• تاریخ انتشار : 1401/12/02 - 12:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 598
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دکتر نیوشا اسماعیل زاده: دانشجویان علاوه بر کسب دانش، به کسب تجربه در زمینه های شغلی و زندگی نیز بپردازند

دکتر نیوشا اسماعیل زاده، دانشجوی برتر رشته داروسازی سنتی سومین جشنواره طب ایرانی گفت: فعالیت در انجمن ها، ارتباط مستقیم با اساتید و فعالیت های حرفه ای داوطلبانه می‌تواند فرصت های متعددی را برای دانشجویان فراهم آورد و مسیر شغلی آن ها را ترسیم نماید.

دکتر نیوشا اسماعیل زاده، دانشجوی برتر رشته داروسازی سنتی سومین جشنواره طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دکتر نیوشا اسماعیل زاده، دانشجوی دکتری تخصصی داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سومین جشنواره طب ایرانی به عنوان دانشجوی برتر رشته داروسازی سنتی برگزیده شد.

روابط عمومی دانشکده طب ایرانی به همین مناسبت، گفتگویی با وی داشته است که در ادامه می خوانید.

خانم دکتر اسماعیل زاده لطفا خودتان را معرفی کنید و از پیشینه فعالیت های خود بگویید.

نیوشا اسماعیل زاده هستم، دکتر داروساز و دانشجوی دکتری تخصصی داروسازی سنتی. خیلی خوشحالم که این فرصت به بنده داده شد تا در کنار اساتید برتر حوزه طب ایرانی، در سومین دوره جشنواره طب ایرانی حضور داشته باشم.

افتخار این رو داشتم که به عنوان دکتر داروساز در سه استان ایران فعالیت حرفه ای داشته باشم و در حال حاضر در حوزه داروسازی سنتی ایرانی به پژوهش، آموزش و ساخت فرآورده های جالینوسی می پردازم.

در دوره داروسازی عمومی، تمرکز اصلی بنده، ارتقا مهارت های نرم، شناخت خود، توسعه فردی، اصلاح سبک زندگی، ارتقای سطح ذهنی و کسب تجربه بوده که امروز با ترکیب این موارد با دانش و مهارت تخصصی، سعی در ایجاد فرصت‌های جدید برای رشته‌های مرتبط با داروسازی سنتی دارم.

دلیل انتخاب رشته داروسازی سنتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران از سوی شما چه بوده و چه چشم اندازی از تحصیل در این رشته در نظر داشتید؟

هنگام انتخاب رشته، دلایل مختلفی وجود داشت که باعث می‌شد به ادامه تحصیل تنها در رشته داروسازی سنتی فکرکنم. یکی از این دلایل، علاقه شخصی بنده به بهبود سبک زندگی بود و هم چنین سوالات پاسخ داده نشده‌ای که از دوره عمومی با خود به همراه داشتم. تجربه کار در داروخانه های متعدد باعث شده بود متوجه بشوم که دید طب مدرن، برای برطرف کردن ریشه ای بسیاری از بیماری ها ناکافی به نظر می آید. در نتیجه، جست و جو برای پاسخ به سوالاتی که در ذهن داشتم بنده را به سمت داروسازی سنتی کشاند. علاوه بر آن، سال 1397، سالی بود که با تورم چشم گیر و عدم ورود بسیاری از مواد اولیه دارویی به داخل کشور مواجه شدیم. در نتیجه به این فکر افتادم که استفاده از گیاهان و منابع بومی می تواند به بهبود این شرایط کمک کند. تولید محصولات دارویی و آرایشی بهداشتی در قالب محصولات طب سنتی در کشور ما، دشواری های کمتری نسبت به سایر محصولات دارویی دارد و برای علاقه مندان به تولید، مناسب تر است.

دانشگاه علوم پزشکی تهران به دلیل دارا بودن قدیمی ترین و هم چنین فعال ترین دانشکده طب ایرانی، انتخاب اول من بود. حضور اساتید برجسته مانند خانم دکتر روجا رحیمی باعث شد انگیزه بیشتری برای حضور در دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران پیدا کنم.

شما به عنوان دانشجوی برتر رشته داروسازی سنتی در سومین جشنواره طب ایرانی برگزیده شدید. چه معیارهایی برای این انتخاب وجود داشت و چه عواملی در برگزیده شدن شما دخیل بود؟

معیارهای مختلفی برای انتخاب دانشجوی برتر وجود داشت، از نمره معدل گرفته تا فعالیت های پژوهشی، حضور فعال در انجمن های دانشجویی، نمره آزمون زبان و حتی سابقه کسب رتبه های برتر ورزشی. هم چنین فعالیت های مرتبط با ایجاد آگاهی عمومی در مورد طب ایرانی نیز دارای امتیاز بود. خدا را شاکرم که در این زمینه ها توانستم نظر داوران گرامی را جلب نمایم.

به نظر شما شاخص ها و ویژگی های دانشجوی موفق چیست؟

نظر شخصی من این است که در دوره های عمومی، بهتر است دانشجویان علاوه بر کسب دانش، به کسب تجربه در زمینه های شغلی و زندگی نیز بپردازند. حضور در داروخانه یکی از این موارد برای دانشجویان داروسازی است. علاوه بر آن، همکاری با شرکت های مختلف نیز تجربه‌ بسیار ارزشمندی است.

 ارتقای مهارت های ارتباطی نیز یکی از موارد ضروری برای موفقیت هر فرد است و چه بهتر که این امر در سنین جوانی رقم بخورد. بهتر است سعی کنیم در اکثر مواقع، شنونده خوبی باشیم و تنها بعد از درک درست طرف مقابل، نظر خود را اعلام کنیم.

در دوره دکتری تخصصی، فعالیت در انجمن ها، ارتباط مستقیم با اساتید و فعالیت های حرفه ای داوطلبانه می‌تواند فرصت های متعددی را برای دانشجویان فراهم آورد و مسیر شغلی آن ها را ترسیم نماید.

مهم ترین چالش های کنونی در جامعه علمی کشور در حوزه داروسازی سنتی از نگاه شما چیست؟

یکی از مهم ترین چالش ها، وجود تردیدهای زیاد در انتخاب زمینه شغلی مناسب است. در حال حاضر قانون مشخصی در زمینه تأسیس داروخانه های گیاهی وجود ندارد. هم چنین جایگاه های هیأت علمی در حال اشباع شدن هستند.

به نظر شخص بنده، ایجاد مراکز تحقیقاتی و ارتباط آن ها با کارخانه های داروسازی می تواند فرصت مناسبی برای استفاده از دانش، مهارت و تجربه داروسازان سنتی فراهم آورد.

روند اجرایی برگزاری سومین جشنواره طب ایرانی را چطور ارزیابی می کنید و نقش برگزاری چنین جشنواره هایی را در ارتقای جایگاه داروسازی سنتی چطور می بینید؟

در ابتدا جا دارد مراتب تشکر و قدردانی را از خانواده مهربانم، پدر، مادر، خواهر و مادربزرگ عزیزم به جا آورم. یکی از بزرگترین فرصت هایی که برگزیده شدن ایجاد می کند، تشکر از عزیزانی است که سال ها در کنارمان ایستادند و در شرایط سخت زندگی همراهمان بودند. وجود چنین جشنواره هایی باعث تقویت انگیزه در داروسازان سنتی می شود و انرژی مضاعفی برای ادامه راه، به وجود می آورد. هم چنین از اساتید گرانقدرم سرکار خانم دکتر رحیمی و سرکار خانم دکتر بهرام سلطانی بسیار متشکرم که علاوه بر انتقال دانش، چگونگی تلاش و کوشش مداوم و جنگیدن برای اهداف را نیز می آموزند.

روند اجرایی برنامه بسیار خوب و رضایت بخش بود. به خصوص گردهمایی اساتید سراسر کشور بعد از رفع محدودیت های کووید-19، انرژی بسیار بالایی در اختتامیه به وجود آورد.

برنامه آینده شما چیست؟

ادامه فعالیت های پژوهشی و آموزشی، کمک به بین المللی سازی داروسازی ایرانی و ایجاد ظرفیت های شغلی بیشتر برای رشته داروسازی سنتی.

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 226630
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب