دکتر شهریار نفیسی: دانشگاه علوم پزشکی تهران در بحران کرونا بدون ادعا و با همان سنگینی و وجاهت گذشته خود سرآمد شد
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: نخستین موضوعی که در دانشکده پزشکی به آن توجه ویژه ای شد تامین نیروی انسانی برای فرستادن به مراکز درمانی بود. در دوران کرونا توانستیم در سطحی گسترده آموزش را به صورت مجازی ارائه دهیم. مزیت مهم وبینارها این است که نه زمان می شناسد و نه مکان و به ما کمک کرد تا تجربیات موفقی در ارتباطات بین المللی به دست آوردیم. پژوهش های مهمی در زمینه علوم پایه و بالینی به صورت جدی در سطح دانشگاه انجام شد که امیدواریم تاثیرات به سزایی در روند درمان این بیماری داشته باشد. روحیه حاکم بر مدافعانی که درگیر دفاع مقدس شدند را بار دیگر در بحران کرونا تجربه کردیم. گذشت، ایثار، فداکاری و نوع دوستی در همه آحاد جامعه موج می زد. یک ذره کوچک توانست تمام معادلات جهانی را به هم بریزد. ما در یک فضای فراموشی غرق شده بودیم و این شوک توانست ما را به خودمان بیاورد. امیدوارم در تمام سطوح دانشگاه توانسته باشیم یک پله از آن چه از قبل بودیم فراتر رفته و ارتقا پیدا کرده باشیم.
دکتر رامین رحیم نیا: فداکاری و ایثار در تمام کادر درمانی دانشگاه موج می زند و باید قدر آن را بدانیم
مدیر بودجه دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: اولین کسانی که ندانسته و ناخواسته آسیب دیدند، کادر درمانی بیمارستان بودند. دانشگاه ما به علت زیرساخت و پیشینه، دانایی، دانش و علمی که دارد، دانشگاه موفقی در زمینه مهار کرونا بود. سرمایه انسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بزرگ ترین سرمایه ای است که هر سازمانی افتخارش این است که آن را داشته باشد. در حوزه مالی به هیچ عنوان و در هیچ زمانی محدودیت مالی را ممنوعیتی و یا محدودیتی برای کاهش ارائه خدمات نمی بینیم. پژوهش در حوزه کرونا یکی از اولویت های دانشگاه بود. دانشی موثر تلقی می شود که بتواند به محصول و یا فراورده ای منجر شود که بر روی سلامت و کیفیت زندگی مردم تاثیر بگذارد. مستندسازی تلاش می کند فداکاری های کادر درمان را به تصویر بکشد تا گفته های آنها بیان و ماندگار شود و بقیه بتوانند از آن استفاده کنند. تلاش کردیم تا مشکلات اصلی و اساسی را که به هر دلیلی باعث ایجاد اخلال در ارائه خدمات می شود را رفع کنیم.
دکتر مسعود امانلو: احتمال اینکه در مدت کوتاه به یک داروی موثر در مقابله با ویروس کرونا برسیم خیلی کم است
مدیر تحول، نوسازی و مطالعات کاربردی در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: ما در ابتدای بحران کرونا داروهای موجود را آنالیز کردیم و داروهایی را که در درمان کرونا موثر بودند معرفی کردیم. آمار زیاد بهبودی بیماران کرونا به علت وجود کادر درمانی است که خودشان را فدا کردند این بیماری نشان داد که ما در زمینه بیماری های نوظهور ضعیف هستیم. این بیماری جالب عمل می کند و در داخل بدن می گردد و هرجا ضعف وجود داشته باشد آن قسمت را درگیر می کند به همین دلیل داروی خاصی برای درمان آن وجود ندارد. بهترین راه پیشگیری تقویت سیستم ایمنی بدن است. اگر آمار ما در بهبود بالاست علت وجود تیم درمان است و همه کادر درمان خودشان را فدا کردند. برای قطع چرخه انتقال باید از ماسک و فاصله اجتماعی استفاده کرد. استفاده از ماسک می تواند 90-95 درصد می تواند از انتقال بیماری جلوگیری کند. حتی اگر واکسنی پیدا شود نمی تواند ایمنی 100 درصد بدهد. ما باید پیشگیری را ملاک قرار بدهیم و پیشگیری را آموزش دهیم.
قدردانی از دستیاران مجتمع بیمارستانی امام خمینی به مناسبت روز پزشک
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره )، شنبه اول شهریور۹۹ برابر با زادروز ابوعلی سینا مراسمی برگزار شد.
کلیپ روز پزشک سال 99 مرکز قلب تهران
فرارسیدن یکم شهریور، زادروز پزشک شهیر ایرانی حکیم ابوعلی سینا را به همه پزشکان عزیز تبریک عرض می گوییم.
جشن ترخیص حسین زاغری سوپروایزر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در بخش حاد تنفسی (کرونا) برگزار شد
حسین زاغری سوپروایزر مجتمع بیمارستانی امام خمینی پس از طی دوره طولانی درمان بیماری کووید ۱۹ با شکست این بیماری از بیمارستان ترخیص شد. به همین مناسبت و تشکر از زحمات شبانه روزی کادر درمان ۳۰ مرداد 99 جشنی در بخش جراحی توراکس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد.
دکتر مهشید مظفری: درسی که کرونا داد این بود که قدر لحظاتی که با هم هستیم را بدانیم
مدیر نظارت برامور دارویی معاونت غذاودارو در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: اقداماتی که با شروع کرونا در مدیریت دارو انجام شد، پیگیری به منظور تامین اقلام دارویی مورد مصرف در پروتکل های درمانی بود. نظارت مستمر بر عملکرد و نحوه عرضه اقلام سلامت محور در داروخانه ها نیز از جمله اقداماتی بود که انجام شد. در ابتدای شروع بیماری کرونا بحران هایی مثل کمبود ضدعفونی کننده و ماسک و برخی از داروها به علت تقاضای بیش از حد وجود داشت. در شرایطی که نمی توانستیم جلسات را حضوری برگزار کنیم بنابراین فضای مجازی در این زمینه کمک بسیار خوبی بود. فضای مجازی باعث شد که اطلاع رسانی به سرعت انجام شود و همچنین آموزش ها نیز از طریق فضاهای مجازی انجام شد. با همکاری که بین کارکنان وجود داشت توانستیم مشکلات را تا حد زیادی حل کنیم.
معصومه دلاور: اگر همیاری، همدلی و کار تیمی بین همکاران وجود نداشت، پیمودن راه و انجام وظیفه درست و به موقع خیلی سخت می شد
مترون مرکز قلب تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: در روزهای اول نگرانی بیش از حدی بین همکاران وجود داشت و علت آن ناشناخته بودن بیماری کرونا بود. حضور مدیریت مرکز در صحنه و آموزش های لازم باعث ایجاد آرامش در کارکنان شد. آموزش در رابطه با حفاظت فردی و نحوه استفاده از تجهیزات، یکی از مهمترین نیرزها در این مدت بود. آگاهی بین کادر درمانی باعث کاهش تنش و اضطراب در بخش ها شد. ایمنی کارکنان در کنار ایمنی بیماران و مراقبت از بیماران و خدمات درمانی که به بیماران ارائه شد از اولویت های کاری ما بود. دستورالعمل های ابلاغی از معاونت درمان دانشگاه و وزارت بهداشت که کاملا به روز بود، کمک بسیاری به بیمارستان ها می کرد. نیروهای داوطلب از خود مرکز بودند و این اقدام باعث شد که بتوانیم ساعات کار پرسنلی که در بخش کووید 19 کار می کردند را کم کنیم. ایجاد یک درمانگاه مختص کارکنان در مرکز قلب کمک خوبی برای کاهش استرس و اضطراب همکاران بود. به نظر من کادر درمانی باید از همان دانشگاه یعنی زمانی که شروع به تحصیل می کنند، دوره های مستمر آموزشی در خصوص مدیریت بحران را بگذرانند.
دکتر علی شکوری راد: برای کنار آمدن با کرونا باید آموزش های لازم به مردم داده شود
رئیس رادیولوژی بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: برای انجام سی تی اسکن ریه، پروتکل لودوز طراحی شد تا هم به دستگاه فشار کمتری وارد شود و هم بیماران کمتر در معرض اشعه قرار بگیرند. یکی از 2 دستگاه سی تی اسکن به بیماران کووید اختصاص داده شد. برای بیماری که از تریاژ برای انجام سی تی اسکن می آمد برنامه ریزی شد ظرف 5 دقیقه سی تی اسکن و گزارش نویسی انجام شود. در بیمارستان سینا به حفاظت کارکنان و خسته نشدن آنان بسیار توجه شد. رئیس بیمارستان سینا، مدیریت بی نقصی را در بحران کرونا در بیمارستان اجرا کرد. همه کسانی که در بیمارستان سینا در بحران کرونا نقش ایفا می کردند همه رضایتمندانه این کار را انجام می دادند و واقعا تداعی کننده دوران جنگ بود. باید آموزش های لازم برای کنار آمدن با کرونا به آحاد مردم داده شود. روحیه کمک در فرهنگ ما بسیار بالاست و در بیمارستان نیز کادر درمان و کمیته بحران در دل خطر می رفتند و من ترس در کارکنان ندیدم. تعهد بسیاری بالایی را در آنان دیدم و احساس افتخار می کردم که در بین آنان هستم.
پیام تصویری رئیس دانشگاه به مناسبت اول شهریور، روز پزشک
دکتر کریمی: سرمایه اجتماعی نظام سلامت را ارزان نفروشیم
دکتر عباسعلي کريمي در آستانه بزرگداشت روز پزشک در پيامي ضمن تبريک اين روز گفت: ما بايد قدر خودمان را بدانيم و اين سرمايه اجتماعي را که نظام سلامت به دست آورده ارزان نفروشيم و به خوبي از جايگاه نظام سلامت دفاع کنيم. امسال در شرايطي هستيم که روز پزشک معناي ديگري مي دهد. نظام سلامت امروز در معرض امتحان بزرگ تاريخي است. اتفاق کرونا و برخورد نظام سلامت با اين حادثه نشان داد که چه ظرفيتي در جامعه پزشکي وجود دارد که مغفول مانده بود. انتخاب زادروز ابن سينا به عنوان روز پزشک انتخاب زيبا و بجايي است.