تامز ویو دانشگاه علوم پزشکی تهران: جوانی جمعیت

TUMS View جوانی جمعیت، تامزهای تولید شده در زمینه جوانی جمعیت را معرفی می کند و نمای کلی از محتوای تولید شده را در اختیار مخاطبان سینا رسانه قرار می دهد. با تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1401، کمیته رسانه در محورهای مختلف، محتوای آموزشی و ترویجی را تولید کرده است. در این مدت 11 برنامه تامز تاک به منظور گفتمان سازی و آموزش موضوعات مورد نیاز جامعه، 3 برنامه تامز لایف به منظور ترویج ازدواج و فرزند آوری و 3 برنامه تامز رس در راستای رسالت پاسخگویی اجتماعی دانشگاه، تولید شده است.

در سری برنامه های تامز تاک، دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، چالش های کاهش جمعیت و فرزند آوری را تشریح کرد و گفت: جمعیت یکی از سرمایه های کشورهاست و در سال های اخیر کشورهایی که بیشترین جمعیت را دارند درحال تبدیل شدن به کشورهای ثروت مند هستند و این تصور که رشد جمعیت باعث فقر می شود تصور نادرستی است.  
در تامزتاکی دیگر  دکتر فاطمه نجات بخش دانشیار طب ایرانی، موضوع راه های پیشگیری و درمان ناباروری از دیدگاه طب ایرانی را مورد بررسی قرار داد و گفت: در دیدگاه طب ایرانی اصل پیشگیری و درمان بیماری ها از جمله ناباروری در ایجاد تعادل مزاجی و سلامت ارگان های بدن است.
برنامه های حوزه بهداشت در مراقبت از سلامت کودکان موضوع دیگری است که فاطمه شریفی رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت آن را تببین کرد و گفت: شاخص توسعه کودکی یکی از شاخص های تاثیرگذار در توسعه یافتگی کشورهاست و سه مولفه مرگ کودکان زیر 5 سال،  سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال و شمار کودکان بازمانده از مدرسه در سن مناسب، را شامل می شود. پایین بودن سطح این شاخص ها نشان دهنده بالا بودن سطح بهداشت و رفاه اجتماعی است.
در برنامه ای دیگر دکتر مهتاب بیات ریزی مشاور خانواده معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران،  بر اهمیت ازدواج بهنگام و فرزندآوری توضیح داد و گفت: مهمترین رویداد یک جامعه تشکیل خانواده است و کانون خانواده با یک انتخاب درست و ازدواج بهنگام مستحکم می شود.
دکتر اشرف آل یاسین متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ ناباروری، موضوع ناباروری، عوامل و درمان آن را تشریح کرد و در تعریف ناباروری گفت: اگر یکسال بدون استفاده از هیچ روش پیشگیری، بارداری صورت نگیرد به آن ناباروری می گویند.
دکتر فهمیه قطبی زاده استادیار گروه پریناتولوژی دانشگاه نیز با تشریح اهمیت مراقبت های پیش از بارداری بر مراجعه بانوان به مراکز بهداشت و ارزیابی های پیش از بارداری تاکید کرد؛ تا جامعه عرصه حضور مادران سالم و کودکان سالم باشد.
دکتر کوروش جعفریان استاد علوم تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران در توضیح تاثیر تغذیه در پیشگیری از ناباروری گفت: 10 تا 15 درصد از زوجین امکان باروری ندارند و از این تعداد 30 درصد مربوط به آقایان و 35 درصد مربوط به خانم ها و مابقی ناشناخته است و در عوامل تاثیرگذار در باروری تغذیه در آقایان و خانم ها اثرات متقاوتی دارد.
دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، موضوع چگونگی دست یابی به منابع معتبر و کاربردی در زمینه سلامت خانواده و جوانی جمعیت را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد به منظور پیشگیری از مخاطرات سلامت، حفظ و ارتقا سلامت و برخورداری از زندگی با کیفیت لازم است منابع صحیح و معتبر در این عرصه را بشناسیم.
دکتر فاطمه داوری تنها استاد گروه زنان و زایمان دانشگاه تاثیر افزایش سن در ناباروری را تبیین کرد و گفت: یکی از پدیده هایی که اغلب کشورها با آن مواجهند افزایش سن باروری در خانم ها به دلیل فعالیت های اجتماعی است و این سبب افزایش ناباروری در خانم ها شده است.
دکتر پروانه صادقی مقدم، دانشیار گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران با بررسی موضوع آنچه پدر و مادر برای داشتن فرزندانی سالم باید بدانند، بر اهمیت ویژه زمان مناسب تولد نوزاد و نیز تغذیه نوزاد با شیر مادر تأکید کرد.
دکتر مامک شریعتی، معاون پژوهشی پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران در سخنرانی خود با عنوان «بازی و رفتار با نوزاد و شیرخوار به‌منظور ارتقا توانایی‌های مغزی او»، بازی والدین با نوزاد را سبب تکامل سیستم مغزی او معرفی کرد و گفت: والدین با بازی‌های ساده‌ با نوزاد تازه متولدشده، به تکامل سیستم مغزی و عصبی او کمک می‌کنند.
و اما در سری برنامه های تامزلایف جوانی جمعیت، نخستین برنامه، به همت بلند دانشگاه علوم پزشکی تهران در برپایی جشن ازدواج دانشگاهیان اختصاص دارد. در این جشن  81 زوج دانشجو، 74 زوج کارمند و 6 زوج استاد پیمان ازدواج بستند. در این بین زوجها،  41 زوج، هر دو  عضو خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
در تامزلایف دیگر، علیرضا شاکر نژاد دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همسرش ازدواج را پدیده ساده ای معرفی می کنند به شرط آنکه فرهنگ آن به درستی به جوانان آموزش داده شود.
در برنامه دیگر، مهندس فرشاد میرزایی، مدیر امور دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران و صبور سادات موسایی دانشجوی رشته فقه و حقوق اسلامی زوج جوانی هستند که راه ازدواج اسان را به مخاطبان می آموزند.  
 باتوجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به نیازهای جامعه، در سری برنامه های تامز رس فعالیت های دانشگاه در این عرصه معرفی می شود.
مرکز خدمات جامع سلامت آیت در قالب برگزاری کلاس های هنگام ازدواج، آمادگی زایمان و شیردهی به حدود 25 هزار و 500 بانوی متاهل خدمت رسانی دارد.
با راه اندازی مرکز درمانی سطح 2 ناباروری بیمارستان ضیائیان به‌عنوان نخستین مرکز در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران و دومین مرکز سطح  شهر تهران خدمت مورد نیاز زوجین نابارور ارایه می شود.
و در تامز رس دیگر، فرشته زارع مادر سه فرزند و پرستار بخش شقایق بیمارستان ارش  تجربیات خود را به عنوان مادر شاغل در اختیار مخاطبان قرار می دهد.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تدوین گر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب