اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1401/10/21 - 14:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1577
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دوره توانمندسازی مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی تهران

ایستایی در مدیریت، موجب شکست است

به منظور روزآمدسازی دانش، اطلاعات و مهارت‌های کاربردی، دوره توانمندسازی مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع مدیریت تغییر و تعارض برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که روز چهارشنبه 21 دی ماه 1401 در موزه تاریخ پزشکی دانشگاه برگزار شد؛ دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، گفت: جهان هستی دارای برنامه است و خداوند برای همه عالم برنامه مشخصی تعیین کرده لذا برای شروع هر کاری برنامه ریزی و شاخص های آن را مشخص کنید، داشبورد مدیریتی داشته باشید و در ادامه مسیر آن را ارزیابی کنید.

وی با تاکید بر اهمیت برنامه ریزی موثر خاطرنشان کرد: مدیریت های سنتی، اصولا برنامه ریزی موثر و هدفمند ندارند در مقابل، مدیریت های امروزی اغلب داینامیک و پویا است و برای دستیابی به اهداف، خط مشی های مشخصی طراحی کرده اند.

رئیس دانشگاه، با بیان اینکه "در سیاست گذاری ایده آل وجود ندارد بلکه زاویه دید سیاست گذار مهم است" افزود: پاندمی کرونا نمونه ای از غیرقابل پیش بینی بودن است. از این رو ممکن است برخی از برنامه ها و تحلیل، در طول مسیر اجرا با مشکل مواجه شوند. در این شرایط افرادی در مدیریت موفق ترند که شفافیت و صداقت داشته باشند.

دکتر قناعتی، سپس به فاکتورهای مخدوش کننده برنامه ریزی اشاره و تصریح کرد: گاهی با بهترین تحلیل ها، در برنامه ریزی ها اختلال ایجاد می شود. سال 2015 سازمان ملل با 3 هزار کادر اندیشمند، در 17 بخش برنامه ریزی کرد که جهان در 2030 به توسعه پایدار جهانی می رسد. کرونا این برنامه ریزی را برهم زد و اکنون اغلب دانش آموزان از آموزش مناسب ثانوی محروم اند.

وی افزود: گاهی نیز افراد باوجود رشد علمی، از رشد اخلاقی خود غافل می شوند و به دلیل منافع، موجب آسیب به انسان های دیگر می شوند. حال این سوال مطرح می شود که آیا به دلیل عوامل مخدوش کننده نباید برنامه ریزی کنیم؟ در این شرایط هرچه محیط را شفاف تر کنیم و عوامل مخدوش کننده را کاهش دهیم می توانیم برنامه ریزی بهتری داشته باشیم

رئیس دانشگاه، یادآور شد: برخی از مدیران، در خرج کرد منابع با مشکل مواجه می شوند که در این شرایط باید بر خروجی ها تمرکز کنیم و با هزینه اثربخشی ببینیم که آیا لزومی برای اختصاص منابع وجود دارد یا خیر. برای اینکه به نبود اطمینان و تاریکی دنیا غلبه کنیم باید تا می توانیم شفاف عمل کنیم.

دکتر قناعتی، "توکل بر خدا" علاوه بر برنامه ریزی را در برنامه های کلان مهم ارزیابی کرد و گفت: حاج قاسم سلیمانی، نماد اینکار بود. ایشان همواره با توکل و نگاه الهی در مبارزات فعالیت می کرد. بسیار مهم است که اگر نیت خود را الهی کنیم، خداوند راه مناسب را نمایان می کند

رئیس دانشگاه، ایستایی در مدیریت را موجب شکست دانست و افزود: سیاست تجاری و دولتی که ایستایی روابط اجتماعی و اقتصادی را در پی داشته باشد خودبه خود نابود می شود چرا که ایستایی محکوم به نابودی است. از سوی دیگر، اطمینان قاتل خلاقیت است. در هر لحظه ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که همه چیز نابود شود. همچنین بین قدرت فرضیه و اعتبار آنها همواره تنش وجود دارد

وی جذب، نگهداشت، به کارگیری و توسعه را 4 اصل مهم در مدیریت نیروی انسانی خواند و گفت: در انتخاب نیرو توجه کنید که باید متخصص و با سابقه کاری مفید، باشد. آلکس فرگوسن، دیوید بکام را در رخشوی خانه پیدا کرد و از او فوتبالیستی رویایی ساخت چرا که در حرکات او زمینه و توانایی فوتبال حرفه ای را دید. در جذب نیروی انسانی توجه به برون ده و حضور و غیاب داشته باشید و پرداخت اثربخش کارانه را مدنظر قرار دهید

دکتر قناعتی، جایگذاری افراد در مسئولیت های مناسب و بر اساس ویژگی های روحی آنها را ضروری دانست و تصریح کرد: انتخاب افراد درون گرا و کم حرف برای انبارداری و انتصاب افراد با روابط عمومی بالا برای قسمت فروش، از هوشمندی مدیران است. باید به نیروهای خود، نحوه تعامل با افراد خشن و مدیریت خشم را آموزش دهید. همچنین باید بر نیروهای انسانی خود کنترل به موقع داشته باشید. کنترل کم و زیاد هر دو می تواند مشکلاتی را در سیستم ایجاد کند.

رئیس دانشگاه همچنین بر اهمیت لجستیک در مدیریت تاکید کرد گفت: همواره در تنظیم لجستیک خود، دست بالا فکر کنید و انبارهای خود را پر نگاه دارید تا برای شرایط خاص آمادگی داشته باشید.

وی مدل های "باخت باخت" و "برد باخت" را مذموم دانست و گفت: باید به هم کمک کنیم و با هم تعامل داشته باشیم تا مدل "برد برد" را پیش ببریم. این مدل می تواند بهبود یکدیگر را در پی داشته باشد. اگر مدل های دیگر را مدنظر داشته باشیم در طولانی مدت می تواند منجر به باخت هر دو طرف شود.

وی در پایان به مدل های زبان بدن، انواع حرکات دست و حالات صورت اشاره کرد.

دوره مدیریت تغییر با رویکرد حل مسئله

دکتر رامین رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، با اشاره به برگزاری دومین دوره لیدرشیپ برای مدیران ارشد دانشگاه، گفت: روسای بیمارستان ها، دانشکده ها، مدیران شبکه های بهداشت و درمان و معاونین دانشگاه در این دوره شرکت کرده اند که انتظار می رود، دوره ای کارآمد و موثر باشد.

وی خواستار مشارکت جدی و فعال تمامی مدیران در دوره های توانمند سازی شد و گفت: در این کارگاه رییس دانشگاه، ضمن بیان اهداف و ضرورت برگزاری، رهنمودهای بسیار خوبی ارائه کردند و به صورت جدی بر برگزاری این کارگاه ها تاکید دارند. امیدوارم این دوره از اثر بخشی و کارایی مناسبی برخوردار باشد.

معاون توسعه دانشگاه، بر ضرورت طرح چالش ها و دغدغه های مدیران به منظور حل مسئله تاکید کرد و گفت: از چالش ها به عنوان "اضطراب مثبت" نام می بریم از این رو هر چه چالش موثر تر باشد و افراد بیشتری در آن اجماع داشته باشند و راهکارهای بهتری برای آن مطرح شود، در سال آتی تفاهم نامه بهتری با واحد مربوطه خواهیم داشت.

طرح حدود 60 موضوع برای توانمندی مدیران

دکتر علی اکبری ساری، رئیس مؤسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران، گفت: دوره توانمند سازی شامل 15 روز است که در 5 محور طراحی و برای هر محور در سه روز زمانبندی شده است. در مجموع حدود 60 موضوع در این دوره مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت که البته برخی از این مباحث به صورت فشرده در یک روز مطرح می شود.

وی افزود: در نشست امروز بسته مدیریت تغییر و مدیریت تعارض مطرح می شود که امیدوارم مورد توجه همکاران قرار گیرد. از دکتر قناعتی برای تاکید در برگزاری این دوره، دکتر رحیم نیا، همکاران موزه و موسسه آموزشی معتمد قدردانی می کنم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 224699
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *