نخستین نشست هم‌اندیشی جشنواره رسانه و نوجوانی سالم برگزار شد

دکتر ترابی: آموزش مفاهیم سلامت به دانش‌آموزان با ابزارهای رسانه‌ای، گامی ضروری برای داشتن جامعه‌ای سالم و بارور است

در نشست هم‌اندیشی جشنواره رسانه و نوجوانی سالم که با هدف بررسی راهکارهای افزایش مشارکت دانش‌آموزان در ارتقای سلامت فردی و فرهنگ سلامت جامعه برگزار شد، دکتر ماشاءاله ترابی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بر ضرورت آموزش مفاهیم سلامت به دانش‌آموزان از دوران نوجوانی با استفاده از ابزارهای رسانه‌ای مناسب تأکید کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر ترابی در این نشست که به منظور هماهنگی و برنامه‌ریزی برای برگزاری جشنواره رسانه و نوجوانی سالم برگزار شد، گفت: "برای داشتن جامعه‌ای سالم و بارور، باید مفاهیم سلامت را از دوران نوجوانی به دانش‌آموزان آموزش دهیم. بسته‌های آموزشی تغذیه، خواب و فعالیت بدنی که لازمه زندگی سالم هستند، می‌توانند با ابزارهای رسانه‌ای مناسب در سطح مدارس جنوب تهران، ری و اسلامشهر ارائه شوند."
وی از دانش‌آموزان خواست تا این مفاهیم را در قالب آثار هنری مانند نقاشی، فیلم و پوستر به جشنواره ارسال کنند.
دکتر ترابی با اشاره به اینکه نوجوانان نسل مولد جامعه هستند، برگزاری این جشنواره را در راستای جوانی جمعیت دانست و افزود: "اگر سه اصل مهم مربوط به سبک زندگی سالم شامل تغذیه، خواب و فعالیت بدنی در دانش‌آموزان رعایت شود، آنها پس از رسیدن به سن ازدواج با مسائل ناباروری روبرو نخواهند شد."
مدیر روابط عمومی دانشگاه با بیان اینکه جشنواره نوجوانی سالم زمانی اثرگذار خواهد بود که با مشارکت فعال دانش‌آموزان همراه باشد، گفت: "با استفاده از مدل آبشاری و روش‌های جذاب، به دانش‌آموزان آموزش می‌دهیم و این دانش‌آموزان آنچه را که فراگرفته‌اند به دیگران آموزش می‌دهند تا مفاهیم سلامت در سطح مدارس و جامعه منتشر شود. همچنین، حاصل کار دانش‌آموزان در قالب محتوای تصویری به جشنواره ارسال خواهد شد."
دکتر ترابی هدف اصلی برگزاری این جشنواره را مشارکت دانش‌آموزان در ارتقای فرهنگ سلامت بیان کرد و گفت: "لازم است آموزش سلامت به مطالبات دانش‌آموزان تبدیل شود و اطلاعات درست در اختیارشان قرار گیرد و از طریق آنان، پیام‌های سلامت به گروه همسالان و خانواده‌ها منتقل شود."
وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد شور و نشاط لازم در دانش‌آموزان برای توجه به سلامتشان با برگزاری این جشنواره، گفت: "برای برنامه‌ریزی مسیر پیش روی جشنواره، بازتاب نظرات دانش‌آموزان اهمیت بسیاری دارد."
در ادامه، زهرا آقامیری رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت، با اشاره به برنامه های متعدد معاونت بهداشت در ارتقا سلامت دانش آموزان گفت: تاکنون برنامه های آموزشی متعددی در زمینه فعالیت بدنی، تغذیه سالم، رفتارهای پرخطر و... در سطح مدارس تحت پوشش دانشگاه اجرایی شده است.
رئیس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس در ادامه پیشنهادهای خود را برای برگزاری بهتر جشنواره ارایه کرد.
در این جلسه دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت و بهجت رشیدی کارشناس سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس زمینه های مشارکت دانش اموزان در جشنواره را بررسی کردند.

سمیرا  کرمی

سمیرا کرمی