اخبار بازدیدها

 

راه اندازی دستگاه گامانایف، برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی تهران

در اولین جلسه کمیته علمی گامانایف در مجتمع بیمارستانی یاس دانشگاه علوم پزشکی تهران جنبه های مختلف راه اندازی این دستگاه در این مجتمع مورد بحث قرار گرفت. گامانایف دستگاهی برای درمان توده های مغزی است.

تاریخچه کوتاهی از گامانایف
‎این شیوه درمان توده های مغزی نخستین بار در سال 1968 میلادی در بیمارستانی در سوئد انجام شد. پس از آن، در سال 1969، اولین بیماران مبتلا به تومور مغزی نورینوم آکوستیک و آدنوم هیپوفیز تحت درمان با این روش قرار گرفتند. یک سال بعد از آن، یعنی در سال 1970،  ناهنجاری‌های شریانی وریدی (AVM) بیماران نیز با استفاده از این تکنیک درمان شد. به مرور و از سال 1976، این روش برای درمان تومور مننژیوم نیز مورد استفاده قرار گرفت. امروزه در کشورهای مختلف از جمله ایران، جراحان مغز و اعصاب و متخصصین رادیوآنکولوژیست با همکاری یکدیگر از این تکنیک درمانی با استفاده از دستگاه گامانایف برای درمان توده های  مغزی استفاده می کنند.
‎متخصصان ممکن است درمان با این تکنیک با استفاده از دستگاه گامانایف را برای درمان برخی بیماری ها و شرایط مغزی به جای جراحی توصیه کنند. این شرایط شامل فاکتورهای خاصی مانند سن بیمار، نوع تومور یا نوع بیماری فرد است که موجب می شود پزشک این تکنیک را به عنوان جایگزین جراحی توصیه کند. برخی از شرایطی که متخصصان برای درمان آنها استفاده از گامانایف را پیشنهاد می کنند شامل این موارد است :
‎    نوروم آکوستیک (تومور عصب شنوایی)
‎    تومور عصبی بین مغز و گوش
‎    ناهنجاری های شریانی وریدی (AVM) و سایر اختلالات رگ های خونی در مغز
‎    تومورهای مغزی از جمله برخی از انواع تومورهای بدخیم و خوش خیم
‎    برخی از انواع سرطان چشم
‎    صرع ناشی از تومور مغزی که توسط داروها تشنج کنترل نمی شوند نیز ممکن است با این روش درمان شود.
‎    بیماری پارکینسون (یک اختلال مغزی است که منجر به لرزش غیرقابل کنترل ، سفتی عضله و مشکلات شدید با عدم هماهنگی و تعادل در حرکات می شود).
‎    نورالژی تری ژمینال ( یک اختلال عصبی که باعث ضعف عضلات صورت می شود).
‎به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی یاس، دکتر قناعتی در حاشیه نشست روز شنبه 7 آبان 1401 گفت: در این جلسه در زمینه نحوه پذیرش بیماران و نرم افزار تحت وبی که برای این کار طراحی و پیاده سازی شده است صحبت شد. همچنین در خصوص همه امور اجرایی مربوط به این دستگاه، نظیر پذیرش بیمار، پرداخت بیماران، گایدلاین ها، کلینیک ها و سایر مسائل هماهنگی های لازم صورت گرفت و مصوبات آنها اجرایی شد و در آخر هم از دستگاه بازدید به عمل آمد.
رئیس دانشگاه افزود: ان شاءالله به زودی درمان اولین بیمار انجام خواهد شد و بنا شد که تمام کسانی که در زمینه گامانایف توانمندی دارند بتوانند با مدیریت کمیته علمی از این دستگاه استفاده کنند.
‎دکتر قناعتی با قدردانی از دکتر آرش جعفریه رئیس مجتمع و رئیس مرکز گامانایف دانشگاه و همچنین تیم گامانایف از دکتر بابایی، دکتر شیرانی و سایر اساتید تشکر کرد و گفت: ان شاءالله با همکاری همدیگر، یک مدل بسیار خوب اجرایی و قابل قبول انجام بگیرد و نتایج تحقیقاتی  قابل قبولی به دست بیاورد و بتواند الگوی خوبی برای منطقه باشد و این مرکز بتواند مرکزی معتبر و معروف در جهان در زمینه سرویس دهی گامانایف باشد.
‎دکتر جعفریه ضمن خوشامدگویی به میهمانان از حمایت های رئیس دانشگاه در جهت تجهیز مرکز گامانایف دانشگاه قدردانی و خلاصه ای از روند کار راه اندازی دستگاه از شروع تا کنون را بیان کرد.
‎رئیس مجتمع همچنین از آماده شدن پمفلت های آموزشی و سامانه مدیریت اطلاعات بیماران که توسط دکتر احسان سرائی هیئت علمی رادیوانکولوژی مجتمع بیمارستانی یاس و مسئول فنی مرکز گامانایف  انجام گرفته بود گزارش ارائه کرد.
‎در ادامه در خصوص نحوه انتخاب بیماران و عملکرد مرکز بحث و تبادل نظر شد.
خبرنگار: زهرا احمدی

فیلم بردار

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *