بایستی بجد مسئلۀ فرزندآوری را مهم دانست و از پیری جمعیت ترسید. حالا خارجی ها را کار نداریم، دشمن، دشمن است. اما بعضی کج سلیقگی ها را متاسفانه آدم در داخل مشاهده می­کند – یک جایی خواندم- که می­گویند: «آقا! پیری جمعیت اشکالی ندارد!» چطور اشکالی ندارد؟ یکی از پرفایده ترین ثروت­های یک کشور، جمعیت جوان در یک کشور است.

بیانات مقام معظم رهبری / تیر ماه 1399

جمعیت جوان و سرمایه انسانی به عنوان یکی از مهم ترین ارکان موثر در توسعه هر کشور، از اهمیت خاصی برخوردار بوده و بستر خلاقیت و پویایی در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و اجتماعی آن کشور را فراهم می آورد.

کشور ما سال ها از جمعیت جوانی برخوردار بوده و لازم است این ثروت حیاتی، همچون گذشته حفظ و تقویت شود. اما متاسفانه در سال های اخیر، روند باروری در کشور شیب نزولی داشته است. در سال 1395 نرخ باروری کلی 2.1 بوده که در  سال 1398 به 1.74 رسیده و روند کاهشی آن در سال 1399 همچنان ادامه داشته است؛ در حالی که این میزان باید حداقل 2.1 باشد به عبارتی به طور متوسط در کشور، هر زوج باید 2 فرزند داشته باشد تا از سالخوردگی جمعیت و پیامدهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آن جلوگیری شود.

لذا به منظور جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته و با توجه به اهمیّت مقوله جمعیّت در حفظ اقتدار ملّی و با عنایت به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز، «سیاست‌های کلی جمعیّت» در تاریخ 30 اردیبهشت 1393 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد تا ارکان نظام و  همه دستگاه­های ذیربط را به برنامه‌ریزی‌های جامع در زمینه رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی ملزم نماید.

طرح «جمعیت و تعالی خانواده» مرتبط با سیاست‌های کلی جمعیت نیز در مهرماه 1399 در صحن علنی مجلس به تصویب رسید که متعاقب آن، در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه های علوم پزشکی و وزارتخانه های مرتبط، «قرارگاه جوانی جمعیت» به منظور اجرایی‌سازی برنامه‌ها، انجام وظایف و اقدامات عملی در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و آغاز به کار کرد. قرارگاه جوانی جمعیت، شروع یک حرکت تحول‌گرا و تعالی‌بخش در نظام سلامت و جمعیت پویا و سالم است که هدف آن، هماهنگی‌های بین دستگاهی برای اجرایی‌سازی قانون جوانی جمعیت و پایش و نظارت برنامه‌ها است.

با توجه به تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران به ریاست جناب آقای دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، اطلاع رسانی در خصوص این مهم، در اختیار عموم مردم، دانشگاهیان  و سازمان­های همراه در اجرای قانون جوانی جمعیت قرار می گیرد.  

 

 

  • تاریخ انتشار : 1402/05/26 - 19:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 770
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

کارگاه آموزشی طرح نفس در دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: فرهنگ‌سازی، آموزش، آگاهی بخشی و حمایت از مادرانی که قصد سقط ‌جنین دارند از مهمترین راهکارهای مقابله با سقط‌ جنین است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در کارگاه آموزشی طرح نفس با موضوع نجات فرزندان سقط، فرهنگ‌سازی، آموزش، آگاهی بخشی و حمایت از مادرانی که قصد سقط ‌جنین دارند را از مهمترین راهکارهای مقابله با سقط‌ جنین برشمرد و تاکیدکرد با به کارگیری روش های علمی و قانونی، فرزندان سالمی به دنیا آوریم که برای خانواده و جامعه پربرکت باشند.

کارگاه آموزشی طرح نفس در دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی 25  مرداد 1402 در کارگاه آموزشی طرح نفس با موضوع نجات فرزندان سقط ، با اشاره مضمون آیه 32 سوره مائده، «هر کس، انسانی را بدون ارتکاب قتل یا فساد درروی زمین بکشد، چنان است که گویی همه انسان‌ها را کشته، و هرکس، انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که همه مردم رازنده کرده است.» گفت: موضوع سقط جنین موضوع مهمی است زیرا که نفس موجود زنده‌ای است که به اندازه‌ یک انسان بالغ نزد خدا ارزش دارد و ممکن است از روی ناآگاهی از بین برود.
رئیس دانشگاه با اشاره به پیوستگی عالم هستی گفت: کل نظام آفرینش بر اساس حکمت آفریده شده و خلقت انسان به‌عنوان اشرف مخلوقات  بدون حکمت نیست و امیدواریم که با راهکارهای مناسبی بتوانیم از قتل نفس یک موجود زنده جلوگیری کنیم.
وی راهکارهای مقابله با سقط غیرقانونی را نیازمند بررسی‌های علمی عنوان کرد و افزود: راه‌حل‌های مقابله با این مسئله نیاز به هوشمندی، برنامه‌ریزی دقیق و سنجش و مدل‌سازی به‌صورت پایلوت دارد که پس از بازخوردهای مثبت بتوانیم راهکارهای  مناسب را تقویت و در سطوح وسیع‌تر گسترش دهیم.
دکتر قناعتی، فرهنگ‌سازی، آموزش، آگاهی و حمایت از مادرانی که قصد سقط‌جنین دارند را به‌منظور انصراف آنان از سقط ضروری دانست و افزود: اگر مادران را از عوارض سوء مادی و معنوی سقط‌جنین آگاهی دهیم و محاسن وجود فرزند را گوشزد کنیم انسانی را نجات داده‌ایم.
رئیس دانشگاه وجود فرزند را برکتی برای خانواده و جامعه خواند و گفت: با اقداماتی مانند آموزش احکام شرعی، عوارض و عواقب سقط و مشاوره روان‌شناسی حمایت از خانواده‌ها و به‌کارگیری روش‌های قانونی می‌توانیم از سقط‌جنین پیشگیری کنیم.
وی با اشاره به نقش غربالگری در سقط‌جنین گفت: بهتر است از افراط‌ و تفریط  در این امر پرهیز کنیم و فرزندان سالمی به دنیا آوریم که برای خانواده و جامعه پربرکت باشند.
 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها,جوانی جمعیت
  • کد خبر : 243130
زهرا  حری
تهیه کننده:

زهرا حری

تصاویر

کارگاه آموزشی طرح نفس در دانشگاه علوم پزشکی تهران کارگاه آموزشی طرح نفس در دانشگاه علوم پزشکی تهران

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *