به دو چشم من ز چشمش چه پیامهاست هر دم
ویزیت نوعدوستانه چشم کودکان کُرَند، مراوهتپه و داشلیبرون گنبد برگزار شد
به همت مرکز تحقیقات چشمپزشکی ترجمانی بیمارستان فارابی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، 178 دانشآموز و 45 بزرگسال در مناطق محروم کُرَند، مراوهتپه و داشلیبرون گنبد از توابع استان گلستان با شعار «رفتن برای رسیدن» خدمت معاینه چشمپزشکی و بیناییسنجی دریافت کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در پاسخ به اعلام نیاز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ویزیت نوعدوستانه و خیرخواهانه کودکان مناطق کرند، مراوه تپه و داشلیبرون گنبدکاووس در دستور کار مرکز تحقیقات چشمپزشکی ترجمانی بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان حرکتی در راستای دستیابی به دانشگاه «نسل چهارم» و مسئولیت اجتماعی قرار گرفت.
بر این اساس، تیمی متشکل از چشمپزشک (دو هیات علمی و دو رزیدنت سال چهامر)، اپتومتریست، پرستار، سیاستگذار سلامت، مددکار اجتماعی و مستند ساز راهی منطقه شدند تا در راستای رسالت پزشکی و انسانی خود، در زمینه پوشش بخشی از کمبودهای پزشکی این منطقه قدم پیش گذاشته باشند.
نوعدوستی به بهترین وجه به عنوان «رعایت یا وقف خودخواسته برای رفاه دیگران» تعریف میشود. بر این اساس و در راستای مسئولیت اجتماعی، مرکز تحقیقات چشمپزشکی ترجمانی بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران، طی دو روز (23 و 24 آذر 1401) اقدام به معاینه چشم و بیناییسنجی 178 دانشآموز و 45 بزرگسال کرد. همچنین برای 104 دانشآموز عینک تجویز شد که از این میان 64 مورد به روزرسانی عینک و 40 دانشآموز عینک جدید دریافت کردند. همچنین برای 40 بزرگسال نیز تجویز عینک انجام شد.
این کودکان علاوه بر ویزیت و معاینه چشم، از لحاظ سطح بینایی، انحراف چشم، تنبلی چشم و نظایر آنها مورد غربالگری قرار گرفتند و 26 دانشآموز به بیمارستان فارابی (21 مورد استرابیسم، 2 مورد دیستروفی شبکیه، 2 مورد پتوز) و 6 دانشآموز به بیمارستان پیامبر اعظم گنبد (2 مورد مشاوره اطفال، 4 مورد مشاوره نورولوژی) ارجاع شدند. برای 16 دانشآموز پچتراپی آغاز شد. هم چنین برای 9 دانشآموز درمان دارویی به دلایل کونژکتیویت، بلفاریت و خشکی چشم، آغاز شد.
دریافت عینک رایگان
اغلب در ویزیتهای نوعدوستانه کودکان6 تا 12 سال با افرادی مواجه میشوید که باید عینکشان اصلاح شود اما شرایط اجتماعی و اقتصادی آن منطقه مانع از دریافت خدمت برای او شده است. این ویزیت نوعدوستانه در واقع به قصد پوشش این خلاء در محدودترین نقاط کشور طرحریزی شده است. مرکز تحقیقات چشمپزشکی ترجمانی بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به منظور رفاه حال کودکان و خانوادههای آنها، عینک طبی رایگان در قالب بخشی از بسته سلامت، به کودکان نیازمند اهدا کرد.
کنشگری اجتماعی
پروژه رفتن برای رسیدن، حرکتی فرصتطلبانه برای خدمترسانی است. برنامهای داوطلبانه که در ابتدا، سلامت چشم کودکان 6 تا 12 سال را هدف گرفت و با تجربههای نابی که در محیط برایمان ایجاد کرد، اکنون به دنبال ابتکار عمل و فرصتهای ارائه خدمت اجتماعی است. این خدمترسانی، در ابتدا با شناسایی و طرح یک مشکل پزشکی در مناطق کمبرخوردار مطرح و در ادامه اهداف، پروتکلها و دستورالعملهای آن مشخص شد. اگر چه هنوز این خدمترسانی در ابتدای مسیر خود قرار دارد اما در مسیر تکامل خود، با محرومیتهایی از جنس اجتماعی مواجه شده است که از سوی نظام بهداشتی باید پوشش داده شود. بر این اساس دو مددکار اجتماعی در این سفر ما را یاری کردند تا بخشی از کودکان و خانوادههای آنها برای پیگیری و دریافت کمک همراهی شوند. هدف، بازگرداندن یک خانواده مغفول مانده به جریان اجتماعی است. در این ماموریت مصاحبه با 16 سرپرست خانواده انجام شد. از اهداف اصلی حضور مددکاران اجتماعی، پوشش بازتوانی بینایی برای خانوادههای کمبرخوردار منطقه مورد نظر است.
معرفی منطقه کُرَند
کُرَند، شهری از توابع بخش داشلیبرون در 140 کیلومتری شهرستان گنبد کاووس در استان گلستان، است. این شهر در بخش داشلیبرون قرار دارد و جمعیت آن حدود 6 هزار نفر و دارای ۱۵۰۰ خانوار است. این شهر در 15 کیلومتری مرز ترکمنستان واقع شده است.
مراوهتپه نیز از شهرهای دیدنی و پر جاذبه در استان گلستان است که به دلیل نزدیک بودن به مرز ترکمنستان، از اهمیت زیادی برخوردار است. این منطقه دارای شرایط بسیار مناسبی است و مساعدترین زمینها را برای کشاورزی به خود اختصاص داده است.
درج نظر