بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/10/17 - 10:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 503
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: با تمرکز بر توانمندی‌ها و با نگاه مثبت، صمیمیت و مهربانی به پیشرفت دانشگاه کمک کنیم

دکتر قناعتی در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، پس از بررسی برخی موضوعات مهم حوزه درمان و همچنین عملکرد فرهنگی دانشگاه گفت: با تمرکز بر توانمندی‌ها و با نگاه مثبت، صمیمیت و مهربانی به پیشرفت دانشگاه کمک کنیم.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۱۷ دی ۱۴۰۲، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهادت مردم مظلوم کرمان و برخی فرماندهان حماس و سپاه پاسداران را تسلیت گفت و افزود: با مطالعه تاریخ معاصر درمی یابیم که با ریاکاری به عنوان دموکراسی مواجهیم که در پس این لباس به ظاهر زیبا با بشریت چه می‌کنند.
دکتر قناعتی با بیان اینکه در پیچ تند تاریخی قرار داریم که امیدواریم به نفع مستضعفین و متقین و حق و حقیقت باشد گفت: در این برهه وظیفه ماست کارهای اثرگذار را در سازمان پیش ببریم.
دکتر قناعتی برقراری عدالت را در رفع چالش های جهانی موثر دانست و گفت: در یک مجموعه هم وقتی بی‌دلیل یک نفر را محروم کنند و به او فشار بیاورند اثر منفی آن در آن مجموعه ظاهر خواهد شد.
رئیس دانشگاه با اشاره به بازدید حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه از دانشگاه سبطین گفت: ایشان سبطین را الگوی گسترش و پیشرفت تمدن  دو کشور خواندند و توصیه کردند این قبیل کارها در راستای پیشرفت بشریت و صلح، امنیت، اخلاق و انسانیت گسترش یابد.
دکتر قناعتی علم را عامل پیشرفت جوامع دانست و افزود: در هفته گذشته توفیقات خوبی داشتیم و پارک علم و فناوری شهید سلیمانی راه اندازی شد و همه کمک کنیم این مجموعه گسترش یابد.
رئیس دانشگاه، همدلی، محبت و رفاقت را در پیشرفت امور دانشگاه موثر دانست و افزود: هریک از ما توانمندی‌ها و ضعف‌هایی داریم که اگر بخواهیم در تقابل باهم باشیم و فقط بر ضعف‌ها تمرکز کنیم به جایی نمی‌رسیم بنابراین توصیه می‌کنم با تمرکز بر توانمندی‌ها و با نگاه مثبت، صمیمیت و مهربانی به پیشرفت دانشگاه کمک کنیم.
دکتر قناعتی با تاکید براینکه راه نقد در دانشگاه باز است گفت: عیب‌جویی از دیگران در قرآن نیز مذمت شده است و به‌جای بزرگنمایی عیب دیگران، نقد سازنده را به کارگیریم در دانشگاه نیز شماره واتساپی 09361014953درنظر گرفته شده که خانواده بزرگ دانشگاه می‌توانند انتقادهای خود را مطرح کنند.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستور جلسه بر پیگیری مسائل حوزه درمان تاکید کرد و گفت: برای حل مشکلات درمان مردم، هرکاری می‌توانید انجام دهید.
دکتر قناعتی پس از شنیدن گزارش فرهنگی دانشگاه،
از حمایت بیشتر دانشگاه بر فعالیت‌های فرهنگی تاکید کرد و گفت: برای افزایش فعالیت فیزیکی، به‌گونه‌ای برنامه ریزی کنید که ورزش برای دانشجویان و کارکنان از امتیاز ویژه‌ای برخوردار شود.
رئیس دانشگاه، توجه به کیفیت غذای دانشجویان را ضروری دانست و گفت: در این زمینه از الگوهای موفق دیگر دانشگاه‌های جهان استفاده کنید. ایشان مثالی از چند دانشگاه دنیا برای ارائه خدمات تغذیه ارائه کرد.
دکتر قناعتی با تاکید بر توجه به معنویت و اثرات آن در سلامت و موفقیت گفت: حضور دانشجویان نوورود در مشهد تجربه بزرگی است و قطعا اثرات جاودانه‌ای در طول حیات دانشجویان خواهد داشت. برای ورودی  بهمن ماه نیز این اردو را برنامه‌ریزی کنید و در کنار آن اردوهای زیارتی دیگر را افزایش دهید.
دکتر قناعتی با تاکید بر تقویت منتورینگ گفت: در زمینه پوشش حرفه‌ای گزارش کمی ارایه دهید تا میزان اثرگذاری آن سنجیده شود.

*بررسی چالش های حوزه درمان*
در ادامه دکتر سعید ناطقی برخی چالش های حوزه درمان را که نیاز به مصوبه هیئت رئیسه دانشگاه بیان کرد.

*بررسی عملکرد فرهنگی دانشجویی دانشگاه*
سپس دکتر مهدی ابراهیمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، عملکرد 2 ساله معاونت فرهنگی و دانشجویی را تشریح کرد و گفت: فعالیت های این حوزه در راستای اهداف کلان معاونت فرهنگی دانشجویی پیگیری می شود و یکی از مهمترین اهداف، تقویت روحیه شادابی و نشاط فردی، خانوادگی و اداری در دانشگاه است.
وی با اشاره به کسب مقام اولین اداره رفاه دانشجویان در سطح کشور، اقداماتی را که برای نخستین بار در معاونت فرهنگی دانشجویی انجام شده؛ بیان کرد و گفت: برگزاری المپیاد ورزشی بین دانشکده ای دانشجویان، المپیاد ورزشی بازنشستگان، جشن ازدواج دانشگاهیان و اردوی دانشجویان نوورود در مشهد مقدس از جمله اقداماتی است که برای نخستین بار صورت گرفته است.
دکتر ابراهیمی با اشاره به مشارکت فعال دانشجویان در جشنواره های مختلف گفت: امسال جشنواره جدیدی را با عنوان «فانوس تامز» با همکاری دانشکده بهداشت و روابط عمومی طراحی کرده ایم که فناوری ها و ایده های نو پاسخ به چالش های بهداشت و سلامت جامعه را مورد توجه قرار می دهد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه به بیان اقدامات انجام شده در راستای ترویج جوانی جمعیت گفت: کانون پیوند یکی از اقدامات موثری بود که در این زمینه تشکیل شد و  تسهیلات و تشویق هایی را برای ازدواج در نظر گرفته ایم.
دکتر ابراهیمی با اشاره به حمایت از برگزاری کرسی های ازاد اندیشی  در راستای ارتقا مشارکت دانشگاهیان در فعالیت های فرهنگی گفت: تاکنون 26 کرسی ازاد اندیشی و و 21 نشست پرسش و پاسخ برگزار شده است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه با تاکید بر بهبود کیفیت زندگی خوابگاهی دانشجویان گفت: به این منظور بازسازی و افزایش سرانه خوابگاه های دانشجویان در دستور کار قرار دارد و با برنامه ریزی های صورت گرفته پیش بینی می شود پوشش اسکان متاهلین نسبت به وضعیت فعلی به 100 درصد برسد.
دکتر ابراهیمی با اشاره به بهبود امکانات ورزشی دانشگاه گفت: در این مدت سرانه ورزشی از نظر وسعت اضافه نشده است ولی از نظر تجهیزات بهسازی صورت گرفته است.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، در پایان سخنان خود افزایش ظرفیت آشپزخانه مرکزی دانشجویان، بهبود کیفیت غذا دانشجویی، افزایش ظرفیت خوابگاه مجردی دختران و پسران، افزایش سرعت و دسترسی اینترنت خوابگاهی و ساخت مرکز مشاوره دانشجویی و کارکنان و استادان را از جمله نیازهای این معاونت برشمرد که لازم است برای آن برنامه ریزی شود.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 256129
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر