اولین نشست تخصصی مرکز تحقیقات عدالت در سلامت با حضور رییس دانشگاه افتتاح شد
اولین نشست تخصصی مرکز تحقیقات عدالت در سلامت با رویکرد کاهش بی عدالتی و آسیب های اجتماعی در نظام سلامت ایران افتتاح شد.
گالری عکس
این نشست با حضور ریاست دانشگاه و معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و جمعی از اساتید دانشگاه توسط مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه و با همکاری معاونت پژوهشی روز یکشنبه 29 بهمن 96 در سالن اجلاس طبقه نهم ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
دکتر کریمی رییس دانشگاه در سخنانی ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان، به سابقه آشنایی خود با تعدادی از آنان اشاره کرد و گفت: از 43 سال قبل من به عنوان دانشجوی سال اولی و دکتر نوربالا به عنوان دانشجوی سال دومی در دانشگاه تهران به دنبال عدالت بودیم.
رییس دانشگاه، دانشگاه تهران را مهد عدالت خواهی دانست گفت: عدالت خواهی در دانشگاه تهران و فضای حاکم در آن زمان، بسیار پررنگ بود و در آن دوران دکتر حریرچی و دکتر امامی از چهره های شاخص در این زمینه بودند.
وی افزود: امروزه سرعت حرکت عدالت بیشتر از سرعت حرکت ما شده که برای رسیدن به آن بایستی گام های بلندتری برداریم.
دکتر اولیایی منش رییس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت، با اشاره به سخنان امیرالمومنین (ع) در خصوص «عدالت قرار دادن اشیاء در جای خوشان است» گفت : عدالت یک ابر نظریه است و باید مانند سایر ابر نظریه ها در حوزه های مختلف توجه شود و در آن حوزه مفهوم پیدا کند .
رییس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت گفت: در حوزه ما نگاه عدالت از حوزه سلامت است و در حقیقت عدالت در موضوعات اجتماعی بعد از امنیت بحث سلامت است و حق داریم که از نگاه سلامت وضعیت عدالت را بررسی کنیم روز به روز درباره آن نگران باشیم.
دکتر اولیایی منش با بیان اینکه عدالت اجتماعی چیزی است که در احادیت ما تاکید شده گفت: شیوه ای که در موضوع پی گیری عدالت باید پی گیری کرد خود به خود ما را در اهداف عدالت در سلامت نزدیک تر می کند و اینجاست که توجه ما را به موضوع عوامل اجتماعی در سلامت جلب می کند.
وی افزود: بیشترین چیزی که سلامت مردم را به صورت ناعادلانه تحت تاثیر قرار می دهد عوامل بیرونی هستند نه خود حوزه سلامت یا نظام ارائه خدمت که باید به شدت مراقب این عوامل باشیم، زیرا عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، سلامت را به صورت ناعادلانه تهدید می کند و اگر مراقب سلامت نباشیم شکاف های نابرابر در سلامت روز به روز بیشتر می شود و هر چقدر هم نظام سلامت در فراهم آوردن دسترسی و بهره مندی مناسب و حتی حفاظت مالی تلاش کند به خاطر عملکرد سایر بخش ها این نابرابری ها و شکاف ها روز به روز بیشتر می شود.
رییس مرکز تحقیقات عدالت در سلامت تصریح کرد: مرکز تحقیقات عدالت در سلامت دانشگاه تهرران فعالیت رسمی خود را از تابستان 96 آغاز کرده است و رسالت دارد با بهره گیری از ظرفیت های علمی تخصصی و از طریق طراحی و اجرای پژوهش های مرتبط با عدالت در سلامت تعیین کننده های اجتماعی سلامت و سایر موضوعات میان رشته ای مرتبط به تولید علم ، ایده پروری و نوآوری بپردازد و با اجرای پژوهش های جامع نگر و مبتنی بر نیاز جامعه و مردم شواهد لازم برای تصمیم گیری در اختیار مدیران و سیاست گذاران نظام سلامت قرار دهد.
دکتر اولیایی منش افزود: خوشبختانه بعد از اجرای طرح تحول سلامت در حوزه سلامت به سمت کاهش نابرابری ها حرکت کردیم و دستاوردهای بزرگی داشتیم و امیدواریم این دستاوردها حفظ شود و برای مردمان ما به خصوص محرومین چتر حمایتی محکم و پایدار در حوزه سلامت بنا شود.
دکتر صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: ما برای رفع مشکلات جامعه و بیماری ها مرکز تحقیقات احداث کردیم و انتظار داریم این کار را به روش تجربی و موثر و علمی حل و فضل کنیم یعنی وقتی چشممان را بر روی مشکلات اجتماعی بستیم و برای آنها کار علمی نمی کنیم و عمدتاً کارها به صورت نظری انجام می شده و تصمیم گیرندگان بدون پشتوانه تحقیقاتی نظرات خود را بر اساس تجربه بیان می کردند.
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات عدالت در سلامت بدون شک می تواند بسیاری از چالش ها و نقص های اطلاعاتی را که وجود دارد به گوش مسئولان و تصمیم گیرندگان برساند ادامه داد ما چه بخواهیم چه نخواهیم فاکتورهای عجیبی اتفاق می افتند درمان ها و بیماری های عجیب و غریب و درمانهایی که در آینده منجر به تهدید نظام ها می شود به دلیل درمان های بسیار گران هستند جای بحث و بررسی دارد و از طرفی تکنولوژی برتر باعث افزایش طول عمر شده و همه اینها هزینه بر است.
دکتر صحراییان گفت: ما وقتی به کلمه عدالت نگاه می کنیم عمده فکرمان فکر بیمار است اما عدالت در سلامت افرادی که ارائه دهنده خدمات سلامت و در تیم پزشکی و درمانی هستند عدالت در بین آنها بسیار مهم است و اگر آنان در میان خودشان احساس بی عدالتی کنند بی شک در ارائه خدمات عادلانه دچار مشکل خواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اظهار امیدواری کرد که این مرکز با وجود افراد متخصص بتواند نقش خود را به خوبی برای کشور ارائه کند.
در ادامه حجت الاسلام عاملی از اساتید دانشگاه تهران ،در خصوص دوفضایی شدن جهان و الگوریتمی شدن عدالت و بی عدالتی و دکتر حق دوست در مورد آسیب های شایع اجتماعی موثر بر سلامت سخنرانی کردند.
سپس دکتر تکیان به مدت یک ساعت به اداره پانل با حضور دکتر حریرچی، دکتر حق دوست ، دکتر مجدزاده، دکتر امامی رضوی، دکتر ملک افضلی، دکتر کبیر و دکتر رستمیان پرداخت و پرسش های حاضرین پاسخ داده شد.
در پايان دكتر ايرج حريريرچى قائممقام وزير بهداشت حرکت وزارت بهداشت و بیمه ها در نظام سلامت را مبتنی بر عدالت دانست و در خصوص هزینه های واقعی خدمات سلامت قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت توضیحاتی ارائه داد.
خبر: سمیرا کرمی، نسیم اخگر
عکس: جمشید ربیعی
ارسال به دوستان