گفت و گو با دبیر کمیته بحران‌های اجتماعی و سیاسی در دانشکده‌ها و بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران

در پی برگزاری نخستین نشست هماهنگی کمیته بحران های اجتماعی و سیاسی در بیمارستان ها و دانشکده ها با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر شاهین آخوندزاده، به عنوان دبیر کمیته انتخاب شد و در گفت و گو با روابط عمومی درباره این کمیته توضیح داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، متن کامل مصاحبه دکتر آخوندزاده، استاد و رئیس بیمارستان روزبه دانشگاه به شرح زیر است.

دانشگاه ما کمترین مسئله امنیتی را داشته است
 باتوجه‌به مشکلاتی که در دو و سه ماه اخیر در کشور شاهد بودیم رئیس محترم دانشگاه از دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها خواستند که کمیته بحران تشکیل دهند؛ این کمیته از اعضای هیئت‌رئیسه دانشکده و بیمارستان و تعدادی افراد حقیقی تشکیل شده است. دو نشست با حضور رئیس دانشگاه تشکیل شد و صحبت‌هایی در این جلسات مطرح شد؛ این جلسات برای افزایش و ارتقای سرمایه‌های اجتماعی در دانشگاه است. دانشگاه علوم پزشکی تهران در تمام دانشگاه‌های کشور به دلیل اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان خاصی که دارد متفاوت با دانشگاه‌های دیگر در این جریانات حاضر شده است. مطابق آن دو جلسه 10 نفر از دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها انتخاب شدند و این 10 نفر تصمیم گرفتند و بنده را به‌عنوان دبیر این گروه انتخاب کردند؛ این تشکیلات رسمی نیست؛ بلکه تشکیلات مشورتی است.

این کمیته فقط مشورتی است
اعضای هیئت‌علمی این کمیته از طیف‌های سیاسی و عقیدتی مختلف دانشگاه گردهم می‌آیند که در مسائل مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و علمی، نظرات مشورتی کمیته را به هیئت‌رئیسه دانشگاه انتقال دهند. به‌عنوان معلم دغدغه ام این است که بتوانم دانشجویانی که تربیت می‌کنم را به نحو احسن در کشور استفاده کنیم و خدایی نکرده مهاجرت نکنند. همه اذعان داشتند که دانشگاه ما کمترین مسئله امنیتی را در دو و سه ماه گذشته داشته است. این کمیته‌ مشورتی است و فقط نظرات را به رئیس دانشگاه منتقل می‌کند و شرایطی مهیا شده است که طیف‌های سیاسی مختلف بتوانند نظرات خودشان را از طریق نمایندگان دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها که در این کمیته حضور دارند به رئیس محترم دانشگاه و احیاناً به وزارت بهداشت و مقامات عالی اجرایی کشور برسانند هیچ ضمانت اجرایی ندارد و فقط مشورتی است.
در این کمیته ضمن تأکید بر اینکه تلاش دانشگاه برای به‌حداقل‌رساندن مشکلات انضباطی که برای دانشجوهای به وجود آمده؛ مضاعف شود، پیشنهاد شد که در طول سال نشست‌هایی با عقلای گروه‌های سیاسی مختلف در دانشگاه برگزار شود؛ چون همه این‌ها در چتر نظام ایران هستند؛ یعنی وجه مشترک این است که همه این تفکرات سیاسی، دوستدار ایران و وطنشان هستند و نقطه‌نظراتشان باید باعث شود تا مشکلات کشور کم شود.

باید جو هیجان را کنار بگذاریم
این اقداماتی را که در کمیته پیگیری و انجام می‌دهیم فقط نزدیک انتخابات نباشد چرا که بحث‌های انتخاباتی یکی دو ماه داغ و بعد به فراموشی سپرده می‌شود. فضای برگزار کرسی آزاداندیشی در دانشگاه است که بتوانید بحث آزاد داشته باشید و در این بحث‌ها به یک اجماع علمی و منطقی برسیم. به‌عنوان کسی که دیدگاه سیاسی متفاوتی با فضای اجرایی فعلی کشور دارم معتقدم که هرگونه اصلاح باید در فضای آرام انجام گیرد با هیجان‌زدگی این امر میسر نمی‌شود. بارها تأکید کردم که افراطیون دو سمت، فضای کشور را بحرانی و تنگ می‌کنند و به اعتدالیون که در فضای آرام می‌خواهند صحبت کنند باید جو هیجان را کنار بگذاریم. نکته‌ای که باید مدنظر داشته باشیم اینکه در دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌ها، وظیفه اصلی ما درمان است و آموزش و پژوهش دو تا بازوی درمان هستند شما نمی‌توانید درمان و آموزش و پژوهش را تعطیل کنید؛ بنابراین باید دانشگاه علوم پزشکی ما کارهای علمی آموزشی را به نحو احسن انجام دهد و فضای باز را مهیا کنیم. بدون تعارف به نظر می‌رسد در این دو سه ماه یک فضای باز سیاسی بهتر ایجاد شده که افراد می‌توانند بدون تعارف و تهدید حرف خودشان را مطرح کنند. باید بدانیم که فضای دانشگاه امنیتی نیست، ما قانونی داریم که ورود نظامیان به دانشگاه ممنوع است خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران این اتفاق را شاهد نبودیم.

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و رؤسای دانشگاه‌ها بر این تأکید می‌کنند که فضای دانشگاه نباید نظامی و امنیتی باشد. اساتید می‌توانند خیلی سنجیده عمل کنند و بدون تعارف حرفشان را باقدرت بیشتری به گوش دیگران برسانند و ترسی هم نداشته باشند.

تفکرات سیاسی متفاوت اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
استادی که سی‌سال کارکرده نباید واهمه از صحبتی که کرده داشته باشد. بشخصه در بیمارستانی که مسئولیتش را به عهده دارم به رزیدنت‌ها قول دادم که صحبت‌هایشان را با زبان خودم مطرح می‌کنم و من پدرشان هستم و اجازه بدهید این صحبت‌ها از زبان پدر خانواده مطرح شود تا اگر هم بخواهد عواقبی داشته باشد برای پدر خانواده باشد. لذا باید دانشجوها اجازه دهند که اساتید نظراتشان را در فضای آرام منتقل کنند؛ به‌خصوص اساتید باتجربه‌تر که کمتر دچار هیجان می‌شوند. به‌طورکلی وقتی شما دچار هیجان می‌شوید نمی‌توانید تصمیم درست و منطقی بگیرید و تصمیمات خطایش بیشتر می‌شود اعتقاد دارم که اساتید مجرب، بهتر می‌توانند این کار را انجام دهند.

اعتقاد دارم که بحران بار منفی دارد؛ دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی سرمایه اجتماعی هستند که باید آن‌ها را حفظ کنیم و نشان بدهیم که دانشگاه برتر در سطح ملی هستیم البته عملکردمان بیانگر این موضوع است که کاملاً متفاوت با بسیاری از دانشگاه‌ها بوده‌ایم. یادمان باشد اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران از سران تفکرات سیاسی متفاوت در کشور هستند. خوشبختانه در جلسه دوم کمیته بحران بیمارستان‌ها برای یکی از دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه مسئله انضباطی پیش‌آمده بود که بدون دعوت در جلسه حضور داشت، صحبت و بیانیه‌ای صادر کرد. به‌عنوان عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوشحال شدم که دانشگاه ما به چنان بلوغ فکری رسیده است که دانشجو با آزادی کامل حرفش را می‌زند و اعضای هیئت‌علمی و رئیس دانشگاه در تلاش هستند که مشکلات این دانشجو را برطرف کنند این نشان می‌دهد که دانشگاه علوم پزشکی تهران متفاوت با دانشگاه‌های دیگر در حال حرکت است.

مشکلات نباید ما را به سمت خارجی ها سوق دهد

آرزوی روزهای خوش برای کشور دارم؛ به‌عنوان یک ایرانی می‌خواهم بگویم؛ نه به‌عنوان یک معلم دانشگاه علوم پزشکی تهران مشکلاتی که ما در کشور داریم نباید ما را به سمت نگاه خارجی سوق دهد ضمن اینکه حال‌وحوصله نداشتم و لذت نمی‌بردم از نگاه‌کردن فوتبال جام جهانی به‌شدت آزرده شدم که گروهی دارند این تفکر را در ایران رایج می‌کنند که اگر انگلیس برنده شود باید شادی کرد و آن روز برای من به‌عنوان یک ایرانی روز سیاهی بود؛ اعتقاد دارم به‌عنوان فردی که در دوران دفاع مقدس حضور داشتم یک ایرانی هیچ‌وقت نباید نگاهش به سمت کشور خارجی باشد و مشکلات را باید خودشان حل کنند، ان‌شاءالله این تفکر، تفکر ملی کشورمان باشد.

تنظیم: الهام علی

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب