• تاریخ انتشار : 1397/08/05 - 10:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5444
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر هشدار داد؛

در سال 2050 ایران بیشترین شیوع پوکی استخوان را در منطقه خواهد داشت

در سمینار یکروزه استئوپروز ضمن بیان وضعیت شیوع و عوارض این بیماری در کشور و جهان، بر مدیریت و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان در کشور تاکید شد.

دکتر لاریجانی گفت: نقشه راه پیشگیری از این بیماری ترسیم شده و اقدامات متعددی در سطح ملی در دست اجرا است ولی لازم است هموطنان ما بدانند که تغییر سبک زندگی از جمله افزایش فعالیت فیزیکی، اجتناب از مصرف سیگار و الکل و تغذیه مناسب عامل بسیار مهمی در پیشگیری از این بیماری است.
دکتر باقر لاریجانی نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر و رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در سمینار یکروزه استئوپروز که روز پنجشنبه ۳ آبان ۱۳۹۷ در سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد بیماری استئوپروز را کاهش بافت و آسیب ساختاری استخوان ذکر کرد که عامل اصلی شکستگی های استخوانی در سنین بالا است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به فعالیت‌های مرکز تحقیقات استئوپروز در این پژوهشگاه گفت: به صورت همزمان فعالیت های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات در زمینه بیماری پوکی استخوان در این مرکز انجام می شود.
دکتر لاریجانی به پژوهش های انجام شده در این مرکز اشاره کرد و با بیان اینکه استخوان ران، ستون فقرات و مچ دست شایعترین نقاط شکستگی در این بیماری هستند گفت: در پژوهشی که صورت گرفته خطر شکستگی های استخوانی در جمعیت بالای ۵۰ سال کشورمان در زنان یک نفر از هر ۲ نفر و در مردان یک نفر از هر ۵ نفر است.
وی تاکید کرد طبق این مطالعات، مداخلات مناسب باعث می شود خطر شکستگی ها ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش یابد و گفت: طبق مطالعات عوامل متعددی در ابتلا به بیماری پوکی استخوان نقش دارند که از مهمترین آنها می توان به جنسیت، تغذیه، فعالیت فیزیکی، دریافت ویتامین دی، مصرف سیگار و الکل و فاکتورهای غدد درون ریز اشاره کرد.
نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر به عمده ترین عوامل ابتلا به پوکی استخوان در ایران اشاره کرد و گفت: ژنتیک و تغذیه دو عامل مهم این بیماری در کشور ما است و در کنار فاکتورهای ژنتیکی، کمبود ویتامینD در مردم ایران یک عامل مهم ابتلا به این بیماری است.
دکتر لاریجانی با اشاره به بار بیماری استئوپروز در کشور گفت: میزان بار این بیماری و عواقب آن در کشور بسیار بالا است.
وی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر سالمندان را تهدید می کند خاطر نشان کرد: با افزایش امید به زندگی بالطبع جمعیت سالمند افزایش می یابد و پیش بینی می شود که در سال ۲۰۵۰ حدود ۱ و نیم میلیون نفر از جمعیت بالای ۶۵ سال در جهان مبتلا به پوکی استخوان شوند.
رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: این حجم از ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن علاوه بر ایجاد ناتوانی و از کارافتادگی در افراد بار مالی زیادی را در جامعه به همراه خواهد داشت.
دکتر لاریجانی با بیان اینکه طبق مطالعات در سال ۲۰۵۰، ۲۴ تا ۴۰ درصد از جمعیت خاورمیانه مبتلا به پوکی استخوان خواهند بود گفت: مطالعات نشان می دهد در این سال میزان ابتلا به پوکی استخوان در ایران بیش از سایر کشورهای منطقه است.
نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر با اظهار اینکه سالیانه از هر ۱۰۰ هزار مرگ در خاورمیانه حدود ۷ مورد بر اثر پوکی استخوان است گفت: لازم است این بیماری در کشور ما مدیریت شود.
وی در ادامه از مطالعاتی که در زمینه سنجش میزان شیوع و عوامل خطر بیماری پوکی استخوان در کشور انجام شده سخن گفت و اظهار داشت: مطالعه گسترده ای در بوشهر صورت گرفته و نرم افزار فرکس نیز برای سنجش خطر شکستگی ها در کشورهای مختلف از جمله ایران راه اندازی شده است.
دکتر لاریجانی با تاکید بر اینکه در اکثر موارد بازسازی حجم استخوان ها امکان پذیر نیست گفت: لازم است افراد در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان شناسایی و مداخلات پیشگیرانه برای شکستگی در مورد این افراد صورت گیرد.
وی از طراحی برنامه غربالگری پوکی استخوان در ایران خبر داد و گفت: روش های مختلفی برای تشخیص زودهنگام این بیماری وجود دارد افراد با این روش ها شناسایی می شوند و با مداخلات به هنگام مانند آموزش بیماران یا مداخلات درمانی از ابتلای افراد بیشتر پیشگیری می شود.
نایب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر از نظام مدیریت بیماری پوکی استخوان سخن گفت و اظهار داشت: افراد با ریسک بالای ابتلا به بیماری شناسایی و ثبت و پس از آن پیگیری های لازم انجام می شود.
وی تاکید کرد: باتوجه به راه اندازی نظام ثبت شکستگی پوکی استخوان این کار از طریق واحد های مستقر در شبکه های بهداشت و درمان کشور در تمامی سطوح انجام می شود.
رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به روش های متنوعی که برای تشخیص پوکی استخوان وجود دارد گفت: همکاری های بین المللی با مراکز معتبر جهانی برای توسعه یک ابزار مراقبت پوکی استخوان شکل گرفته است.
وی بر تاثیر تغییر سبک زندگی در پیشگیری از پوکی استخوان تاکید کرد و گفت: مداخلات متعددی در سطح ملی برای پیشگیری از پوکی استخوان و عوارض آن صورت گرفته است.
دکتر لاریجانی از برنامه هایی که برای کاهش بار این بیماری در کشور طراحی شده مانند افزودن ویتامین D به مواد غذایی و ... سخن گفت و افزود: مطالعات زیادی در این زمینه در ایران و جهان انجام شده و بر این اساس نقشه راه کاهش بیماری در کشور طراحی گردیده است.

برگزیدگان جایزه سال دیابت آکادمی دیابت ایران
در حاشیه برگزاری جلسه شبکه ملی تحقیقات دیابت و استئوپورز کشور، همچنین از برگزیدگان سال دیابت کشور در سه حوزه مربی برتر، محقق برتر و دانشمند برتر تقدیر شد.
در این مراسم که با حضور دکتر باقر لاریجانی نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر و اعضای شبکه تحقیقات دیابت و استئوپروز کشور برگزار شد، از ۶ نفر از اساتید حوزه دیابت به پاس خدمات ایشان در زمینه آموزش، تحقیق، نوآوری و دانش مرتبط با بیماری دیابت تقدیر شد.
در مراسم اعطای جوایز دیابت دکتر باقر لاریجانی نائب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر ضمن معرفی برگزیدگان تصریح کرد: این جایزه هر سال با هدف بهبود درمان و پیشگیری از عوارض دیابت در ایران، افزایش تحقیقات و مطالعات بالینی در ایران، افزایش تبادلات بین المللی در زمینه دانش دیابت و تاثیر گذاری بر مدیریت دیابت به برترین ها در این حوزه اهدا می شود.
در این مراسم از دکتر محمدرضا گنجعلی و دکتر پرویز نوروزی به عنوان دانشمند برتر در حوزه دیابت تقدیر شد.
جایزه سال دیابت در حوزه محقق برتر به دکتر رامین حشمت و دکتر ابراهیم خمسه تعلق گرفت.
دکتر مریم رزاقی آذر و دکتر زهرا کاشی نیز موفق به کسب جایزه دیابت در حوزه مربی برتر شدند.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 81345
تهیه کننده: