در قاب رسانه

 

رئیس دانشگاه مهمان ویژه مستندسازان مسیرنمای پیشرفت کووید 19 بود

رئیس دانشگاه، با حضور در استودیو شفآ( شجاعان فداکار آگاه) دانشگاه به بیان اتفاقات بحران کرونا و تجربیات دانشگاه در این بحران پرداخت.

دکتر کریمی رئیس دانشگاه با  همراهی دکتر صادق نیت رئیس بیمارستان امام خمینی 24 اردیبهشت‌ماه در دهمین روز  ثبت و مستندسازی تجربیات کووید 19 در دانشگاه،  پس از  ضیافت افطار، در استودیو شفآ حضور یافت و به سؤالات پاسخ گفت.
مسیرنمای پیشرفت کووید 19 از  چهاردهم اسفندماه آغاز شده و تاکنون بیش از 20 متخصص، مدیر و کارشناس که در روزهای اول شیوع کرونا در کشور  پیگیر آماده‌سازی محیط بیمارستان‌ها و خدمت رسانی به بیماران بودند به استودیو سلامت دانشگاه دعوت شدند و تجربیات خود را بیان کردند.
پروژه مستندسازی کووید 19 به همت دکتر ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه و با همکاری تیم مستندساز صداوسیما درحال انجام است و به‌زودی میزبان متخصصان و مدیران فعال در عرصه کرونا خواهد بود.

امروز تاریخ فردا است
دکتر کریمی در فواصل ثبت این مصاحبه، در گفتگویی جداگانه به ارزیابی خود از تهیه این مستند پرداخت و گفت: در طول زندگی‌ام کارهایی راه‌اندازی کرده‌ام که بارها به من ایراد گرفته‌اند که چرا آن را مستند نکرده‌ام. یکی از اتفاقات بزرگ زندگی‌ام راه‌اندازی مرکز قلب در سال 1380 و اداره آن تا سال  1396 بود؛ ولی هیچ‌وقت نحوه راه‌اندازی و روش اداره  آن را مستند نکرده‌ام.
رئیس دانشگاه با تأکید براینکه مستندسازی نه باهدف مطرح‌شدن افراد بلکه باهدف ثبت تجربیات برای آیندگان انجام می‌شود افزود: تاکنون خیلی اعتقادی به از خود گفتن، مستندسازی و نوشتن تجربیاتم نداشتم ولی یکی از درس‌هایی که حادثه کرونا به من داد اینکه، وقایع را ثبت و نقاط قوت و ضعف سیستم را مستند کنم تا برای آیندگان قابل‌استفاده باشد؛ به  همین دلیل با انجام این مصاحبه موافقت کردم.
وی بابیان اینکه امروز تاریخ فردا است  افزود: به مطالعه تاریخ علاقه دارم چراکه خواندن تاریخ را بسیار پندآموز می‌دانم.  من فکر می‌کنم اتفاقاتی که در بحران کرونا در دانشگاهی با این ظرفیت و با قدمت 169 ساله روی داد و خدمتی که همکاران به جامعه ارائه کردند قابل مستندسازی است و  می‌تواند برای  آینده مورداستفاده قرار گیرد.
دکتر کریمی عملکرد تیم مستندساز روابط عمومی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: پیش‌ازاین از دکتر پارساپور نیز خواسته بودم که همکاران روابط عمومی را به سیستم هدایت کنند و از خدماتی که ارائه می‌شود فیلم و مستند بسازند. البته ایشان و تیم روابط عمومی در این زمینه تلاش کردند  و من هم همیشه تشکر کرده‌ام. باانرژی خوبی که دکتر ترابی دارند و با تحرکی که در روابط عمومی ایجاد کرده‌اند امیدوارم مستند بسیار خوب ساخته شود.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود از همکاران فعال در عرصه کرونا خواست به بیان تجربیات خود بپردازند و گفت:  از  روسا و مدیران بیمارستان‌ها، اعضای هیئت‌علمی، پرستاران بخش‌ها و همکاران امور خدماتی، حراست و همچنین همکاران روابط عمومی که خاطراتی از اوج بحران کرونا دارند می‌خواهم این خاطرات را مستند کنند و شما هم باسلیقه بیشتر کمک کنید این وقایع را ثبت کنید.

کاربرد مستند کرونا در آموزش‌
دکتر صادق نیت رئیس بیمارستان امام خمینی نیز که همراه رئیس دانشگاه در استودیو سلامت حضور داشت و پیش‌ازاین میهمان این استودیو بود در ارزیابی خود از مستند کرونا گفت: کار بسیار خوبی است که به‌موقع انجام‌شده البته می‌توانست زودتر از این هم انجام شود چون نکاتی که در حال و هوای اوج بحران وجود داشت در آن دوران بهتر بیان  و مستند کامل‌تری ثبت می‌شد.
دکتر صادق نیت بر مصاحبه با افرادی که در دل بحران کرونا و از نزدیک با بیماران در تماس بودند تأکید کرد و گفت: افراد بسیاری در مواجهه مستقیم با بیماران،  گفتنی‌هایی دارند که شنیدنی است و با مصاحبه صرف با مدیران به همه این اطلاعات نمی‌توان دسترسی پیدا کرد. شب‌بیداری‌های آنان همراه با بیماران، داوطلبان و همکاران و درد دل‌هایی که باهم داشتند و اتفاقاتی را که تحمل کردند و صحنه‌های زیبایی که فقط خودشان شاهد آن بودند جز مواردی است که می‌تواند مستند شود. همانند زمان جنگ که افرادی از آن صحنه‌ها فیلم تهیه می‌کردند و هنوز هم پس از گذشت ۳۰ تا ۳۵ سال به آن‌ها مراجعه می‌کنند و افسوس می‌خورند که ای‌کاش صحنه‌های بیشتری ثبت و مصاحبه‌های بهتری گرفته می‌شد چراکه این صحنه‌ها تکرار شدنی نیست.
وی با پیشنهاد اینکه کار خوبی که آغاز کردید را کامل‌تر و دقیق‌تر مستند کنید افزود: پزشکان، پرستاران و همچنین کادر اداری و  نیروهای خدماتی که در این بحران فعالانه شرکت کردند مطالب گفتنی بسیاری دارند و می‌توانند مستندات و تصاویری که از آن دوران ثبت کردند را ارائه دهند.
رئیس بیمارستان امام خمینی با اشاره به کاربرد این مستند در آینده گفت: از این مستند می‌توانیم در آموزش پزشکی و پرستاری و در آموزش نوع‌دوستی، وطن‌دوستی، عرق ملی و دین‌داری و در تدریس این وقایع استفاده کرد.

توضیح اینکه گفتگوی رئیس دانشگاه از تجربیات مدیریت کرونا در دانشگاه تا یک و پانزده دقیقه بامداد ادامه داشت.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *