بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/05/16 - 11:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 256
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

برگزاری جلسه هماهنگی ارجاع مادران باردار به بیمارستان امام رضا (ع) در شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

جلسه هماهنگی تعامل بیشتر بیمارستان امام رضا (ع) و شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر در مورد ارجاع مادران باردار برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر،  در راستای ماده  47 و 50 قانون جوانی جمعیت و تحکیم بنیان خانواده و اهمیت حفظ سلامت مادر باردار وجنین ، افزایش زایمان فیزیولوژیک وبه منظور تعامل بیمارستان امام رضا (ع) و واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر جلسه ای با حضور دکتر بهناز قره خانی، کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده ؛ منیژه ذادق آبادی،کارشناس مادران شبکه؛ دکتر سکینه نوری پور ، رئیس بیمارستان ؛ نرگس تشیعی، مدیر بیمارستان،؛ الهام علیخانی، مترون؛ یلدا مددی ، مسئول بلوک زایمان و معصومه زیوری، رئیس امور اداری بیمارستان برگزار شد.

ذادق آبادی گفت: در این جلسه در مورد نحوه ارجاع فوری و غیر فوری مادران باردار نیازمند مراقبت ویزه از پایگاههای سلامت تابعه شبکه به بیمارستان امام رضا (ع) برای سهولت پذیرش و جلو گیری از سردرگمی مادران بارداری که برای دریافت خدمات تخصصی بستری و سرپایی سطح 2 و انجام زایمان فیزیولوژیک مراجعه میکنند مواردی مطرح شد .

سپس مصوب شد که ارجاع فوری مادران با برگه ارجاع و مهر نیازمند مراقبت ویزه به بلوک زایمان صورت گرفته وارجاع غیر فوری با برگه ارجاع و مهر پایگاه سلامت به درمانگاه بیمارستان انجام شود.

 

  • گروه خبری : شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 241312
کبرا قلی زاده
تهیه کننده:

کبرا قلی زاده

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *