اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1400/06/06 - 17:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1675
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

نشست مشترک هیئت‌رئیسه‌ دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران

دکتر کریمی: دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران منشأ تحولات عظیم در کشور هستند

جلسه مشترک اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران در راستای «هم‌اندیشی تصویر و نقشه راه بلندمدت دو دانشگاه» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران شنبه 6 شهریور 1400 در سالن شورای دارالفنون برگزار شد؛ دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه ضمن خیرمقدم به دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران و همه همکارانی که در این جلسه حضور پیدا کرده‌اند؛ گفت: فرصت خیلی خوبی است که ابعاد یک دوره مدیریت چهارساله را که پشت سر گذاشته‌ایم را بررسی کنیم، قرار بود و دوست داشتیم جلسات مشترک متعددی را برگزار کنیم اما به دلایل مختلف شرایط برگزاری مهیا نشد و به عقب افتاد و اما امروز اصرار داشتیم این جلسه تشکیل شود. 
 
در کالبد یکی هستیم
 
دکتر کریمی ادامه داد: اگر نگاهی به عقب و چهارساله گذشته داشته باشیم وقتی مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تهران را به عهده گرفتم و قبول کردم و با شناختی که از برادر عزیزمان دکتر نیلی و همکاران محترمشان و صحبت‌هایی که در افتتاحیه سال تحصیلی دانشگاه در حضور ریاست محترم جمهور داشتم و مکرراً در جلسات خصوصی بین خودمان با دانشگاه تهران بیان کردم اینکه در واقع «در کالبد یکی هستیم». اگر دست زمان این دو تا دانشگاه را به این مدل درآورده و از هم جدا کرده خیلی نمی‌خواهیم به این موضوع ورود پیدا کنیم. واقعاً هیچ دلیلی برای اینکه دو دانشگاه از نظر عملکرد «همگرایی و همکاری» خیلی بهم نزدیک نشوند، وجود ندارد. طبیعی است از نظر من قابل‌قبول نیست هیچ‌گونه فاصله‌ای در هیچ حوزه‌ای بین این دو دانشگاه متصور شود. 
 
من دانشگاه تهرانی‌ام 
دکتر کریمی با بیان اینکه بارها در جلسات متعدد مطرح کرده‌ام که «من دانشگاه تهرانی‌ام» ؛ تصریح کرد: مطمئن هستم که با همین روحیه معاونین در دانشگاه پیش رفته‌اند. درگذشته هم این نزدیکی‌ها بوده است اما گاهی به دلیل تفاوت نگاه‌ها و سلیقه‌ها به‌جای نزدیکی گاهی فاصله ایجاد شده است. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: خوشحالم که بعد از چهار سال یک برادر خیلی عزیزی را که می‌شناختم، بهتر شناختم. اگر هم جایی کوتاهی کردیم و نتوانستیم بیشتر این فاصله را کم کنیم عذرخواهی می‌کنم. امید دارم در آینده هرکدام از دوستان که بودند این راه را ادامه بدهند. این تشکر قلبی من بود. 
دکتر کریمی خاطرنشان کرد: خوشحالم دانشگاه در تمام زمینه‌ها از جمله؛ حوزه آموزش، پژوهش، توسعه و ... مخصوصاً در 18 ماه گذشته در پاندمی کرونا که همه دنیا و کشور گرفتارش بودند و اینکه یکی از مسئولیت‌های اصلی دانشگاه علوم پزشکی مبارزه با اپیدمی کرونا بود؛ توانست در این حوزه هم همانند حوزه‌های دیگر هماهنگ به‌خوبی پیش برود. 
 
تداوم رابطه دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران در آینده 
وی با ابراز آرزوی اینکه رابطه دو دانشگاه که در واقع یک دانشگاه هستند در آینده هم تداوم پیدا کند؛ تاکید کرد: ما به‌عنوان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با وجود اسناد بالادستی و اینکه خیلی نباید به برخی از فشارهایی که ممکن است وجود داشته باشد توجه کنیم باید رابطه‌مان را نزدیک‌تر و بیشتر کنیم، چرا که سودش حتماً به جیب مردم خواهد رسید. 
 
دانشگاه منشأ تحولات عظیم در کشور 
دکتر کریمی گفت: دانشگاه تهران با قدمت بیش از 170 ساله خودش منشأ بسیاری از تحولات در کشور بوده است در تمام حوزه‌های مختلف از جمله؛ پزشکی، غیرپزشکی، صنعتی، غیرصنعتی، حقوقی و ... در همه زمینه‌ها این افتخار کمی نیست باید حمایت کنیم و نگذاریم در دانشگاه کم‌رنگ شود. هرکسی هم که رئیس دانشگاه تهران می‌شود باید بداند در کجا حضور دارد و قدر جایگاه را بداند و حفظ کند و قدرت این را داشته باشد در حضور مقامات کشور از جایگاه دانشگاه به‌طورکلی و دانشگاه تهران دفاع کند. البته که درگذشته هم این اتفاق افتاده است، من هم با تمام ظرفیتی که داشتیم سعی کرده‌ام این کار را انجام دهم.  
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه یادآور شد: سال گذشته با حضور نیافتن رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه آغاز سال تحصیلی که من خیلی به ظرافت اشاره کردم، (البته هزینه آن را پرداخت کردم) و اینکه در افتتاحیه خیلی مهم یکی از بیمارستان‌های تابعه دانشگاه به ما اجازه صحبت ندادند و اما در چند هفته گذشته که دچار یک جراحی و گرفتاری شخصی بودم مشکلی پیش آمد، خواهش می‌کردیم که در افتتاحیه بیمارستان‌ها تشریف نیاورند و متأسفانه اصرار داشتند حضور پیدا کنند و اما با صحبت‌هایی که با معاون رئیس‌جمهور کردیم ایشان را از افتتاح دو تا پروژه بزرگ و عظیم دانشگاه منع کردیم چرا که آماده افتتاح و بهره‌برداری نبود و آمادگی پذیرش بیمار نداشت.  
دکتر کریمی با اشاره به اینکه دانشگاه افتخار این را دارد که کار بیهوده نکند «شأن دانشگاه تهران این است که حرف حقیقت را بزند»؛ تصریح کرد: در هفته‌های گذشته هم در جلسات هیئت‌رئیسه مطرح کردیم که چقدر داروی رمدسیور در درمان کرونا مؤثر است و تصمیم گرفتیم وبینار برگزار کنیم و بحث علمی انجام دهیم تا دوستان علاقه‌مند بشنوند و انجام دهند.  
وی در پایان گفت: دانشگاه تهران جایگاه والایی دارد و در طول تاریخ و قدمت خود نشان داده است، ان شاالله رئیس‌های بعدی که از جوانان انقلابی هستند همین جایگاه را حفظ کنند.  
 
خداقوت و خسته نباشید به کادر درمان 
سپس در ادامه دکتر محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جلسه، گفت: جا دارد در این فرصت مغتنم به همه همکاران دانشگاه علوم پزشکی تهران و کادر درمان خسته نباشید و خداقوت بگویم چرا که فشار سنگینی روی دوش تمام شما عزیزان است. با تمام توان همه همکاران در حال فعالیت شبانه‌روزی و خدمت هستند، امید دارم به‌زودی شرایط به حالت عادی برگردد و فشار به کادر درمان برطرف شود.  
 
دانشگاه تهران افتخار کشور است 
دکتر نیلی با اشاره به اینکه «دانشگاه تهران افتخار کشور است»، افزود: بسیاری از موفقیت‌های کشور در حوزه‌های مختلف از جمله؛ دانش‌آموختگان، فعالیت‌ها و ... مرهون زحمات دانشگاه تهران است مال افراد هم نیست در واقع گذشتگان و منابع کشور این دانشگاه را ساخته‌اند و ما هم نقش حداقلی از این بار را به عهده داریم و این باید برای کشور با شدت باقی بماند.
 
متمرکز کردن منابع؛ ارزش افزوده دانشگاه 
 
دکتر نیلی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم ارزش افزوده‌ای داشته باشیم باید منابع را متمرکز کنیم این یک کار ساده و بدیهی است در دنیا هم همین‌طور عمل می‌شود. ما با دانشگاه علوم پزشکی تهران از اول قرار بر همکاری دوطرفه را گذاشته‌ایم و اما در دوره ریاست دکتر کریمی کارها ساده‌تر عملیاتی شد و به سرانجام رسید و اگر کاری هم انجام نشد به دلیل فرایندهای اداری بود. 
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه اگر هر فردی نقش خود را در همکاری با دیگران تعریف کند، نگرش خیلی مهمی است؛ یادآور شد: مجزا بودن و مدیریت مستقیم داشتن؛ کارها را به سرانجام نمی‌رساند، من فکر می‌کنم در این دوران نگاه جدیدی به وجود آمد. در خیلی از حوزه‌ها از جمله؛ مراکز رشد، پژوهش، توسعه، آموزش، بین‌الملل، ورزشی، دانشجویی، فرهنگی، اداری و مالی و ... پیشرفت‌های خیلی خوبی داشتیم همچنین در طرح ساماندهی دو دانشگاه زیرساخت‌های خوبی انجام شده است. البته که محدودیت‌هایی از وزارت‌خانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم باید وزارتخانه‌ها متوجه شوند و به دانشگاه‌ها اختیارات لازم را بدهند.  
 
همکاری‌های دو دانشگاه ریشه دارد 
دکتر نیلی در پایان ضمن تشکر از دکتر کریمی و همکاران ایشان که صادقانه خدمت کردند؛ خاطرنشان کرد: همکاری‌ها خیلی خوب بود اگر موضوعی در بدنه رفت متأسفانه به سرانجام نرسید و از مدیریتی خارج شد. امید داریم همکاری دو دانشگاه خیروبرکت برای دانشگاه و کشور باشد. ان شاءالله این مسیر ادامه پیدا کند این حرکت غیرقابل‌بازگشت است و باید ادامه‌دار باشد چرا که ریشه دارد.  
 
پس از آن معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران مطالبی را در خصوص روند همکاری‌های دو دانشگاه طی چند سال گذشته مطرح کردند. 
دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارتباط دانشگاه با جامعه، ارتباط دانشگاه با مسئولان، ارتباط دانشگاه با سازمان‌های مردم‌نهاد اشاره کرد و گفت: اگر این لینک‌ها به‌درستی برقرار شود کمک شایانی به دانشگاه می‌کند. 
وی در ادامه برداشتن حصارها و دیوارها، سفارشی‌سازی آموزشی و پژوهش، جلب مشارکت با سازمان‌های بیرون از دانشگاه و ... را از جمله محورها و برنامه‌های مهم این دو دانشگاه دانست. 
دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه ادامه داد: ظرفیت‌های جدید و فرصت‌های خیلی خوبی در چند سال گذشته بین این دو دانشگاه اتفاق افتاده است. باید حوزه‌های عملیاتی را کاربردی کنیم تا به نتیجه دلخواه برسیم. 
وی توسعه و راه‌اندازی فضای فیزیکی سایت واکسیناسیون دانشگاه تهران را مهم و اثرگذار در شرایط کنونی خواند و افزود: فعال‌کردن این فرایند برای واکسیناسیون مردم و کارکنان دانشگاه به‌خوبی انجام شد و اطمینان بین دو طرف در تمامی مسیرهای همکاری ظرفیت‌ها را دوچندان کرده است.   
دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، تعاملات بین دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران را در شکل‌گیری هویت دانشگاه بسیار اثرگذار عنوان کرد و بستری برای ارائه توانمندی‌های مختلف در زمینه‌های پژوهشی و فناورانه دانست. 
وی ادامه داد: انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف پژوهشی و ارتباط سازنده با پژوهشکده علوم سرطان و ... تفاوت در نگرش اعضای هیئت‌علمی دو دانشگاه ایجاد کرده است که الحمدلله نتایج خوبی را شاهد هستیم. 
دکتر رامین کردی معاون بین‌الملل دانشگاه، فرصت همکاری بین دو دانشگاه را ارزشمند تلقی کرد و گفت: این تعاملات عامل رشد و تغییرات زیربنایی در دانشگاه می‌شود، به طور نمونه برگزاری کنسرسیوم پنج دانشگاه خیلی بحث مهمی بود و عملاً با پشتوانه دو دانشگاه در حال حاضر خیلی از فرایندها حتی در خارج از کشور هم به‌راحتی قابل انجام شده است. 
دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه با ابراز خرسندی از همکاری دانشگاه تهران در زمان اپیدمی کرونا با دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: با فعال‌کردن سایت واکسیناسیون دانشگاه تهران، تاکنون 7 هزار نفر واکسینه شده‌اند. همچنین در چندین پروژه تحقیقاتی از جمله نرم‌افزار خودمراقبتی فعالیت‌هایی خوبی بین دو دانشگاه در حال اجراست. 
دکتر اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژیست و عضو هیئت‌رئیسه دانشگاه، با اشاره به اینکه چندین سال است که در هیئت‌رئیسه حضور فعال دارد؛ خاطرنشان کرد: چهارساله گذشته بهترین دوران از نظر همکاری بین دو دانشگاه بوده است و امید دارد که این نحوه همکاری نقشه راه بلند مدتی داشته باشد و تحت تأثیر تغییرات مدیریتی قرار نگیرد. 
دکتر محمود کمره ای معاون آموزشی، دکتر محمدحسین صراف‌زاده، معاون بین‌الملل، دکتر سعید یزدانی معاون اداری و مالی، دکتر محمدرضا صادقی مقدم معاون سرمایه‌گذاری، دکتر سعید حبیبا معاون دانشجویی دانشگاه تهران نیز در پایان نشست مطالبی را در خصوص تعاملات سازنده بین دو دانشگاه مطرح کردند. 
در خاتمه اجلاس مشترک هیئت‌رئیسه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران دکتر ماشااله ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه باتوجه‌به اهدای کتاب‌های تازه منتشر شده دانشگاه به مدعوین؛ گفت: کتاب «روایت همگرایی» منطق مدیریت، پیشرفت و مشارکت دانشگاه است و اما کتاب‌های گزارش پیشرفت برنامه چهارساله دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه‌های (ستاد مرکزی و معاونت‌ها، بیمارستان و دانشکده‌ها) نتیجه این منطق است که با تلاش‌های شبانه‌روزی تیم دفتر تحقیق و توسعه و روابط عمومی دانشگاه تهیه و تدوین شده است. 
 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 196002
فیلم بردار
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *