• تاریخ انتشار : 1399/11/04 - 13:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 594
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت

دکتر یونسیان بر رویکرد نوین دانشگاه در استفاده از فناوری‌های جدید اشاره کرد و فضای مجازی را گامی نوین در ارتقای این فناوری در حوزه سلامت دانست

دکتر مسعود یونسیان، عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر علمی ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت از برگزاری 10 پانل تخصصی با مشارکت حداکثری دانشگاه های سراسر کشور و با محوریت کووید 19 در این همایش ملی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت با شعار دانشگاه فناور در خدمت صلح، سلامت و توسعه روزهای 6 و 7 بهمن 1399 به صورت مجازی برگزار می شود. محورهای این همایش در قالب کاربرد فناوری در آموزش، تاثیرات متقابل اقتصاد و کووید 19 و نیز پیشگیری، تشخیص، درمان، و فناوریهای نرم سلامت در حوزه کرونا با پنل های تخصصی، مسابقه دانشجویی و شاید مهمتر از همه، فن بازار است.
دکتر مسعود یونسیان عضو هیات علمی دانشگاه و دبیر علمی این همایش با اشاره به ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت عنوان کرد: این همایش و فن بازار برای اولین بار به ابتکار دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد و پیرو آن روزی را در آذر ماه با عنوان روز فناوری سلامت نامگذاری کردیم که با شعار روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه (دهم نوامبر مطابق با 20 آبان) ارتباط دارد. همچنین بعد از برگزاری دوره اول و دوم این همایش به توصیه معاونت محترم وقت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ از دانشگاه علوم پزشکی تهران درخواست شد که مسئولیت استقرار دبیرخانه دائمی این همایش و فن بازار را بپذیرد و سایر دانشگاههای کشور را هم درگیر کند و خوشبختانه این امر محقق شد و در سال گذشته این همایش را به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی چابهار با همکاری دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان برگزار کردیم که دستاوردهای مناسبی هم داشت.
وی به فن بازار سلامت در کنار همایش سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال های گذشته علاوه بر برگزاری یک همایش علمی، در کنار آن و شاید پر رنگ تر و مهم تر از آن فن بازاری را داشتیم که محلی است برای تعامل فن آوران، شرکت ها و نهادهایی که می توانند به عنوان حامی مالی تاثیرگذار باشند و به همین طریق مصرف کنندگان و خریداران این فناوری هایی که همان شرکت ها و صنایع هستند؛ می توانند فناوری موجود در نمایشگاه را بخرند و یا مشارکت در تولید آن را داشته باشند. در اینجا منظور از خریدار مخاطب عام نیست بلکه مشتریان اصلی علاوه بر شرکت ها و موسسات تولید کننده فناوری ها، شامل بیمارستانها و یا متولیان سلامت نیز خواهد بود. این رویکرد مثلثی و سه گانه در راستای رسیدن یک ایده به محصول اقدام بسیار ارزشمندی بود.
دکتر یونسیان به برگزاری همایش با مشارکت دانشگاههای دیگر اشاره داشت و اظهار کرد: امسال نیز قرار بود که دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه میزبانی این همایش را برعهده داشته باشد که به دلیل شیوع بیماری کووید 19 و مشکلات برگزاری حضوری و جلوگیری از خطرات احتمالی، تصمیم بر اجرای این همایش به صورت مجازی گرفته شد.
