از 35 برگزیده هجدهمین جشنواره ابن سینا تجلیل شد

معرفی کتاب برگزیده هجدهمین جشنواره ابن سینا با ویرایش دکتر بابک ارجمند

در هجدهمین دوره جشنواره ابن سینا، کتاب سلولهای بنیادی مشتق از بافت های اطراف جنینی: جایگزینی برای سلولهای بنیادی جنینی به عنوان کتاب برگزیده این دوره از جشنواره معرفی شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در آیین تجلیل از اساتید و دانشجویان برتر دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه های آموزش، پژوهش و ارائه خدمات، کتاب «سلولهای بنیادی مشتق از بافت های اطراف جنینی: جایگزینی برای سلولهای بنیادی جنینی» با ویرایش دکتر بابک ارجمند عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه که توسط انتشارات Springer به چاپ رسیده است، در هجدهمين جشنواره ابن سینا برگزیده شد.
توضیح اینکه، اعتبار ناشر (داخلي/ بین‌المللی)، نقش برجسته مولف، مقالات و تحقيقات مرتبط در زمینهٔ كتاب تألیفی و همچنین ميزان مفيد بودن كتاب، تازه بودن مطالب، فهرست‌نویسی مناسب، واژه‌نامه، حجم كتاب، عناوين فصول و سطح علمي كتاب از جمله ملاک های موردتوجه توسط هیئت‌داوران بخش پژوهش در انتخاب این کتاب بوده اند.
در مقدمه این کتاب که با همکاری بیش از 30 متخصص و محقق داخلی و خارجی تالیف شده، آمده است «سلولهای بنیادی نقشی اساسی در مهندسی بافت و پزشکی بازساختی داشته و دارند. همچنین علوم و تحقیقات پایه در این حوزه و کاربردهای بالینی آن با سرعت قابل توجهی در حال رشد و توسعه می باشند. با توجه به ظرفیت بالقوه سلولهای بنیادی در حل مشکلات و درمان بیماریهای مزمن و صعب العلاج، پژوهشگران، پزشکان و سایر متخصصین علوم مرتبط بر پزشکی بازساختی به عنوان یک علم بین رشته ای و چند رشته ای تمرکز نموده اند. یکی از منابعی که می توان سلولهای بنیادی با ظرفیت و توان و تعداد بالا از آن استخراج نمود، بافتهای اطراف جنینی یا محصولات حاملگی نظیر؛ جفت، پرده آمنیوتیک، بند ناف، خون بند ناف، ژله وارتون و مایع آمنیوتیک می باشد. این منابع به دفعات توسط محققین و پزشکان برای استفاده در درمان بیماریها توصیه شده اند و مطالعات بسیاری در حوزه علوم پایه و نیز کارآزمایی های بالینی با استفاده از این نوع سلولها در جهان در حال انجام می باشد.
با توجه به اهمیت فوق العاده این منابع سلولهای بنیادی، در این کتاب سعی شده است تا علاوه بر معرفی اجمالی انواع مهم این سلول ها، به مزایای آنها نسبت به سایر انواع سلوهای بنیادی نیز پرداخته شود. همچنین فصولی نیز به بررسی خواص تنظیم کننده ایمنی سلولهای مورد نظر، نحوه فراوری آنها بر اساس اصول تولید بهینه (cGMP)، اصول ایجاد و تجهیز اتاقهای تمیز برای فراوری این سلولها با هدف استفاده های بالینی و در نهایت ملاحظات اخلاقی تهیه و استفاده از آنها اختصاص داده شده است.»
 
خبرنگار: حاجی پور
عکاس: ربیعی
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

تنظیمات قالب