نگاهی به دستاوردها، افتخارات و موفقیت های دانشگاه علوم پزشکی تهران در یک سال و نیم گذشته

دانشگاه علوم پزشکی تهران، بزرگ به اندازه نام میهن، پرافتخار به اندازه تاریخ غنی ایران! روند افتخارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران که به تعبیر رهبر معظم انقلاب به عنوان نماد آموزش عالی در کشور معرفی شده است نه تنها در هیچ زمانی در تاریخ 172 ساله اش – از دارالفنون تاکنون - متوقف نشده است بلکه در دوره جدید شتاب بیشتری نیز گرفته است. دانشگاه علوم پزشکی تهران با حرکت در مرزهای دانش و معرفی خود به عنوان یک دانشگاه اجتماعی و فتح قله های پیشرفت در حوزه های آموزش، پژوهش، درمان و به ویژه فناوری و با تکیه بر تخصص دانشمندان و استادان برجسته خود و جوانان و دانشجویان مستعد به فضل الهی در مسیر رسیدن به دانشگاه نسل چهارم است.

در همه دوران کشور دانشگاه علوم پزشکی تهران با نشاط و امید، سنت اولین ها را همچنان حفظ کرده است و به ویژه در همین یکسال و اندی اخیر به موفقیت های قابل توجهی دست یافته است. به همت دانشمندان این دانشگاه در حوزه فناوری بیش از 60 محصول دانش بنیان دارویی  در سال 1401تولید شد.
ربات جراح سینا ساخته دستان توانمند مخترعان همین دانشگاه در رقابت با ربات داوینچی امریکا توانست به مرحله صادرات هم برسد و در آذرماه 1401 با قیمت حدود 3 میلیون دلار به اندونزی صادر شد. 
تلاش متخصصان این دانشگاه در دستیابی به جدیدترین روش برای درمان سرطان در جهان - ژن‌درمانی به روش کارتی‌سل‌تراپی- ایران را در زمره سه کشور برتر در این حوزه قرار داد که تمجید و تحسین رهبر معظم انقلاب را هم در پی داشت.
کشف شیوه جدید درمان بیماری آرتروز زانو به روش آنژیوگرافی برای اولین بار در جهان، رسیدن به مرحله بالینی اولین واکسن mRNA ایرانی، نصب دریچه مصنوعی داخل دریچه مصنوعی قلب به روش غیرجراحی برای اولین بار در جهان، اختراع دستگاه سی دی پی Cancer Diagnostic Probe برای درمان سرطان پستان برای نخستین بار در دنیا! افتتاح اولین و پیشرفته ترین مرکز گامانایف در ایران، انجام موفق اولین عمل جراحی کارگذاشتن قلب مصنوعی LVAD در مرکز قلب، تزریق سلول بنیادی آلوژن برای درمان درد ناشی از دیسک برای اولین بار و نمایه شدن چندین مجله دیگر از دانشگاه در بانک اطلاعاتی Scopus تنها بخشی از توفیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران در ماه های اخیر است.
بدحال ترین بیماران که امیدشان از همه جا قطع شده از سراسر کشور به بیمارستان های این دانشگاه پناه می آورند و در آغوش کادر درمان همین دانشگاه سلامت خود را باز می یابند. در کنار همین مهدی کلینیک و در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تاکنون 1511 عمل پیوند کبد انجام شده و بیش از یک هزار جراحی آندوسکوپی قاعده جمجمه با استفاده از دستگاه نویگیشن در این دانشگاه به ثبت رسیده است.
اما اقدام بزرگ و پرافتخار دانشگاه علوم پزشکی تهران در راه اندازی دانشگاه سبطین، شعبه بین‌الملل دانشگاه در شهر مقدس کربلا ستودنی است؛ نمایش مدلی از مشارکت علمی که در دو کشور ایران و عراق، شبیه و مانندی نداشت و برگ زرین دیگری در دفتر بین اللمل دانشگاه به ثبت رساند.
در کنار این امر مهم در حوزه بین الملل باید به رشد قابل توجه دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبه بندی های بین المللی به ویژه شانگهای و وبومتریک و اقبال دانشجویان خارجی برای تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی تهران و افزایش سه برابری درآمد ارزی از گردشگری سلامت اشاره کرد. 
در همین حوزه، آموزش پزشکی دانشجویان بین الملل و حضورشان در بالین بیمار، فرصت بزرگی فراهم کرد تا حلاوت زبان فارسی و فرهنگ ایرانی اسلامی معرفی شود و به این سبب جشن روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و نیز  نهمین گردهمایی موسسه ها و نهادهای فعال آموزش زبان فارسی با حضور دکتر حداد عادل در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
از حضور 78 عضو هیئت علمی آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمره پژوهشگران ایرانی پر استناد یک درصد جهان در سال 1401 ، کسب رتبه اول در ارزشیابی جامع تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی، گرفته  تا تکرار پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیست و هفتمین و بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی و  کسب مقام نخست فعالیت‌های فناورانه در هفتمین رویداد فن بازار ملی سلامت برای کسانی که دل در گرو  میهن اسلامی دارند بسیار غرورآفرین است. اقدامات مهمی برای رسیدن به دانشگاه نسل چهارم و اجتماعی در این دانشگاه به بار نشست و فعالیت های بی نظیری در حوزه جوانی جمعیت شکل گرفت و منجر به کسب رتبه اول در بین دانشگاه های بزرگ و رتبه دوم در کل کشور شد. 
پروژه یکپارچه سازی his بیمارستان ها به بار نشست و با اجرای طرح دارویار برای اولین بار در کشور و رساندن داروی بیماران خاص تا درب منزل شان در پاسخ به خواسته قلبی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هیچ بیماری نباید جز رنج بیماری درد دیگری را تحمل کند در داروخانه های همین دانشگاه به مرحله اجرا رسید.
یادمان نرفته که کرونا در کشور چگونه بیداد می کرد و جان صدها نفر را در روز می گرفت اما تیم جهادی دانشگاه علوم پزشکی تهران توانست با ایجاد مراکز واکسیناسیون شبانه روزی در منطقه تحت پوشش خود به رتبه نخست کشوری در واکسیناسیون و کنترل این بیماری برسد.
در همین مدت، حضور پربرکت خیرین سلامت در دانشگاه اتفاقات خوب و بزرگی رقم زد و بیمارستان کودکان حکیم، مهدی کلینیک و چندین ساختمان و بخش به بهره برداری نهایی رسیدند و یا اینکه تجهیز شدند. با توان همین خیرین نیک اندیش بود که ساخت بیمارستان شریعتی 2 انستیتو کانسر و اسلامشهر سرعت گرفت و 25 خانه بهداشت به ظرفیت های نظام شبکه اضافه شد تا در کنار راه اندازی 80 مرکز جامع خدمات سلامت با کمک شهرداری، گام مهمی در اجرای برنامه مهم پزشک خانواده برداشته شود.  
در همین بازه، هنرمندان و ورزشکاران سرشناس به صورت جدی وارد فضای دانشگاهی شدند و به کمک حوزه سلامت آمدند. با حضور همین شخصیت ها بخش سلامت دوران انقلاب اسلامی و داروسازی معاصر در موزه تاریخ علوم پزشکی دانشگاه راه اندازی شد، جام جهانی کوچک برای کودکان بیماران رونق گرفت و همکاری با خانه تئاتر ایران و بنیاد سینمایی فارابی به وجود آمد. ضمن اینکه فیلم کوتاه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان وجدان توانست در جشنواره کن فرانسه 2022 رتبه اول را کسب کند.
 تولید برنامه های تامز در روابط عمومی دانشگاه برای امیدآفرینی و نشان دادن توانمندی ها و ظرفیت های بی شمار آن شکل گرفت و همزمان با یکپارچه سازی وب سایت های دانشگاه رتبه دانشگاه با ارتقای 17 پله ای به جایگاه 458 در بین دانشگاه های جهان رسید.
در حوزه دانشجویی هم دانشجویان نخبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در چهاردهمین المپیاد علمی دانشجویان 34 مدال رنگارنگ و در سیزدهمین المپیاد 29 مدال در بخش انفرادی و گروهی به دست آوردند.
نتیجه همه این افتخارآفرینی ها را باید در کلام حضرت حافظ جستجو کرد:
هر آب روی که اندوختم ز دانش و دین
نثار خاک ره آن نگار خواهم کرد


صدا: مرضیه رشیدی
تنظیم و تدوین: مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب