• تاریخ: 1398/11/25 - 10:04
  • بازدید : 1438
  • زمان : 2 دقیقه

جلسات دانش‌افزایی استادان ویژه ماه مبارک رمضان

نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه با موضوع انتظارات قرآن از مسلمانان برگزار شد

به همت مدیریت هم‌اندیشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشست هم‌اندیشی استادان دانشگاه با موضوع انتظارات قرآن از مسلمانان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این نشست از ساعت 11 روز سه‌شنبه، هشتم خرداد 97 با تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید آغاز شد.
در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر بهشتی، ضمن خوشامدگویی به حضار و تبریک به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در قرآن بیشتر از آنکه به ماه رمضان و روزه‌داری اختصاص داده شود به نزول قرآن پرداخته شده است.
وی در ادامه با ذکر دو حدیث از امام علی علیه‌السلام و پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله سرفصل‌های قرآن را برشمرد و گفت: در حدیثی از امام علی علیه‌السلام، علم آینده، گزارش از گذشته، دارو و شفای دردهای انسان‌ها و مناسبات بین انسان‌ها و نظم بین آن‌ها از سرفصل‌های قرآن است؛ همچنین طی حدیثی از پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله، انسان‌شناسی، خبر از گذشته، خبر از آینده و هستی‌شناسی از سرفصل‌های قرآن نام‌برده شده است.
وی در ادامه قالب‌های هفت‌گانه قرآن از منظر امام علی علیه‌السلام را برشمرد و گفت: قصه‌ها، امرها، نهی‌ها، تشویق‌ها، توبیخ‌ها، مثل‌ها و گفتگوها، قالب‌های هفتگانه قرآن هستند.
وی در ادامه افزود: در قرآن 270 قصه مطرح‌شده که جریانات فکری عمیقی در آن‌ها وجود دارد. همچنین 1400 مورد از فرمان‌های خداوند در قرآن وجود دارد؛ همچنین 400 نهی نیز از خداوند در قرآن وجود دارد که دلیل کمیت آن شاید این باشد که انسان‌ها در برابر نهی‌ها مقاومت بیشتری نسبت به عمل کردن به امرها نشان می‌دهند.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر بهشتی در ادامه اظهار داشت: تشویقات یکی از قالب‌های قرآن؛ در برابر عمل به اوامر الهی و توبیخ‌ها، جرائمی است که در مقابل بی‌اعتنایی به نهی‌های خداوند به افراد داده می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به ‌مثل‌های قرآن گفت: 115 مثل که گزاره‌های کوتاه و شیرین قابل‌انتقال هستند در قرآن وجود دارد و بسیاری از فرهنگ‌های هر جامعه توسط همین مثل‌ها شناخته می‌شوند.
وی در پایان سخنان خود در مورد قالب گفتگوها در قرآن گفت: در قرآن 200 نوع گفتگو از قبیل، مجادله، مباحثه، مناظره، مشاجره، مشاوره و غیره وجود دارد که از میان آن‌ها، مباحثه، مناظره و مشاوره از ویژگی‌های مطلوبی برخوردارند.
توضیح اینکه در پایان جلسه، بین استادان و کارشناس برنامه پرسش و پاسخ و تبادل‌نظر انجام گرفت.

  • کد خبر : 77389
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی