• تاریخ انتشار : 1399/08/20 - 09:35
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 683
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دکتر سید حمید خویی: خداوند پیغمبری را مبعوث کرد که بشر را از اسارت‌های درونی و بیرونی آزاد کند

به همت مدیریت هم‌اندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه مجازی هم‌اندیشی استادان با عنوان «رسول اکرم (ص) پیامبر آزادی‌بخش» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، جلسه مجازی هم‌اندیشی با موضوع «رسول اکرم (ص) پیامبر آزادی‌بخش» از ساعت 13 روز دو‌شنبه 19 آبان 99 با شرکت قریب 135 تن از استادان دانشگاه بر بستر سامانه اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.

در این جلسه، دکتر سید حمید خویی، عضو هیئت‌علمی گروه داروسازی بالینی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به آیه 157 سوره اعراف «الّذين يتّبعون الرّسول النّبيّ الْأمّيّ الّذي يجدونه مكْتوبًا عنْدهمْ في التّوْراة والْإنْجيل يأْمرهمْ بالْمعْروف وينْهاهمْ عن الْمنْكر ويحلّ لهم الطّيّبات ويحرّم عليْهم الْخبائث ويضع عنْهمْ إصْرهمْ والْأغْلال الّتي كانتْ عليْهمْ فالّذين آمنوا به وعزّروه ونصروه واتّبعوا النّور الّذي أنْزل معه أولئك هم الْمفْلحون - همانان كه از اين فرستاده پيامبر درس نخوانده كه [نام] او را نزد خود در تورات و انجيل نوشته می‌یابند پيروى می‌کنند [همان پيامبرى كه] آنان را به كار پسنديده فرمان می‌دهد و از كار ناپسند بازمی‌دارد و براى آنان چيزهاى پاكيزه را حلال و چيزهاى ناپاك را بر ايشان حرام می‌گرداند و از [دوش] آنان قیدوبندهایی را كه بر ايشان بوده است برمی‌دارد پس كسانى كه به او ايمان آوردند و بزرگش داشتند و ياريش كردند و نورى را كه با او نازل شده است پيروى كردند آنان همان رستگاران‌اند» گفت: این آیه از آیه‌های مهم قرآن است که هم به مهم‌ترین و اساسی‌ترین نقش‌هایی که پیامبر در امت و حیات بشری ایفا می‌کند، اشاره‌کرده و هم به وظایف و تکالیفی که مسلمانان در پیشگاه رسول خدا دارند.

وی افزود: این آیه به شش وظیفه و نقش‌آفرینی اصلی پیامبر در استمرار حرکت تاریخی انبیاء اشاره دارد؛ مردم را به نیکی‌ها فرامی‌خواند، آن‌ها را از زشتی‌ها و بدی‌ها بازمی‌دارد؛ پاکی‌ها را بر آن‌ها حلال می‌کند؛ ناپاکی‌ها و زشتی‌ها را بر آن‌ها حرام می‌کند؛ بار سنگین را از دوش آنان برمی‌دارد و غل و زنجیرها را از دست و پای بشر باز می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به معنای آزادی گفت: در مباحث مربوط به آزادی، انواعی از آزادی تعریف می‌شود؛ آزادی فردی، آزادی اجتماعی، آزادی مادی و آزادی معنوی؛ اما باید توجه کنیم که تعارضاتی که در حیات بشر وجود دارد، امکان پذیرش یک آزادی بی‌قیدوشرطی که هرکس هر کاری دلش بخواهد انجام دهد را نمی‌دهد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: اگر این تعریف از آزادی را بپذیریم که - انسان برای رسیدن به مراتب کمال و سعادت و به فعلیت رساندن پتانسیل‌های انسانیتش با مانعی روبرو نشود – این می‌شود مفهوم آزادی و هر راه‌بندانی در این مسیر به معنای سلب آزادی و اسارت است.

وی در ادامه با بیان این‌که خداوند پیغمبری را مبعوث کرد که بشر را از اسارت‌های درونی و بیرونی آزاد کند؛ گفت: بزرگ‌ترین بت در روزگار ما که مانع آزادی و حیات آزادانه انسان می‌شود، تأثیر افکار عمومی و شبکه‌های اجتماعی است که ساختارهای ذهنی را ناخواسته در ذهن ما تغییر می‌دهند. رسانه، انسان‌ها را از هم دور می‌کند به‌طوری‌که هر یک از اعضای خانواده در فضای خاص خودش است.

دکتر خویی در پایان با اشاره به فرمایش امام حسین (ع) خطاب به لشکریان عمر بن سعد در روز عاشورا «انْ لمْ یکنْ لکمْ دینٌ، و کنْتمْ لا تخافون الْمعاد، فکونوا احْراراً فی دنْیاکمْ - اگر دین ندارید و از حسابرسی روز قیامت نمی‌ترسید، لااقل در دنیای خود آزاده باشید» گفت: آزاد زندگی کنید، همان‌طور که شأن انسان اقتضا می‌کند.

  • گروه خبری : دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 163405
میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی

صوت ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب