از ترس تا آرامش: قصه زایمان بدون درد در بیمارستان جامع بانوان آرش
گفتگو در مورد تجربه زایمان بی درد مادر بارداری که برای دوم برای زایمان بی درد به بیمارستان آرش دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کرده است. این مادر شرکت در کلاس های آمادگی برای زایمان و زایمان بی درد را دلیل مراجعه خود برای زایمان دوم در بیمارستان آرش ذکر کرد. وی تجربه زایمان بی درد را با جزییات توضیح میدهد
راهکارهایی برای ۱۰ سال عمر بیشتر
نقش کلیدی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بزرگترین مطالعه جهانی درباره عوامل خطر بیماریهای قلبیعروقی
دکتر رضا ملک زاده ، استاد ممتاز بیماریهای گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، از مشارکت برجسته ایران در یکی از بزرگترین مطالعات جهانی در زمینه پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی خبر داد. این مطالعه که با عنوان '' Global Effect of Cardiovascular Risk Factors on Lifetime Estimates '' فروردین ۱۴۰۴ (۳۰ مارس ۲۰۲۵) در مجله معتبر New England Journal of Medicine منتشر شده، نشان میدهد پرهیز از پنج عامل خطر اصلی میتواند به طور میانگین ۱۰ سال به عمر مفید انسانها اضافه کند. این پروژه عظیم بینالمللی با مشارکت بیش از دو میلیون نفر در سراسر جهان انجام شده که بیش از ۲۵۰ هزار نفر از ایران و از مطالعات معتبری چون کوهورت گلستان، پارس، پرشین و دیگر طرحهای جمعیتی مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی تهران در آن شرکت داشتند.
معرفی رشته فارماسیوتیکس، تحلیل چشمانداز و چالشهای این رشته
دکتر علیرضا وطن آرا، مدیر گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با نگاهی جامع به تبیین ابعاد گوناگون این شاخه از داروسازی پرداخت و به فعالیتها، جایگاه شغلی و حرفهای دانشآموختگان، چالشها و افقهای پیشروی این رشته تخصصی اشاره کرد. دکتر وطن آرا با بیان این که اهمیت این شاخه از داروسازی در بهبود کیفیت داروها و فرآیندهای تولید آنها، همچنین جایگاه ویژه آن در صنعت داروسازی و سلامت حائز اهمیت است؛ افزود: «فارماسیوتیکس به عنوان یکی از رشتههای کلیدی در داروسازی، نقش بسیار مهمی در طراحی و تولید داروها و مبحث اقتصاد دانش بنیان ایفا میکند. مدیر گروه فارماسیوتیکس در ادامه با برشمردن برخی چالشهای پیش روی این حوزه از جمله نیاز به توسعه زیرساختهای فناورانه، بهروزرسانی دانش فنی و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، ابراز امیدواری کرد که با حمایتهای هدفمند و سیاستگذاریهای دقیق، چشمانداز روشنی در انتظار این حوزه باشد.
سال ۱۴۰۴، سال جهش بینالمللی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر کوروش جعفریان، معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دیدار نوروزی با خانواده بزرگ دانشگاه، سال ۱۴۰۴ را سال جهش بینالمللی دانشگاه دانست و از آغاز اجرای طرح کارانه بینالملل به عنوان موتور محرکی برای ارتقای فعالیتهای جهانی دانشگاه خبر داد. وی با اشاره به هدفگذاری برای گسترش کمی و کیفی تعاملات بینالمللی، تأکید کرد: تلاش خواهیم کرد تفاهمنامههای دانشگاه با نهادها و دانشگاههای بینالمللی را فعالتر کنیم و از فرصتهای موجود حداکثر بهره را ببریم. دکتر جعفریان یکی از اولویتهای مهم در سال جاری را افزایش مشارکت اعضای هیئت علمی در عرصه بینالمللی عنوان کرد و افزود: انتظار داریم هر عضو هیئت علمی حداقل یک فعالیت بینالمللی در سال ۱۴۰۴ داشته باشد. وی همچنین بر لزوم بینالمللی شدن بدنه دانشگاه، از جمله دانشجویان، کارکنان و اساتید، تأکید کرد و از تدوین برنامههایی در این راستا خبر داد که امید میرود با تحقق آنها، شعار «سال جهش بینالمللی دانشگاه» به واقعیت تبدیل شود.
تأکید بر اجرای برنامه پزشک خانواده و ارتقای سلامت در سال جدید
دکتر علیرضا اولیائیمنش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبریک سال نو به خانواده بزرگ دانشگاه، برای همه مردم آرزوی سالی پربار و سرشار از سلامتی کرد. وی اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان اسلامشهر، ترویج ازدواج، فرزندآوری و جوانی جمعیت و همچنین مقابله با تهدیدات اجتماعی سلامت شامل مشارکت در کمپین «نه به تصادف» را از اولویتهای اصلی معاونت بهداشت در سال جدید دانست. دکتر اولیایی منش در پایان ابراز امیدواری کرد: شاخصهای سلامت جسمی، روانی و معنوی در کشور بهبود یابد و سال موفقی برای مردم ایران رقم بخورد.
ارتقای خدمات توانبخشی سالمندان؛ از اولویتهای اصلی دانشکده توانبخشی در سال ۱۴۰۴
دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی، رئیس دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تبریک سال نو، بر اهمیت روزافزون حوزه دانشکده توانبخشی در نظام سلامت کشور تأکید کرد و گفت: توانبخشی، بهعنوان یکی از اولویت های مهم نظام سلامت در جامعه امروز، جایگاه ویژهای پیدا کرده است. وی افزود: امیدوارم در سال جاری، با برنامه ریزی های صورت گرفته، بتوانیم به طور خاص در حوزه توانبخشی سالمندی اقدامات مؤثری انجام دهیم. ان شاءالله این گام ها بتواند نقشی سازنده در آینده و پیشرفت کشور ایفا کند.
افزایش ظرفیت خدمات مادر و نوزاد؛ اولویت سال ۱۴۰۴ بیمارستان آرش
دکتر آمنه عبیری، رئیس بیمارستان جامع بانوان آرش، در تشریح برنامههای آتی بیمارستان گفت: «در سال جدید توسعه خدمات مرتبط با فرزندآوری از اولویتهای ماست. در همین راستا، توسعه اورژانس، ارتقای بخش آیسییو نوزادان و بهرهبرداری از بخش تصویربرداری زنان در دستور کار قرار دارد.» دکتر عبیری همچنین از برنامهریزی برای گسترش بخش VIP بیمارستان با افزایش تعداد تختها خبر داد و اظهار امیدواری کرد: سال پیش رو، سال سرشار از موفقیت باشد.
روایت فعالیتهای جهادی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مسئول قرارگاه جهادی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدامات و مأموریتهای این مجموعه را در حوزه فعالیتهای جهادی تشریح کرد. وی به فعالیت های آزمایشگاهی که با مشارکت دانشجویان انجام شدهاند اشاره میکند و از تأثیر این فعالیتها بر مناطق محروم و جامعه دانشگاهی میگوید. این مستند تصویری از روحیه خدمترسانی و مسئولیت اجتماعی دانشجویان ارائه میدهد.
مدیر بیمارستان روزبه: توسعه، بازسازی و رضایتمندی در اولویت سال ۱۴۰۴ است
یوسف مسعودیان، مدیر بیمارستان روزبه، ضمن تبریک سال نو به خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران، از برنامههای گسترده این مرکز درمانی در سال ۱۴۰۴ خبر داد. وی با اشاره به همراستایی برنامههای بیمارستان با سیاستهای دولت و دانشگاه،گفت: احداث یک مجتمع پلیکلینیکی جدید در زمینی به وسعت حدود ۱۴ هزار مترمربع با مشارکت خیرین و با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان در حال ساخت است. مسعودیان همچنین به اجرای طرحهای بازسازی در بخشهای مختلف بیمارستان اشاره کرد و گفت: «در کنار پروژههای عمرانی، ارتقاء رضایتمندی کارکنان و مددجویان یکی از اولویتهای اصلی ما در سال جدید خواهد بود.» مدیر بیمارستان روزبه با تأکید بر جایگاه این مرکز بهعنوان قطب علمی روانپزشکی کشور، اظهار امیدواری کرد که تمامی پروژههای تعریفشده تا پایان سال به ثمر بنشینند و رضایت مراجعین، بیماران و کارکنان را به همراه داشته باشند.
توسعه دفاتر دانشآموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران در داخل و خارج از کشور در سال ۱۴۰۴
دکتر سید منصور گتمیری، رئیس دفتر ارتباط با دانشآموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تبریک سال نو، توسعه استانی و بینالمللی دفتر دانش اموختگان را از اولویتهای سال ۱۴۰۴ عنوان کرد و گفت: «در حال حاضر شاخه های استانهای قزوین و مازندران و شعبه بین المللی اروپا فعال شده و برنامه داریم در شهرهایی مانند همدان و همچنین در ایالات مختلف آمریکا با توجه به حضور گسترده دانشآموختگان، دفاتر جدیدی راهاندازی کنیم.» وی افزود: «برگزاری برنامههای جاری مانند جشنهای دانشآموختگان نیز طبق روال ادامه خواهد یافت.»