اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/02/28 - 22:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3835
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

سفیر افغانستان در ایران با رئیس و معاون بین‌الملل دانشگاه دیدار کرد

احمد هارون نجم پور، سفیر افغانستان در ایران و هیأت همراه به منظور توسعه همکاری‌های آموزشی و پژوهشی با دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه و دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه دیدار کردند.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل، در جریان این دیدار که شنبه 28 اردیبهشت در ستاد مرکزی انجام شد، دکتر شعبانی، مدیر توسعه امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل، جمال انصاری، رایزن علمی و دانشجویی سفارت افغانستان در ایران و دکتر میرزایی، مسئول میز همکاری‌های علمی ایران و افغانستان و سرپرست امور جذب و بازاریابی بین‌المللی معاونت بین‌الملل نیز حضور داشتند.
گسترش تعاملات بین‌المللی آکادمیک با تأکید بر همکاری با کشورهای همسایه
دکتر کریمی در آغاز با اشاره به اینکه پیشینه دانشگاه علوم پزشکی تهران به 170 سال پیش و آغاز به کار مدرسه دارالفنون در زمان صدراعظمی امیرکبیر مربوط می‌شود، اظهار داشت: حدود 85 سال پیش با ایجاد دانشکده پزشکی، فصل جدیدی از آموزش طب در ایران آغاز شد.
رئیس دانشگاه تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با تکیه بر تغییر نیازهای جامعه دو حوزه علوم پزشکی و غیرعلوم پزشکی از یکدیگر جدا شدند و دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی که تعداد آن‌ها امروز به 65 مجموعه رسیده است، در زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مشغول به فعالیت شدند.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور از نظر تعداد دانشجو، اعضای هیأت علمی و ارائه خدمات درمانی است، گفت: بیش از 15 سال است که این مجموعه رتبه نخست پژوهش و تحقیقات علوم پزشکی کشور را در اختیار دارد.
دکتر کریمی دانشکده پزشکی را یکی از مزیت‌های این مجموعه دانشگاهی دانست و بیان داشت: این دانشکده با فعالیت 16 بیمارستان آموزشی، ارتباط نزدیکی با نیازهای جامعه و مردم دارد که این موضوع سبب شده بیمارستان‌ها و شرکت‌های دارویی زیرمجموعه به پل ارتباطی دانشگاه با صنعت تبدیل شوند.
وی در ادامه به نزدیکی دو کشور ایران و افغانستان از ابعاد مختلف به ویژه فرهنگی و تاریخی اشاره کرد و اظهار داشت: از معاونت بین‌الملل دانشگاه خواسته شده ارتباط با کشورهای همسایه از جمله افغانستان را در حیطه‌هایی چون پذیرش و آموزش دانشجویان و انجام فعالیت‌های تحقیقاتی مشترک مورد توجه قرار دهد.
دکتر کریمی تصریح کرد: این در حالی است که امکان بازدید نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز علمی افغانستان از ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد.
رئیس دانشگاه با تأکید بر اهمیت رفع نیازهای افغانستان در حوزه آموزش نیروهای مورد نیاز بهداشتی و درمانی، گفت: این دانشگاه آمادگی پذیرش متقاضیان افغانستانی در مقاطع لیسانس، فوق‌لیسانس، تخصص، فوق تخصص رشته‌های مختلف پزشکی، تغذیه، بهداشت، پرستاری و مامایی را دارد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه از شرایط لازم برای اجرای دوره‌های فوق تخصصی و فلوشیپ مشترک برخوردار هستند.
دکتر کریمی توجه سفیر افغانستان در ایران را بر لزوم بازگشت فارغ‌التحصیلان این کشور با تکیه بر نیازهای موجود جلب کرد و یادآور شد: به طور حتم دانشجویان افغانستانی که در ایران و یا دیگر کشورهای منطقه تحصیل کنند احتمال بالاتری برای بازگشت به کشور دارند و این مقوله حاکی از اهمیت توسعه تعاملات و ارتباطات دانشگاهی است.
آمادگی دانشگاه بر همکاری؛ از بازدید روسای دانشگاه‌های افغانستان از دانشگاه تا تعریف برنامه‌های آموزشی مشترک
سپس دکتر کردی به ارائه توضیحات اجمالی در خصوص ظرفیت‌های دانشگاه پرداخت و گفت: بسیاری از اساتید برجسته کشور در علوم پزشکی، فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند.
معاون بین دانشگاه  افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 12 هزار دانشجو دارد که حدود 870 نفر از آن‌ها بین‌المللی هستند.
وی مجموع دانشجویان افغانستانی دانشگاه را 58 نفر اعلام کرد و اظهار داشت: از مدتی پیش این دانشگاه افزایش همکاریهای دانشگاهی با کشورهای همسایه چون عراق و افغانستان را در مأموریت‌های خود تعریف کرده است.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: در این راستا ان شالله تا پایان سال جاری شعبه بین‌الملل دانشگاه در عراق راه‌اندازی خواهد شد.
دکتر کردی به برگزاری نشست هایی با رایزن علمی و دانشجویی سفارت افغانستان در ایران و انجام توافقات اولیه برای همکاری در زمینه‌های مختلف پیش از این دیدار خبر داد و افزود: بازدید روسای دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های مرتبط افغانستان در قالب گروه های 5 تا 10 نفره از توانمندی‌ها و امکانات دانشگاه علوم پزشکی تهران از جمله موارد مورد توافق است.
وی تصریح کرد: همچنین طی مذاکرات انجام شده دانشگاه علوم پزشکی تهران موافقت خود را برای آموزش رشته‌های مختلف پزشکی از جمله پرستاری و بهداشت (براساس نیاز کشور افغانستان) به زبان فارسی مشروط به حضور گروهی دانشجویان اعلام کرده است.
دکتر کردی این رویکرد در آموزش را هم برای دانشگاه علوم پزشکی تهران و هم برای متقاضیان این کشور از نظر اقتصادی مقرون به صرفه دانست.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: همچنین می‌توان برنامه‌های آموزشی مشترک در رشته‌های مختلف پزشکی را تعریف و نسبت به جذب حمایت مالی سازمان‌های بین‌المللی چون بانک جهانی جهت اجرای آن‌ها اقدام کرد.
وی یادآور شد: این در حالی است که دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی دارد برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک با همکاری یکی از دانشگاه‌های اروپایی را برای متقاضیان افغان برنامه‌ریزی کند.
آموزش علوم پزشکی عمده نیاز کشور افغانستان است
احمد هارون نجم پور، سفیر افغانستان در ایران، نیز با قدردانی از فرصت ایجاد شده برای دیدار با رئیس دانشگاه، اظهار داشت: از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای کمک به نظام آموزش عالی افغانستان تشکر می‌کنم ضمن اینکه علاقه‌مندی این مجموعه برای توسعه همکاری‌های آموزشی و پژوهشی بسیار امیدوارکننده است.
وی با اشاره به دیدگاه رئیس دانشگاه در خصوص تحصیل دانشجویان افغانستان در ایران و دیگر کشورهای منطقه، تصریح کرد: با این ایده به جهت قرابت فرهنگی و نزدیکی رشته مقاطع تحصیلی کشورهای منطقه موافق هستم چرا که بسیاری از تحصیلکردگان کشورهای اروپایی در رشته‌هایی فارغ‌التحصیل شده‌اند که یا معادل آن‌ها هنوز وجود ندارد و یا در سیستم آموزش عالی افغانستان به رسمیت شناخته نمی‌شود.
نجم پور با تأکید بر اینکه آموزش متقاضیان در رشته‌های علوم پزشکی عمده نیاز کشور افغانستان را تشکیل می‌دهد، گفت: با توجه به جایگاه قابل‌قبول ایران در آموزش این رشته‌ها و نزدیکی دو کشور علاقه‌مندیم از تجربه و دانش این کشور نهایت بهره را ببریم.
وی تعداد دانشجویان افغانستانی در رشته‌های علوم انسانی دانشگاه‌های ایران را قابل توجه دانست و افزود: این در حالی است که آمار دانشجویان در رشته‌های علوم پزشکی برخلاف علاقه‌مندی که وجود دارد، بسیار کم است و به نظر می‌رسد پیش‌بینی راهکارهایی برای کاهش هزینه‌های تحصیلی، سیل قابل‌توجهی از متقاضیان را روانه دانشگاه‌های علوم پزشکی خواهد کرد.
سفیر افغانستان در ایران با اشاره به اینکه پس از سقوط دولت طالبان دانشکده پزشکی دانشگاه کابل نیز از سایر علوم جدا و به صورت مستقل فعالیت می‌کند، افزود: این مجموعه از ظرفیت‌های لازم برای همکاری‌های مشترک برخوردار است.
نجم پور با استقبال از زمینه‌های همکاری توافق شده معاونت بین‌الملل دانشگاه و رایزن علمی و دانشجویی سفارت افغانستان در ایران برای همکاری‌های آتی، گفت: تمامی حیطه‌های ذکر شده بررسی خواهد شد و به احتمال زیاد پس از ماه مبارک رمضان هیأتی آکادمیک از دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه هیچ دیدگاه منفی نسبت به تحصیلکردگان دانشگاه‌های ایران در افغانستان وجود ندارد، افزود: پنج نفر از اعضای کابینه فعلی افغانستان را فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ایران تشکیل می‌دهند.
نجم پور در پایان موضوع پذیرش گروهی 40 نفره از فارغ‌التحصیلان کاردانی مامایی در دانشگاه را مطرح کرد و از رئیس و معاون بین‌الملل دانشگاه خواست همکاری لازم در این زمینه را انجام دهند.
دکتر کردی در جمع‌بندی این نشست ضمن اعلام مساعدت برای پذیرش این گروه، خاطرنشان کرد: اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه براساس شرایط متقاضیان و نمره آن‌ها صورت می‌گیرد.
در پایان، مقرر شد دکتر میرزایی، مسئول میز همکاری‌های علمی ایران و افغانستان و انصاری، رایزن علمی و دانشجویی سفارت افغانستان تعاملات آکادمیک دو کشور و تفاهمات انجام شده را پیگیری کنند.
پیش از این دیدار، سفیر و رایزن علمی و دانشجویی سفارت افغانستان در ایران در نشست مشترک با دکتر نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی، هیأت رئیسه و مدیران گروه های آموزشی این دانشکده شرکت کردند.
دکتر نیکبخت نصرآبادی ضمن معرفی اجمالی دانشکده پرستاری و مامایی، ابراز امیدواری کرد که این دیدار منجر به گسترش همکاری‌های آموزشی و پژوهشی با افغانستان شود.
وی همچنین از آمادگی دانشکده برای برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت رشته‌های متنوع پرستاری و مامایی خبر داد.
سفیر افغانستان در ایران نیز با اشاره به آمار بالای مرگ‌ومیر مادران هنگام زایمان در این کشور، یکی از مهم‌ترین نیازها را آموزش و پرورش متقاضیان در رشته مامایی دانست و از  مسئولان دانشکده خواست نهایت همکاری را در این زمینه داشته باشد.
خبر و عکس: مهناز وحیدی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 87800
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی