توضیحات مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت در خصوص پویش «حرف و گفت»با عنوان «رابطه خانوادگی سالم»
دکتر عباس مزینانی مدیر گروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره برگزاری پویش «حرف و گفت» با عنوان «رابطه خانوادگی سالم» توضیح داد و گفت: این پویش بهطور مشترک با صندوق جمعیت سازمان ملل متحد و دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از یکم تا هفتم آذر 1400 برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بهداشت، دکتر مزینانی با اشاره به این موضوع که خانواده جایگاه امن و آرامی برای افراد و مکانی برای رشد و تربیت نسلهای آینده است و ارتباطات سالم و مناسب در جامعه تاثیر گرفته از مناسبات متعادل و متوازن در خانواده به وجود میآید، افزود: نامناسب بودن روابط خانوادگی میتواند خود را بهصورتهای عدم همدلی میان اعضای خانواده، نزاع و خشونت، روشن نبودن مرزها میان افراد و نداشتن مهارتهای کافی برای حل تعارض و روابط مؤثر منجر به عدم عملکرد خانواده بهعنوان یک واحد اجتماعی میشود و نامناسب بودن روابط خانوادگی منجر به جدایی بین اعضای خانواده به شکلهای مختلف آن از جدایی عاطفی و فاصله گرفتن روانی تا جدایی فیزیکی خواهد شد.
وی بیان داشت: خشونت در درون کانون خانواده نتیجه عدم وجود یک ساختار قانونمند و روابط ساختارمند بین اعضای آن است. بههرحال ما شاهد تحول در خانوادهها هستیم و فضایی که درگذشته پدر تعیینکننده بود بهمرور در برخی شهرها تغییر کرده است و انتخابهای افراد مختلف ازجمله مادر و فرزندان دارای اهمیت شده است. وقتی قرار است نظام تصمیمگیری در خانواده سیال باشد و همه جای خودشان را داشته باشند، نیازمند عنصری چون گفتگو هستیم که افراد بتوانند حرفشان را بزنند و درباره مسائل مختلف صحبت کنند بنابراین میتوانیم خشونتهای اجتماعی و خشونتهای درون خانواده را تا حدی مسئول شکل نگرفتن فرایند گفتوگو بدانیم.
دکتر مزینانی در ادامه خاطرنشان کرد: در ایام پاندمی کرونا، به دلیل ایجاد فشارهای اقتصادی، فشارهای روانی، متفاوت شدن تعاملات و ارتباطات مردم جامعه و بهطورکلی تحولات اجتماعی ایجادشده، بعضا ذائقه مردم و انتظاراتشان از خود، اطرافیان، دنیا و آینده به نحوی تغییر کرده است که افراد از خواستگاه و ریشه اصلی خود یعنی خانواده دور شده و در مقابل به ارتباطات غیر خانوادگی معیوب روی آوردهاند. نام این پویش که برای معرفی روابط اجتماعی سالم است مدل انتخابشده پاسخی به نیاز اجتماعی حال حاضر کشور یعنی وضعیت خانواده و وضعیت اختلال در ارتباط در بخشهای مختلف جامعه بهویژه در آن است و پویش مذکور میکوشد دانش و آگاهی عموم مردم را درزمینه نقش مهارتهای ارتباطی سالم و مؤثر در روابط خانوادگی، بین زوجین و همچنین بین والدین و فرزندان بهبود بخشد و شوق جامعه را برای آموختن در این مورد افزایش دهد.
دکتر مزینانی عناوین پویش روابط خانوادگی سالم را برشمرد و گفت: خانواده گفتوگو محور: هم بگوییم هم بشنویم /خانواده خشونت پرهیز: اختلافات را حل کنیم/خانواده ساختارمند: جایگاه خود را در خانواده بیابیم /خانواده حمایت گر: نردبان رشد یکدیگر شویم /خانواده همدل: همدیگر را درک گنیم./خانواده همراه: همیشه کنار یکدیگر باشیم /اوقاتی برای خانواده: با یکدیگر وقت بگذرانیم؛ عناوین پویش هستند.
این پویش را میتوانید با هشتکهای #حرف گفت، گفتوگو بهجای خشونت و گفتوشنود در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
نظر دهید