وبینارکشوری پرستاری در رتینوپاتی نوزادان نارس(ROP) در بیمارستان فارابی برگزار شد
مرکز کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس(ROP) با همکاری مدیریت امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران و آموزش پرستاری بیمارستان فارابی، سمینارمجازی «پرستاری در رتینوپاتی نوزادان نارس» را برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، در آغاز این برنامه کشوری که پنجشنبه 13 آذر 99 به صورت مجازی در این مرکز برگزار شد، فریده آژیر، مدیر پرستاری بیمارستان به معرفی درمانگاه و مرکز کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس(ROP) پرداخت و شادی رضائی، سوپروایزر بالینی، تاریخچه راه اندازی مرکز (ROP) و دستاوردهای آن را شرح داد.
سپس دکتر فاطمه بازوند، عضو هیئت علمی بخش رتین بیمارستان فارابی و دبیر علمی وبینار دستورالعمل های کشوری غربالگری(ROP) را مرور کرد .
درادامه لیلابوژآبادی، زهرا میرزائی، رحیمه قاسمی، فاطمه سادات سبحانیان، پروانه الوند فر، نجمه باب زن، ستاره نصراله زاده و آذر رضائی به ترتیب درباره عوامل خطر رتینوپاتی نوزادان نارس، طبقه بندی و مراحل بالینی(ROP)، روش های معاینه و آماده سازی نوزاد، کار با دستگاه RET_CAM و آماده سازی قبل از درمان، مراقبت پرستاری قبل و بعد از لیزر و تزریق داخل چشمی، مراقبت پرستاری قبل و بعد از اعمال جراحی باند و ویترکتومی و تله مدیسین در غربالگری (ROP) صحبت کردند.
در بخش پایانی وبینار، دکتر افسر فراهانی چشم پزشک مرکز کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و تاکید کرد: همه نوزادان با سن تولد کمتر از 34 هفته و وزن تولد مساوی یا کمتر از2000 گرم باید از نظر رتینوپاتی معاینه و بررسی شوند و این غربالگری به هیچ عنوان نباید به تاخیر بیافتد. برای نوزادان نارس بیشتر از 2000گرم بر حسب شرایطی که در مدت بستری در NICU برایشان پیش می آید و طبق نظر فوق تخصص نوزادان تصمیم گیری می شود.
وی بهترین زمان معاینه چشم را برای نوزادان 27 هفته و بالاتر، چهار هفته پس از تولد و رای نوزادان با سن کمتر از 27 هفته، هفته سی و یکم پس از لقاح دانست و افزود: اگر غربالگری به موقع انجام و درمان زود هنگام شروع شود، می توان بیماری را کنترل کرد در حالیکه هرگونه تاخیر موجب پیشرفت در بیماری شده و متاسفانه علیرغم انجام اقدامات درمانی نتیجه مناسبی نخواهیم داشت.
دکتر فراهانی در باره نحوه غربالگری نوزادان بستری در NICU نیز گفت: اگر نوزاد در زمان اولین نوبت معاینه بستری باشد از طریق اعزام چشم پزشک بر بالین و اگر امکان پذیر نبود از تله مدیسین استفاده می شود. روش تله مدیسین بسیاری از مشکلات نقل و انتقال نوزادان نارس بین بخش های NICU و چشم پزشکی را کاهش میدهد ولی به خاطر هزینه بالای راه اندازی آن بسیاری از بخش ها امکان استفاده از آن را ندارند.
دکتر فراهانی در ادامه انواع روش های غربالگری از راه دوری که در مرکز کشوری ROP فارابی انجام می شود را معرفی کرد و راه های ارتباطی بیمارستان های سراسر کشور با این مرکز را شرح داد.
وی در پایان از علاقه مندان یادگیری برنامه آموزشی مراحل تله مدیسین ROP دعوت کرد به مرکز کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس ROP در بیمارستان فارابی مراجعه کنند.
زهرا میرزائی، سوپروایزر آموزش پرستاری بیمارستان فارابی در حاشیه این برنامه گفت: وبینار « پرستاری در رتینوپاتی نوزادان نارس» برای پرستاران و ماماها امتیاز بازآموزی دارد و ثبت نام کنندگان برای دریافت امتیاز باید در آزمون پایانی دوره شرکت و امتیاز لازم را کسب کنند. این افراد می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با واحد آموزش پرستاری بیمارستان تماس بگیرند.
نظر دهید