• تاریخ انتشار : 1400/07/24 - 00:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 401
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه دوم کارگاه تحلیل آماری و آشنایی با SPSS

به همت دفتر امور ایثارگران و مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ جلسه دوم کارگاه تحلیل آماری و آشنایی با SPSS با حضور تعداد زیادی از شرکت کنندگان در بیست و سوم مهر 1400 در محیط اسکای روم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دفتر امور ایثارگران و مرکز تحقیقات آسیب دیدگان جنگ دانشگاه علوم پزشکی تهران، وبینار پزوهش آموزی را با عنوان تحلیل آماری و آشنایی با SPSS برگزار کرد. دکتر عباس عبداللهی، مدرس این کارگاه، با مرور مطالب جلسه قبل مبنی بر تعاربف و ورود داده ها، ابتدا نحوه گرفتن فراوانی از نرم افزار SPSS را با وارد کردن داده های فرضی، معرفی داده ها و کدگزاری آن به صورت کاربردی تشریح کرد. وی با اجرای وزن دادن به داده ها، کپی کردن جدول فراوانی در اکسل و سپس در word توضیحات کاملی داد. 
دکتر عبداللهی افزود: شاخص های توصیفی فقط نمونه ما را توصیف می کنند. آمار بر دو دسته آمار توصیفی و آمار استنباطی تقسیم می شود. آمار توصیفی نمونه را توصیف کرده و ویژگی های آن را بیان می کند. دو نوع شاخص وجود دارد: شاخص های مرکزی آمار توصیفی میانه، میانگین و نما (مد)  است. شاخص پراکندگی انحراف استاندارد است. در آمار استنباطی، با استفاده روشهای آماری خاصی درباره رد یا قبول فرضیه ای تصمیم گیری می کنیم. میانگین حسابی عبارت است از جمع اعداد تقسیم بر تعداد. میانگین، نسبت به داده های پرت حساسیت ندارد. وی راهکار شاخص انحراف استاندارد یا SD=Standard Deviation  را برای توصیف داده ها پیشنهاد داد. SD فاصله هر یک از اعداد را نسبت به میانگین بیان می کند و همیشه همراه میانگین ارایه می شود. هر چقدر انحراف استاندارد بالاتر باشد پراکندگی زیاد و نمونه ها شباهت کمی باهم دارند و دچار خطا خواهیم شد و به اعتبار درونی متغیر مستقل نمی توان اعتماد کرد.   
مدرس این کارگاه به این نکته تاکید کرد: زمانی که میانگین و انحراف استاندارد را بکار می بریم، حتما باید مقیاس داده ها فاصله ای و یا نسبی باشد. اما برای داده های اسمی از مد و برای رتبه ای از میانه (نقطه وسط اعداد) استفاده می کنیم. 
در خاتمه دکتر عبداللهی به سوالات شرکت کننده ها پاسخ گفت.
گفتنی است؛ دکتر مقیمی، مدیر امور ایثارگران، در پایان این وبینار از دکتر عبداللهی و حاضرین در تالار تشکر و قدردانی کرد.
توضیح اینکه کارگاه افزایش کیفیت زندگی یکشنبه‌ها با تدریس دکتر پور نسائی، کارگاه دانشگاه نسل سوم و چهارم و نقش آن در اشتغال در روزهای پنج شنبه و کارگاه مقاله نویسی و چاپ مقالات روزهای جمعه از ساعت 20 الی 21 برگزار می شود.
 علاقه‌مندان می‌توانند در فضای اسکای روم هر هفته این مباحث را پیگیری نمایند. برای شرکت در کارگاه روی لینک زیر کلیک کنید و به‌ عنوان میهمان وارد شوید.  
 skyroom.online/ch/tums3/isargaran
 
  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 198124
کلمات کلیدی
علیرضا پیرامون مقدم
تهیه کننده:

علیرضا پیرامون مقدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب