• تاریخ انتشار : 1401/10/19 - 12:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 483
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دفاع از پایانامه مرسا غلامزاده دانشجوی رشته مدیریت اطلاعات و انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

مرسا غلامزاده دانشجوی رشته مدیریت اطلاعات و انفورماتیک پزشکی در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از پایانامه خود دفاع کرد.

جلسه دفاع پیانامه خانم مرسا غلام زاده دانشجوی دکتری رشته انفورماتیک پزشکی

به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، مرسا غلامزاده دانشجوی دکترای تخصصی رشته انفورماتیک پزشکی این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان "طراحی و ارزیابی سامانه مدیریت و پیگیری از راه دور بیماران در فرآیند پیوند ریه"  دفاع کرد.
بیماران ارجاع شده به سیستم پیوند تا سالها بعد از انجام پیوند و دریافت عضو پیوندی، نیاز به مراجعات مکرر و پایش مداوم برای جلوگیری از بروز عوارض بیماری و داروها دارند. چنین مدیریتی بر پایه روش سنتی و معمول، بار سنگینی را بر سیستم های مراقبت های بهداشتی فعلی تحمیل می کند. در نتیجه به کارگیری راه حل های مبتنی بر تکنولوژی جهت ارتقای بقای بیماران و مدیریت پیوند ضروری به نظر می رسد.
این پژوهش از نوع توسعه-کاربردی بوده و در هشت فاز تکرارپذیر به انجام رسیده است. در نتیجه مرور سیستماتیک، خصوصیات، ویژگی ها و اقلام اطلاعاتی اولیه یک سامانه خودمراقبتی در حوزه پیوند اعضا مشخص گردید. با استفاده از نظرسنجی از متخصصین پیوند ریه و با استفاده از محاسبه CVR، حداقل دیتاست های لازم که شامل 56 اقلام اطلاعاتی در هشت محور بود، تعیین و شناسایی شد. 
صحت عملکرد سامانه پیوندیار با استفاده از داده های واقعی 48 بیمار ارزیابی شد و ارزیابی کاربردپذیری سامانه در حد خوب ارزیابی شد.
ارتقای رفتارهای خودمراقبتی، پایبندی به درمان و آگاهی به موقع تیم درمان در زمان بروز مشکلات به عنوان بخشی از فرآیند مدیریت بیماران همواره باید در نظر گرفته شود. معمولا بیماران، با عوارض گوناگون ناشی از مصرف داروهای مختلف به طور همزمان دست و پنجه نرم می کنند و می بایست از سبک زندگی و رژیم غذایی خاصی پیروی کنند و به دلیل مشکلات متنوع، آنها باید به طور همزمان تحت نظر تیم چند تخصصی پیوند باشند.
ایجاد سامانه پایش از راه دور پیوندیار این امکان را برای اعضای تیم پیوند ریه فراهم خواهد کرد که در کوتاه ترین زمان ممکن و در هر ساعتی از شبانه روز، به سادگی به اطلاعات بیماران دسترسی داشته و در فاصله بین ویزیت های حضوری به پایش مستمر وضعیت سلامت بیماران بپردازند. علاوه براین، در صورت بروز علایم رد پیوند می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن اقدامات بالینی لازم را به انجام رسانند.
دکتر رضا صفدری، دکتر سید حمیدرضا ابطحی اساتید راهنمای این پژوهش بودند. دکتر شوشتریان استادیار گروه سلامت الکترونیک، دکتر شهیده امینی دانشیار داروسازی بالینی، دکتر فرخنده اسدی استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی گروه مدیریت اطلاعات سلامت و دکتر کتایون نجفی زاده دانشیار دانشگاه شهید بهشتی گروه بیماریهای ریه بالغین، داوری این پژوهش را بر عهده داشتند.

  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی
  • کد خبر : 224503
زهرا شهماری
تهیه کننده:

زهرا شهماری

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب