• تاریخ انتشار : 1398/05/07 - 13:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2184
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

درمان نوزاد مبتلا به رتینوپاتی در تخت NICU توسط تیم مشترک بیمارستان های فارابی و یاس

برای نخستین بار در کشور، درمان نوزاد مبتلا به بیماری رتینوپاتی (ROP) بر روی تخت NICU با همکاری مشترک تیم درمانی بیمارستان های فارابی و یاس انجام شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، برای نخستین بار در کشور، درمان نوزاد مبتلا به بیماری رتینوپاتی( ROP) بر روی تخت NICU با همکاری مشترک تیم درمانی بیمارستان های فارابی و یاس انجام شد.
دکتر افسر فراهانی، چشم پزشک بخش ROP و سرپرست تیم بیمارستان فارابی با اعلام این خبر افزود: یکی از مشکلات غربالگری و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس، انتقال نوزادان نارس از NICU به بخش ها و اتاق عمل های چشم پزشکی و برعکس است که با عوارض و مشکلات فراوانی همراه است.
وی به راهکارهای بخش ROP بیمارستان فارابی برای حل این مشکل و کاهش موارد جابه جایی نوزادان نارس اشاره کرد و گفت: اولین اقدام تربیت و اعزام چشم پزشکان ماهر در درمان ROP به بخش های مراقبت ویژه نوزادان از سال 1390 است. به دنبال آن، در سال 1394 واحد تله مدیسین در بخش ROP بیمارستان فارابی راه اندازی شد. کارشناسان تعلیم دیده این واحد به بخش های  NICU اعزام و با دستگاه  Ret- CAMاقدام به تصویر برداری از چشم نوزاد و ارسال آن برای چشم پزشکان درمانگاه نموده تا تفسیر و در مورد آن تصمیم گیری شود. نتیجه این دو اقدام کاهش جابه جایی نوزادان نارس بستری به یک پنجم میزان قبل و رسیدن به حد استانداردهای جهانی است.
دکتر فراهانی هدفگذاری بعدی این بخش را درمان مستقیم نوزاد بستری در بخش مراقبت ویژه و روی تخت NICU عنوان کرد و افزود: خوشبختانه با کار تیمی فوق العاده واحد ROPبیمارستان فارابی و NICU مجتمع بیمارستانی یاس و با همکاری نزدیک و مسئولانه ریاست و مدیریت دو مرکز این مهم به انجام رسید و موفق شدیم روز چهارشنبه دوم مرداد ۱۳۹۸یک نوزاد مبتلا به رتینوپاتی را که نزدیک به سه ماه در بخش NICU بستری بود، بدون انتقال درمان کنیم.
این چشم پزشک در مورد مراحل انجام این کار نیز گفت: ما لیزر و تجهیزات مورد نیاز را از بیمارستان فارابی به NICU مجتمع بیمارستانی یاس منتقل کردیم و همکاران این بخش  شرایط انجام لیزر مطابق با استانداردهای اتاق عمل چشم را فراهم نمودند.
در نهایت هردو چشم بیمار روی تخت خودش در NICU ،با همکاری دکتر زرکش، رئیس بخش NICU و دکتر عطاریان و دکتر حاتمی، فوق تخصص های نوزادان، تحت بی حسی لیزر شد. در تمام مدت استادان و پرستاران NICU بر بالین نوزاد حاضر بوده و علایم حیاتی  و شرایط عمومی وی به خوبی کنترل می شد.
وی اضافه کرد: نکته قابل توجه این است که در تمام مدت بستری، این نوزاد،حتی یک بار برای انجام غربالگری و درمان از NICUخارج نشد. علاوه بر این بیمار، 6 نوزاد بستری دیگر نیز در این بخش معاینه شدند.
دکتر فراهانی در پایان با تاکید بر این نکته که درمان نوزادان مبتلا به رتینوپاتی نیازمند همکاری نزدیک چشم پزشکان و فوق تخصص های نوزادان است، از همکاری و تلاش کارکنان واحد تله مدیسین بیمارستان فارابی و پزشکان و پرستاران بخش NICU مجتمع بیمارستانی یاس تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد این همکاری با موفقیت ادامه یابد.
 
خبر: حمیده امیدوار
عکس: نسترن سلیمی
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 90411
معصومه  عزيزي
تهیه کننده:

معصومه عزيزي