وی به جنبه های مثبت و منفی برگزاری همایش ها بصورت مجازی اشاره داشت و گفت: برگزاری مجازی همایش و فن بازار مزایا و معایبی دارد، از معایب آن این است که ما به لحاظ سنتی همیشه دوست داریم در تعامل رو در رو و حضوری باشیم تا ارتباطات بهتری برقرار کنیم و این وابسته به فرهنگ است. همه فرهنگها به درجاتی کم یا زیاد این موضوع را دارند. بنابراین برگزاری مجازی ممکن است که تعامل و ارتباطی را که در یک جلسه و ملاقات حضوری می توان ایجاد کرد بوجود نیاورد. اما مزایایی هم دارد که به مراتب بر این معایب ارجحیت دارند و من به صورت فهرست وار به آنها اشاره می کنم. یکی از این مزایا امکان برقراری دائمی فن بازار و نمایشگاه است. در نمایشگاه های حضوری باید سالنی را اجاره کرد و یا خود دانشگاه و مرکز رشد باید مرکزی را برای این موضوع در اختیار داشته باشند که با دشواری هایی در هماهنگی همراه است. همچنین تولید کنندگان باید حداقل یک نمونه از محصولشان را در نمایشگاه قرار دهند و اگر قرار باشد که نمایشگاه به صورت دائمی برقرار باشد، این موضوع ممکن است برای فن آوری که اصولا فقط نسخه اولیه یا پروتوتایپ خودش را ساخته (یا صرفا تعداد معدودی از محصول را تولید کرده) جذاب نباشد چراکه شاید هدفش شرکت دادن این محصول در نمایشگاه های مختلف بوده است. همچنین، در خصوص فناوری های فیزیکی، آوردن دستگاه، استقرار، حمل و نقل و یا جابجایی آن بخصوص برای دستگاه های حساس احتمال آسیب را دارد که ممکن است فن آوران علاقه ای به این موضوع نداشته باشند، بنابراین مجازی سازی یک نمایشگاه تمامی مشکلات گفته شده را حل خواهد کرد و این نکته مثبتی از فضای مجازی است.
وی در ادامه اشاره کرد: مدت زمان کوتاه جشنواره، فن بازار و نمایشگاه برای کسانی که از شهرهای دیگر و از سرتاسر ایران دوست دارند حضور داشته باشند مشکلاتی را به لحاظ زمانی، مکانی و نیز هزینه ای ایجاد خواهد کرد، اما زمانی که این همایش و فن بازار بصورت مجازی برگزار شود قطعا این مشکلات کمتر خواهد شد.
دبیر علمی همایش و فن بازار ملی سلامت گفت: زمانی که قصد برگزاری همایشی را به صورت حضوری داشتیم، سعی می کردیم زمانش را کوتاه کنیم تا مدیریت زمان را برای افراد لحاظ کنیم. اما زمانی که همین همایش مجازی شود این محدودیت وجود ندارد. البته امسال هم در دو روز این همایش را برگزار می کنیم و امیدواریم در سالهای آینده این مدت زمان را بصورت بازتری در اختیار مخاطبان قرار دهیم به گونه ای که حتی شاهد برگزاری همزمان دو پانل در یک زمان به شکل موازی نباشیم و افراد علاقه مند بتوانند در همه پانل ها امکان شرکت را داشته باشند. همچنین برگزاری مجازی مشکل دسترسی به سالن هایی که از نظر تعداد و گنجایش برای شرکت کنندگان محدودیت داشتند و همزمان نمی توانستند چندین سخنرانی و پانل را پشتیبانی کنند حل نموده، بخصوص زمانیکه تلاقی برنامه ها در زمان هفته پژوهش را داشتیم. در گذشته برگزار کنندگان نیز بسیاری از هزینه ها را باید متقبل می شدند اما در حال حاضر و با اجرای مجازی همایش، همه این هزینه ها کاهش پیدا کرده اند.
وی ادامه داد: همچنین نگرانی ها و دغدغه هایی در آغاز و پایان به موقع همایش نیز داشتیم که به نظر می رسد با اجرای مجازی و با تجربیاتی که شرکت کنندگان که بسیاری از آنها اساتید دانشگاه، کارشناسان و مسئولانی هستند که مکررا در جلسات مجازی شرکت کردند امیدوارم مشکل عمده ای در این موضوع نداشته باشیم. البته شاید در سال گذشته نگران این موضوع نیز بودیم که دانش و تجربه همه ما در استفاده از فضای مجازی هنوز کامل نبود اما در حال حاضر یکی از مزایایی که با دورکاری و با استفاده اجباری از فضای مجازی پیدا کردیم منجر به این شده که در این زمینه ها موفق تر عمل کنیم.
وی به برگزاری همایش در بهمن ماه اشاره کرد و اذعان داشت: درخصوص زمان برگزاری ما دوست داشتیم در زمان مقرر همیشگی این نمایشگاه را برگزار کنیم اما با توجه به برگزاری تجربه اول این فن بازار به صورت مجازی و برای اطمینان از رفع مشکلات احتمالی سامانه فن بازار مجازی؛ تاریخ همایش را از آذر ماه به 6 و 7 بهمن ماه 99 موکول کردیم تا در روند برگزاری مجازی دچار مشکل نشویم و بتوانیم همایش و فن بازار را به طور همزمان اجرا کنیم.
دبیر علمی همایش و ششمین فن بازار ملی سلامت در ارتباط با پانل های همایش عنوان کرد: در این زمینه سعی کردیم موضوعات علمی را با نگاهی ویژه به موضوع روز که کووید 19 باشد؛ انتخاب و برگزار کنیم. بعضی از موضوعات مستقیما متاثر از کووید 19 هستند و بعضی به شکل غیر مستقیم تحت تاثیر قرار گرفتند. مثلا موضوع پزشکی، نه تنها در حوزه کووید، بلکه در حوزه سایر بیماریهای مزمن که نیاز به مراقبت از طریق مراجعه به پزشک دارند مدنظر قرار گرفته است. زمانی که ایاب ذهابرها محدود می شوند (به ویژه دوران پاندمی) و مردم نگرانی حضور در مراکز بهداشتی ـ درمانی و بیمارستانها را پیدا می کنند استفاده از پزشکی از راه دور می تواند در عین کنترل اپیدمی، اطمینان نسبی ایجاد کند که ویزیت ها به شکل مجازی و با کیفیت انجام می شود.
دکتر یونسیان با اشاره به موضوعات پانل ها و عدم محدودیت این پانل ها به موضوع کووید 19 گفت: بطور مثال یکی از پانل ها مربوط به فناوریهای نوین در زمینه مدیریت بیماریها با تاکید بر پاندمی کووید 19 است که خود به زیرگروه هایی برای پیشگیری و تشخیص تقسیم می شود و در پانل دیگر برای بحث درمان با تاکید بر کووید 19 اشاره داریم. همچنین در پانل دیگر به موضوع استفاده از فناوری اطلاعات در مدیریت کرونا اعم از اینکه ما چطور می توانیم بیماران را شناسایی و تماس هایشان را پیگیری کنیم یا مطالعاتی که لازم است برای اینکه بتوانیم به آمارهای مورد نظر برسیم اشاره داریم. در زمینه آموزش ها نیز پانل مشخصی داریم اعم از آموزش آکادمیک و آموزش های لازم برای جمعیت عمومی. بحث دارو در زمینه مدیریت بیماریها با تاکید بر پاندمی کووید 19، اقتصاد و اثرپذیری آن به شکل عام و خاص و تاثیرپذیری بخش های بهداشت و درمان از آن، استفاده از فناوریهای نرم در کنترل مشکلات بهداشتی، درمانی و اصلاح سبک زندگی، کسب و کارهای مرتبط با کووید 19 که مرتبط با علوم پایه است و در نهایت بحث حقوقی، مالی، مدیرتی و نیروی انسانی که مرتبط با تولید است و مشکلات و راه کارهایی که در این زمینه وجود دارد از دیگر موضوعات این همایش است.
دبیر علمی همایش به برگزاری 10 پانل تخصصی طی روزهای 6 و 7 بهمن اشاره کرد و گفت: این 10 پانل تخصصی در مدت دو روز اجرا خواهد شد که در هر زمان هم بیش از دو پانل موازی نخواهیم داشت. سعی کردیم که پانل های موازی هم به گونه ای طراحی شوند که موضوعات از عناوین مشابه نباشند و علاقه مندان بتوانند پانل های مورد دلخواه خود را به راحتی دنبال کنند حتی در موضوعات مبتنی بر جنبه های علمی.
دکتر یونسیان در پایان از تمام افرادی که در برگزاری ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت مشارکت و همکاری داشته اند تشکر کرد و بیان داشت: اگرچه دبیرخانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران مستقر بود ولی پانل ها، نمایشگاه و فن بازار را با کمک همه دانشگاههای شرکت کننده برگزار کردیم و جلسات متعدد و مشارکت خیلی خوبی هم داشتیم که اقرار می کنم مشارکت دانشگاه ها بصورت مجازی از زمانیکه جلسات حضوری بود پررنگ تر و بهتر بود. باید عنوان کنم که پانل هایی را در همایش داریم که مسئولان پانل در تهران نیستند و از دانشگاه دیگری در شهر دیگری پانل را هدایت می کنند.
وی به حضور فنی و پشتیبانی خوب و مطلوب اعضای دانشکده فناوری های نوین و نیز دانشکده مجازی در این بحران کووید 19 اشاره کرد و گفت: از دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاران این دانشکده که در برگزاری همایش، فن بازار و نمایشگاه مجازی زیرساختها را آماده سازی و پشتیبانی می کنند و مشارکت جدی و پررنگی داشتند تشکر می کنم. همچنین از همکاران عزیز در دبیرخانه دائمی همایش و دفتر مدیریت ارتباط با صنعت و فناوری دانشگاه، آقایان دکتر منظم، دکتر فریدی، دکتر نگاهداری، دکتر آتشی، مسئولان پانل ها و همه عزیزانی که در پشتیبانی این رویداد حمایت خود را از ما دریغ نکردند و امکان ذکر نام تک تک آن ها را ندارم قدردانم. امیدواریم امسال شاهد یک تجربه متفاوت اما اثرگذار باشیم و بتوانیم قدمی دیگر در جهت ارتقای استفاده از فناوری در سلامت برداریم.

 

  • گروه خبری : دانشکده مجازی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 169440
آذر شهبازی
تهیه کننده:

آذر شهبازی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *