ترمیم موفقیت آمیز آنوریسم آئورت شکمی به روش اندوواسکولار پیشرفته در بیمارستان سینا

ترمیم موفقیت آمیز آنوریسم آئورت شکمی به روش اندوواسکولار پیشرفته (Fenestrated EVAR)، سه شنبه ۱۹ دی ماه ۱۴۰۲در بخش آنژیوگرافی بیمارستان سینا انجام شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا؛ دکتر جواد سلیمی، استاد جراحی عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با روابط عمومی بیمارستان سینا، در توصیف شرح حال بیمار گفت: بیمار، آقایی ۶۸ ساله از همکاران پرستاری بودند که ۱۰ سال قبل تحت عمل جراحی آنوریسم آئورت قرار گرفته و به علت آنوریسم کاذب به قطر ۵ سانتی متر در مجاورت شریان کلیوی و احشایی به درمانگاه بیمارستان سینا مراجعه کرده بود و در سوابق بیماری ایشان ICD و سابقه انفارکتوس قلبی و عمل جراحی CABG دیده می شد و همچنین EF ایشان ۲۰ درصد بود.

وی در ادامه افزود: برای این بیمار امکان ترمیم به روش اندوواسکولار معمول وجود نداشت، بنابراین برای درمان بیمار روش اندوواسکولار پیشرفته (Fenestrated EVAR)  به وسیله استنت گرافت مخصوص در نظر گرفته شد که خوشبختانه با موفقیت انجام و بیمار با حال عمومی مساعد از بیمارستان ترخیص شد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه در تعریف آنوریسم آئورت بیان داشت؛ آنوریسم آئورت به علت اختلال در بافت جدار شریان‌ها ایجاد و منجر به افزایش اندازه و خطر پارگی شریان ها می شود. امروزه از روش اندوواسکولار در کنار روش جراحی باز برای درمان این بیماری استفاده می شود.در اکثر موارد به علت عدم درگیری شریان‌های کلیوی و شریان های مسئول خون‌رسانی به کبد و سایر ارگان ها، از روش اندوواسکولار معمولی می توان برای درمان این بیماران استفاده کرد اما در این بیمار با توجه به شرایط قلبی و درگیری عروق کلیوی و احشایی، استفاده از روش هایی که به طور معمول مورد استفاده قرار می گیرد، امکانپذیر نبود.

دکتر جواد سلیمی، فوق تخصص جراحی عروق، دکتر پژمان پورفخر، متخصص بیهوشی، دکتر محمدرضا نیشابوری، متخصص بیهوشی، دکتر علیرضا شریف نیا، متخصص بیهوشی و همچنین فلوشیپ های جراحی عروق، دستیاران بیهوشی و کادر پرستاری آنژیوگرافی و بخش جراحی عروق بیمارستان سینا، اعضای تیم اولین جراحی آنوریسم آئورت شکمی به روش اندوواسکولار پیشرفته بودند.

فاطمه صدراپور
تهیه کننده:

فاطمه صدراپور

تنظیمات قالب