سمیه سادات موسوی: تصمیم گرفتیم کرونا را شکست دهیم و بیمارستان سینا را به حال خوبش بازگردانیم
کارشناس مسئول بهداشت محیط بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهمترین مسئله برای ما نظافت و رعایت اصول گندزدایی و ضدعفونی کردن است که گندزدایی شامل سطوح بیجان و ضدعفونی شامل سطوح جان دار میشود. کمیتهای به سرپرستی دکتر آذر حدادی تشکیل و شیوهنامههای بهداشت محیط تنظیم شد. نحوه برخورد با اجساد مبتلا به کرونا بسیار حائز اهمیت بود. برای توزیع غذا و البسه برای بخشهای کووید یک تیم بیرون بر در نظر گرفته شد. واقعاً مردم در بحران کرونا سخاوتمندانه کمک میکردند. پسماندهای داروهای شیمیایی مشکل و معضل بزرگ بیمارستانها است زیرا شرکتهای محیط زیستی که در این زمینه کار میکنند بسیار کم هستند. خوشبختانه نیروهای خدمات با تمام خستگیهایی که داشتند برای سلامت خودشان و بیماران تلاشهای فراوانی میکردند. مسئله تأمین حفاظت کارکنان جزو اصلیترین اهداف ما بود. در جلسههای بحران کووید آنچه بسیار گوشزد میشد وسایل و لوازم حفاظتی برای نیروهای خدمات و بهیار بود.
دکتر احمد سلیم زاده: بحران کرونا نقطه عطفی در تاریخ پزشکی ما است
رئیس بخش داخلی بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: استادان بخشهای داخلی بهویژه گروههای ریه و عفونی پرچمدار مبارزه با بیماری کووید شدند. این بحران به یاد ما خواهد ماند هرچند بسیار تلخ و ناگوار است ولی بهعنوان یک تجربه ثبت میشود. در ابتدا هر بیماری که میآمد وجه اصلی بیماری او کووید بود اما باگذشت زمان بیمارانی که میآمدند کووید جزئی از بیماریهای دیگر آنها محسوب میشد. از یکسو پزشکان باید عمل خالصانه داشته باشند و از طرفی مسئولان باید برای ادای تکلیفشان اقدام لازم را انجام دهند. باید از شعار کرونا را شکست میدهیم تنازل پیدا کنیم و بگویم باید با کرونا کنار آمد. ما دانشگاهیان یک تیم هستیم که باید در کنار هم مراحل مبارزه با بیماری را پیش ببریم. عملکرد دانشگاه زمانی معنی پیدا میکند که من ابتدا به خودم نگاه کنم اگر عملکرد من بهعنوان جزئی از دانشگاه درست بود بهعنوان فردی از دانشگاه میتوانم به عملکرد دانشگاه هم مثبت نگاه کنم.
مستند«مسئولیتپذیری اجتماعی»
سیما دلبری: بدون وجود خیرین، هیچ سازمان مردم نهادی نمیتواند به موفقیت اهداف خودش برسد
سیما دلبری مدیر روابط عمومی موسسه خیریه مهتاب در گفتوگو با مستندسازان «مسئولیتپذیری اجتماعی» در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سازمانهای مردمنهاد در جهت مطالبات سلامتمحور مردم تلاش میکنند حضور خیرین در دانشگاه یک اعتماد دوجانبه را میطلبد. بدون وجود خیرین هیچ سازمان مردمنهادی نمیتواند به موفقیت اهداف خودش برسد. انتخاب افرادی که در این مجموعهها فعالیت میکنند غیر از تخصصشان، جهانبینی و نگرششان مهم است. ما احتیاج داریم از ابتدا تا انتها دانشگاه را در کنارمان داشته باشیم. وظیفه موسسه خیریه مهتاب حمایت از بیماران هموفیلی و ترمبوفیلی است.
مستند فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه
دکتر سرکار: راهاندازی پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی، گذار وابستگی کشور از کمپانیهای غربی است
رئیس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در پژوهش و فناوری، چگونگی پیدایش این مرکز را تشریح کرد و گفت: این پژوهشکده فعالیت خود را در ابتدا با یک اتاق، یک میز و سه صندلی در مرکز تصویربرداری امام با نام مرکز تحقیقات علوم تکنولوژی در پزشکی آغاز کرد. وی رسالت اصلی این مرکز را تمرکز بر پژوهشهای کاربردی و محصول محور، بیان کرد و افزود: در آن زمان که این مرکز را راهاندازی کردیم هیچ تصوری از فعالیت آن در کشور وجود نداشت اما ما معتقد بودیم در صورت همکاری و همگرایی متخصصان حوزه مهندسی با حوزه بالینی و در محیط بیمارستان میتوانیم به رسالت خود عمل کنیم. در بخش نخست این مستند، مراحل تکامل فعالیتهای پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی بیان شده که مشاهده آن را به علاقهمندان توصیه میکنیم.
سارا احمری: در بحران کرونا تجربیات جدید و بینظیری در کار گروهی به دست آوردیم
سرپرستار بخش جنرال داخلی بیمارستان شریعتی در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بحران کرونا فراتر از پیشبینی همه ما بود. در این بحران با آدمهایی کارکردم که فکر میکردم هیچوقت نمیتوان با آنها تعامل کرد اما دیدم که اینجوری نیست؛ درک خوبی دارند؛ سعی میکنند تعامل کنند و به حرفت گوش میدهند.
محمدصادق علم باز: معنای کار تیمی را در بخش های بستری کرونا یادگرفتم و درک کردم
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: من تجربه انقلاب یا جنگ را نداشتم اما معنی اتحاد مردم را در بخشهای کرونا لمس کردم. وقتی دیدم نیروهای جهادی از جان و دل کار میکنند خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم. فعالیت نیروهای جهادی که در رسانه نمایش داده میشد واقعیت داشت و من این را از نزدیک دیدم. مردم اگر واقعیت را بیشتر ببینند بیشتر در این فعالیتها شرکت خواهند کرد. وجود نیروهای جهادی و حضورشان در کنار بیماران باعث میشد که روند بهبود بیماران تسریع شود. این شرایط شبیه شرایط جنگ است و خود افراد باید این شرایط را مدیریت کنند.
دکتر محمدجواد حسین زاده: اگر عادات غذایی مناسبی داشته باشیم می توانیم هم از بیماری های واگیر و هم از بیماری های غیرواگیر در امان باشیم
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: تعیین نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی در بیمارانی که مبتلا به بیماری شدهاند، یکی از پژوهشهای علمی در مورد کووید 19 بود. تلاش بسیار زیادی در دانشکده صورت گرفت تا در قبال سؤالاتی که در جامعه مطرح میشود، جوابهای جامع و مبتنی بر شواهد داده شود. در مقابل هر بحرانی نیاز هست که آمادگیهای لازم وجود داشته باشد. کادر درمان ازجمله کسانی بودند که بهطور مستقیم با بیماری درگیر بودند و بهنوعی رزمندگان سختکوش مقابله با بیماری محسوب میشوند. اگر اعتماد جامعه حفظ شود و افراد به توصیههای علمی عمل کنند، بزرگترین پشتوانه برای هر سیاستگذار و هر جامعهای است.
دکتر نگین اسماعیل پور: برای آموزش عمومی مردم باید تصمیمگیرنده واحد و درست وجود داشته باشد
عضو هیئتعلمی گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران شاغل در بیمارستان شریعتی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه» گفت: در فصل پاییز امسال باید بیشتر از سالهای پیش مراقب باشیم. بیماریهای واگیر همیشه بشر را ترساندهاند بعد از HIV، ابولا و سارس فکر میکردیم همهچیز را بلدیم اما کرونا به ما تلنگر زد که اینطور نیست. همیشه وقتی حال بیماری خوب میشود و همدلی همکاران را میبینیم انرژی میگیریم.
فاطمه فشندی نژاد: مدیران بحران باید با حضور در شیفت کاری از نزدیک نقاط قوت و ضعف را ببینند
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: یکی از دلایلی که داوطلب شدم این بود که حسرت میخوردم چرا زمان جنگ حضور نداشتم. همه برای کمک آمده بودند از پرستار و خدمات همه حضور داشتند و خوشحالم که بین چنین مردمی زندگی میکنم. مدیران بحران برای فهمیدن نواقص و کمبودها باید در شیفت کاری در بطن کار حضور پیدا کنند. همه کارهایی که انجام میدهیم برای ارائه خدمت به بیمار است و نمای خوب آنجایی است که خدمات خوب به بیمار بدهیم. ما مردم ایران در زمان بحران با هم خیلی هماهنگ هستیم. کرونا به ما یاد داد که قدر همدیگر را بدانیم. هر زمان که همه با هم برای انجام کاری بسیج میشوند، یعنی جنگ است.
لیلا بوژ آبادی: عملکرد ما در مواجه با بیماری کووید 19 در مقایسه با سایر کشورها خیلی خوب بود
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در تمام برنامههای جهادی که حضور داشتم هیچکدامشان بهاندازه بحران کرونا نگرانکننده نبود. وقتی مریضی فوت میشد خیلی ناراحتکننده بود و من فکر میکردم آیا تمام کارهای لازم را برای او انجام دادهام. تجهیز کردن کادر درمانی به وسایل حفاظت فردی جزو کارهای مهم است برای اینکه نگرانی نداشته باشند و باانگیزه بیشتر به کار خود ادامه دهند. به همکارانم و کادر درمان خسته نباشید و خدا قوت می گویم.