• تاریخ انتشار : 1399/10/02 - 14:22
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 530
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

وبینار بین‌المللی غذاهای فراسودمند، دیابت و اختلالات متابولیک تحت برنامه Appraise to Raise برگزار شد

با همکاری مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و معاونت بین‌الملل دانشگاه وبینار بین‌المللی غذاهای فراسودمند، دیابت و اختلالات متابولیک برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، این برنامه سه‌شنبه اول دی 99 به‌صورت آنلاین و تحت برنامه Appraise to Raise اجرایی شد.
در ابتدا، دکتر Dilip Ghosh از دانشگاه وسترن سیدنی استرالیا سخنرانی خود با موضوع غذاهای فراسودمند در چاقی و مدیریت پس از سرطان ارائه و در خصوص غذاهای فراسودمند و گیاهان دارویی مؤثر در کاهش وزن و عوارض ناشی از کموتراپی و مکانیسم‌های اثر آن‌ها صحبت کرد.
وی همچنین به نتایج تعدادی از مطالعات کارآزمایی بالینی که به بررسی این دست از مواد غذایی و گیاهان دارویی در قالب مکمل‌های غذایی و گیاهی پرداخته‌اند، اشاره کرد.
سپس دکتر مهسا جلیلی، استادیار تغذیه بالینی دانشگاه کپنهاگ دانمارک در مورد اثرات جو دوسر در دیابت و اختلالات متابولیک ناشی از دیابت سخنرانی کرد و به ترکیبات مؤثر جو دوسر، مکانیسم‌های احتمالی هر یک از ترکیبات آن و اثرات بر وزن، وضعیت گلیسمی و الگوی لیپیدی پرداخت.
دکتر آرمان زرگران، استادیار داروسازی سنتی دانشگاه نیز اثرات گیاهان دارویی بر سندرم متابولیک را بررسی و توضیحاتی در خصوص آثار گیاهان دارویی مختلف، دوزهای مؤثر آن‌ها بر اجزای سندرم متابولیک و سایر اختلالات متابولیک در دیابت ارائه کرد.
طی این سخنرانی به ترکیبات مؤثر گیاهان دارویی و مکانیسم‌های احتمالی آن‌ها بر اجزای سندرم متابولیک نیز اشاره شد.
سخنرانی آخر توسط دکتر لیلا آزادبخت، عضو هیأت‌علمی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه ارائه شد و وی در مورد الگوهای غذایی غنی از غذاهای فراسودمند در دیابت مطالبی بیان کرد.
اثرات رژیم‌های غذایی مختلف از جمله رژیم غذایی مدیترانه‌ای و رژیم غذایی DASH بر دیابت و اختلالات ناشی از دیابت، اثرات سویا و محصولات غذایی سویا (آجیل سویا، شیر سویا) بر ریسک فاکتورهای قلبی-عروقی، دیابت و عوارض ناشی از آن چون نفروپاتی در این سخنرانی مورد توجه قرار گرفت.
دکتر نازلی نمازی، استادیار علوم تغذیه مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با اشاره به اثرات مثبت مواد غذایی فراسودمند و برخی از گیاهان دارویی بر دیابت، اجزای سندرم متابولیک و سایر اختلالات متابولیک ناشی از دیابت، به جمع‌بندی مطالب این وبینار پرداخت.
وی یادآور شد: به طور کلی پیروی از رژیم غذایی غنی از غذاهای فراسودمند می‌تواند در مقایسه با تمرکز بر تنها یک یا دو غذای فراسودمند، در حفظ سلامتی مؤثرتر باشد.

 

  • گروه خبری : معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 167584
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *