مسمومیت با دز بالا سبب مرگ میشود.
مسئول واحد بهداشت محیط بیمارستان فارابی سپس به تشریح برنامه های بیمارستان برای اجرای تعهدات کنوانسیون میناماتا پرداخت و گفت: شناسایی منابع جیوه در بیمارستان، تهیه لیست کامل از موارد مصرف و تجهیزات حاوی جیوه دربیمارستان، بررسی امکان جایگزینی تجهیزات حاوی جیوه با مواد کم خطر، آموزش کارکنان خدمات بهداشتی در مورد ریسک های ناشی از جیوه و اقدامات لازم در زمان مواجهه و تهیه و تدوین پروتکل اجرایی در رابطه با جمع آوری، انتقال و دفع پسماند حاوی جیوه اهم برنامه های پیش بینی شده است.
در ادامه جلسه گزارش اقدامات انجام شده برای بهبود نظافت فضاهای عمومی بیمارستان، آخرین دستورالعمل مدیریت پسماند در خصوص زمان جمع آوری سیفتی باکس و بررسی هزینه بی خطرسازی پسماند تیز و برنده توسط مهندس موسوی ارائه شد.
خبرو عکس: امیدوار
ارسال به دوستان