• تاریخ انتشار : 1403/10/26 - 11:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 484
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست با نمایندگان دانش‌آموختگان دانشگاه علوم پزشکی تهران

تجلیل از اساتید برجسته و الهام بخشی به نسل آینده

دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشستی با نمایندگان دانش‌آموختگان ادوار مختلف این دانشگاه که ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، از برنامه‌های ویژه‌ای برای پاسداشت اساتید برجسته و حفظ میراث علمی دانشگاه خبر داد. این نشست که به مناسبت نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه برگزار شد، فرصتی بود برای مرور دستاوردهای گذشته و ارائه طرح‌هایی نوین برای آینده.

برنامه‌ریزی برای حفظ یادبود اساتید برجسته
به گزارش سینا رسانه دانشگاهعلوم پزشکی تهران، دکتر رئیس کرمی در این نشست با تأکید بر اهمیت معرفی الگوهای شایسته به نسل جوان، از برنامه‌هایی نظیر ایجاد دیوارهای یادبود، ساخت تندیس‌ها و نام‌گذاری مراکز آموزشی و درمانی به افتخار اساتید برجسته خبر داد. وی تصریح کرد:
 «این اقدامات نه تنها به گرامیداشت تاریخ پرافتخار دانشگاه کمک می‌کند، بلکه پلی است برای اتصال نسل جوان به میراث غنی علمی دانشگاه.»
براساس این برنامه، این یادبودها در تمامی بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا خواهد شد. وی افزود:
 «هدف اصلی، الهام‌بخشی به نسل آینده و تقویت ارتباط آن‌ها با ریشه‌های علمی و فرهنگی دانشگاه است.»

طرح نوآورانه نشان‌دار کردن مالیات‌ها به پروژه‌های دانشگاهی
در بخش دیگری از این نشست، رئیس دانشگاه از طرحی نوین برای تخصیص مالیات  مودیان مالیاتی به پروژه‌های دانشگاهی خبر داد. این طرح، که در حال تدوین سازوکارهای اجرایی است امکان می‌دهد که مالیات خود را به پروژه‌های مشخصی در حوزه‌های سلامت، آموزش و پژوهش اختصاص دهند.
دکتر رئیس کرمی در توضیح این رویکرد گفت: «این طرح می‌تواند به تأمین منابع مالی پایدار برای پروژه‌های کلیدی دانشگاه کمک کند و تأثیری ماندگار در ارتقای کیفیت خدمات و پژوهش‌های دانشگاه داشته باشد.»
وی تأکید کرد که اطلاعات تکمیلی درباره این طرح به زودی به جامعه دانشگاهی ارائه خواهد شد.

پاسداشت تاریخ دانشگاه و تجلیل از اساتید پیشکسوت
دکتر رئیس کرمی همچنین با یادآوری تاریخچه پرافتخار دانشگاه علوم پزشکی تهران، که ریشه در دارالفنون دارد، از حضور اساتید پیشکسوت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین افتخارات این دانشگاه یاد کرد. وی با بیان خاطراتی از استاد برجسته خود،  دکتر عقیقی، گفت: "استاد عقیقی الگویی بی‌بدیل در نظم و انضباط علمی است" همواره تلاش می‌کنم آموزه‌های ایشان را در کار و زندگی به‌کار گیرم.»

تاریخچه و فعالیت های دفتر ارتباط با دانش آموختگان
در ابتدای این جلسه دکتر گتمیری، دانشگاه علوم پزشکی تهران را مادر دانشگاه های علوم پزشکی ایران خواند که دانش آموختگان آن در اقصی نقاط دنیا مشغول به خدمت اند و گفت: این جلسه یکی از مجموعه برنامه های ۹۰-۱۷۳ به منظور بزرگداشت بیش از یکصد و هفتاد سال تجربه و افتخار آفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با همت دفتر ارتباط با دانش آموختگان برگزار شده است و این مجموعه برنامه ها ادامه خواهد داشت تا به برنامه اصلی که از ۱۳ تا ۱۵ بهمن برگزار میشود، منتهی شود.
رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان همچنین تاریخچه ای از تاسیس این دفتر ارائه داد و مهمترین اهداف دفتر را ایجاد ارتباط علمی قوی، کمک به دانشجویان جوان، کمک به ارتقای دانشگاه و ایجاد ارتباط دو طرفه بین دانشگاه و دانش‌آموختگان خواند.
وی همچنین مهمترین فعالیتهای دفتر را تشکیل نشستها و جلسات همفکری با دانش آموختگان، کنگره تازه ترین دستاوردهای پژوهش در دانش پزشکی، گردهمایی دانش آموختگان، خانه استاد، سمینار تعهد حرفه‌ای، برگزاری سلسله نشست های در سایه سار اندیشه های استاد و... دانست و گزارشی از سوابق برگزاری این فعالیت ها را ارائه داد.

تأکید بر همگرایی و نوآوری در جامعه علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر ماشاءاله ترابی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با تأکید بر اهمیت تعامل و هم‌افزایی اعضای جامعه علمی دانشگاه، بیان کرد: «افتخار بزرگی است که در کنار خانواده بزرگ دانشگاه، شاهد حضور افرادی هستیم که با تلاش‌های ارزنده خود، خیر و برکت را برای جامعه به ارمغان می‌آورند. این تعامل و مشارکت، ستون اصلی پیشرفت و ارتقای جایگاه علمی دانشگاه محسوب می‌شود.»
وی با اشاره به برگزاری مراسم سالگرد تأسیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: «این مراسم که هر ده سال یک بار برگزار می‌شود، فرصتی ارزشمند برای مرور هویت علمی دانشگاه و برنامه‌ریزی برای آینده‌ای روشن‌تر است. هدف ما این است که با تقویت همگرایی بین اعضای دانشگاه، فضایی برای بهره‌گیری از تجربیات مشترک ایجاد کنیم و گام‌های مؤثری در ارتقای ارزش‌های علمی، آموزشی و پژوهشی برداریم.»

نگاه به آینده و تأکید بر نوآوری
دکتر ترابی در ادامه سخنان خود، بر اهمیت فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی، در آینده علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: «هوش مصنوعی به یکی از مباحث کلیدی در تمامی حوزه‌های علمی تبدیل شده است و پیش‌بینی می‌شود که طی سال‌های آینده، شاهد نفوذ گسترده این فناوری در فعالیت‌های مختلف علوم پزشکی باشیم.»
وی همچنین افزود: «فناوری‌های نوین، جایگاه ویژه‌ای در برنامه‌های آینده دانشگاه دارند و مسیر تازه‌ای برای ارتقای کیفیت آموزش، پژوهش و خدمات پزشکی فراهم می‌کنند. برنامه‌های نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه، فرصتی است برای تأکید بر این تحولات و حرکت به سوی توسعه علمی پایدار.»

بسته‌های حمایت‌طلبی؛ نقشه راه برای توسعه پایدار
مدیر روابط عمومی دانشگاه، از ارائه «بسته‌های حمایت‌طلبی» خبر داد و توضیح داد: «در این طرح، واحدهای مختلف دانشگاه، برنامه‌ها و نیازهای راهبردی خود را برای دهه آینده تدوین و ارائه می‌کنند. این بسته‌ها که بر حمایت‌های علمی، مالی و فناوری متمرکز هستند، نقشه راهی برای توسعه پایدار دانشگاه ترسیم خواهند کرد.»
وی همچنین با اشاره به تجارب موفق دانشگاه‌های برجسته جهانی گفت: «دانشگاه‌های پیشرو  نشان داده‌اند که چگونه می‌توان با استفاده از ظرفیت دانش‌آموختگان و حمایت‌طلبی، دستاوردهای بزرگی به دست آورد. ما نیز باور داریم که با همدلی و مشارکت اعضای دانشگاه و فارغ‌التحصیلان، می‌توانیم افق‌های جدیدی را در عرصه علوم پزشکی بگشاییم و جایگاه دانشگاه را در سطح ملی و بین‌المللی ارتقا دهیم.»

برنامه‌های ویژه جشن سه‌روزه نودمین سالگرد دانشگاه
دکتر ترابی در پایان، جزئیات برنامه‌های ویژه سه‌روزه نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه علوم پزشکی تهران را تشریح کرد و افزود: «در این مراسم، نشست‌های تخصصی در حوزه آموزش و استعدادهای درخشان برگزار خواهد شد. هدف این برنامه‌ها، نه‌تنها تجلیل از گذشته پرافتخار دانشگاه، بلکه طراحی نقشه راهی برای آینده است؛ نقشه‌ای که نمادی از همبستگی، نوآوری و تعهد به پیشرفت علمی باشد و دانشگاه علوم پزشکی تهران را در مسیر توسعه پایدار علمی قرار دهد.»

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 288592
زهرا  حری
تهیه کننده:

زهرا حری

تصاویر