بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/11/07 - 13:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 612
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست صمیمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جلسه پرسش و پاسخ با کارکنان

دکتر قناعتی: همه اجزای دانشگاه به هم وابسته هستند و عملکرد هر یک از واحدها بر سایر بخش ها تاثیرگذار است

در آستانه میلاد حضرت علی (ع)، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه، با حضور در نمازخانه و پس از اقامه نماز ظهر و عصر، با کارکنان گفتگو و به پرسش های آنان پاسخ داد و گفت: همه اجزای دانشگاه به هم وابسته هستند و عملکرد هر یک از واحدها بر سایر بخش ها تاثیرگذار است.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دیدار 4 بهمن 1402، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تبریک میلاد حضرت علی (ع)، از همکاران در پیشبرد اهداف دانشگاه قدردانی کرد و گفت: از همه کارکنانی که در این دو سال تلاش کردند و کار مردم را راه انداختند تشکر می کنم.
دکتر قناعتی با اشاره به تاثیر متقابل عملکرد هریک از افراد در پیشرفت دانشگاه و کشور گفت: این کشور از آن ماست و خوب و بد آن نتیجه عملکرد ماست. باید الگوهای موفق را گسترش دهیم و اشکالات موجود را برطرف کنیم.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه هرگاه در جامعه مشی بدهکارانه، خدمتگزارانه و ایثارگرانه حاکم بوده توفیقات بزرگی حاصل شده است افزود: هرگاه که مشی طلبکارانه حاکم شده و افراد صرفا به دنبال رسیدن به خواسته های خود بودند؛ رشدی حاصل نشده است. البته این منافاتی با انجام وظیفه مسئولان دانشگاه در تامین رفاه کارکنان ندارد و همواره تاکید کرده ام تاجایی که قانون و بودجه دانشگاه اجازه می دهد باید در پرداختی ها گشاده دست بود.
دکتر قناعتی تعهد کاری را یکی از عوامل مهم پیشرفت دانست و گفت: افراد به اندازه تلاش و تعهدی که نسبت به کار دارند باید بتوانند ارتقا پیدا کنند.
رئیس دانشگاه برقراری عدالت را امری دشوار و تحمل بی عدالتی را سخت تر از آن دانست و گفت: مشکلات همیشه وجود دارند مهم است که افراد برای حل مسائل از خودشان شروع کنند. قانون را رعایت کرده و کار را درست انجام دهند.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دستاوردهای دانشگاه در این دوره مدیریتی گفت: عملکرد دانشگاه در زمینه های مختلف برای دیگر دانشگاه الگو شده و باید با کمک هم این موفقیت را حفظ و ارتقا دهیم.
رئیس دانشگاه، از اجرای 24 پروژه  عمرانی بزرگ در دانشگاه خبر داد و گفت: اعتبار مورد نیاز تکمیل هریک از این پروژه ها  حدود 24 هزار میلیارد تومان براورد شده که بخشی از آن با کمک خیرین و نهادهای خارج از دانشگاه تامین شده است.
دکتر قناعتی راه اندازی دانشگاه سبطین و پارک علم و فناوری شهید سلیمانی را از دیگر موفقیت های دانشگاه در این دوره مدیریتی برشمرد و گفت: راه اندازی دانشگاه سبطین اعتبار و آبروی دانشگاه و کشور در عرصه جهانی است. پارک علم و فناوی شهید سلیمانی نیز فرصتی برای حمایت از تولید محصول شرکت های دانش بنیان و زایشی است.
رئیس دانشگاه، با تاکید بر تسهیل و روان سازی فرایندهای اداری گفت: تاجایی که مغایرت قانونی ندارد کار مردم را تسهیل و کمک کنید سریعتر به نتیجه برسد. همه اجزای دانشگاه بهم وابسته اند و عملکرد هریک از واحدها در سایر بخش ها اثر می گذارد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه درب دفتر من به روی همکاران باز است گفت: برای بیان مسائل خود وقت ملاقات بگیرید یا مکاتبه کنید حتما به موارد مطرح شده رسیدگی می کنم.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود، در پاسخ به پرسش مطرح شده در زمینه نحوه مشارکت کارکنان در امور خیریه گفت: همکارانی که تمایل به انجام کار خیر دارند می توانند در پویش شنبه های نیکوکاری شرکت کنند. تاکنون بیش از 10 میلیارد تومان کمک جمع آوری و صرف رفع مشکلات بهداشتی و معیشتی خانوارهای نیازمند شده است.
دکتر قناعتی در پاسخ به درخواست کارکنان در زمینه تسهیلات ویژه جوانی جمعیت گفت:  درحال پیگیری تسهیلات ویژه جوانی جمعیت هستیم.
رئیس دانشگاه با اشاره به افزایش امکانات مسافرتی دانشگاه گفت: مقدمات پروژه ای در کیش آغاز شده  ممکن است تکمیل آن به این دوره مدیریتی نرسد ولی در آینده می تواند در اختیار همکاران قرار گیرد.

 

تلاش برای افزایش امکانات رفاهی ادامه دارد
در ادامه دکتر رامین رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه،  با اشاره به تلاش های صورت گرفته در زمینه تامین اعتبار مورد نیاز بخشنامه مزایای رفاهی کارکنان گفت: بخشنامه زمانی می تواند اجرایی شود که اعتبار آن تامین شود و به این منظور از منابع مختلف درحال تامین اعتبار هستیم.
دکتر رحیم نیا، از افزایش امکانات اقامتی دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به تاکید رئیس دانشگاه در تامین امکانات رفاهی کارکنان، از ابتدای سال آینده به ظرفیت مراکز اقامتی دانشگاه 10 تا 20 درصد اضافه می شود. با دانشگاه های شریف و تهران نیز درحال مذاکره هستیم که امکانات رفاهی یکدیگر به اشتراک بگذاریم.
دکتر رحیم نیا در پاسخ به درخواست تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی و قراردادی گفت: دانشگاه تابع تصمیات کشوری است در نتیجه تبدیل وضعیت به پیمانی و رسمی فقط از طریق آزمون استخدامی و سهمیه ایثارگری صورت می گیرد و برای تبدیل وضعیت همکاران شرکتی به قراردادی نیز صحبت هایی شده و باید امیدوارم باشیم که نتایج آن اعلام شود.
معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، در پاسخ به درخواست تامین مهدکودک گفت: اختصاص مهدکودک به عنوان یکی از الزامات ترویج جوانی جمعیت در اولویت های دانشگاه قرار دارد و به این منظور با دانشگاه تهران درحال مذاکره هستیم که از ظرفیت مهد کودک این دانشگاه استفاده کنیم.
دکتر رحیم نیا با اشاره به درخواست مطرح شده در زمینه ایجاد مراکز درمانی ویژه کارکنان گفت: 2 مرکز درمانی در حال ساخت است و امیدواریم تا سال آینده این مراکز به بهره برداری برسد.
معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، در پایان سخنان خود موفقیت های دانشگاه را نتیجه کار تیمی دانست و با بیان اینکه صیانت از حقوق کارکنان برعهده ماست گفت: اگرچه حقوق کارکنان کم و نرخ تورم زیاد است اما برای افزایش امکانات رفاهی کارکنان تلاش می کنیم و از همکاران می خواهیم با ارایه پیشنهادهای خود ما را در این امر یاری کنند.



  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 257606
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر