اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1403/09/07 - 17:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 384
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

همایش «غذاهای دریایی، سلامت و بیماری» در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

ترویج مصرف غذاهای دریایی؛ گامی موثر در ارتقای سلامت جامعه

دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف بررسی نقش غذاهای دریایی در ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها، میزبان همایش تخصصی «غذاهای دریایی، سلامت و بیماری» بود. این همایش به همت دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه و با همکاری دفتر بهبود کیفیت سازمان شیلات ایران، ۷ آذر ۱۴۰۳ برگزار شد و جمعی از مسئولان، متخصصان و صاحب‌نظران حوزه سلامت و شیلات در آن حضور داشتند.

اهمیت مصرف غذاهای دریایی در سلامت جامعه
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران،  دکتر سید رضا رئیس کرمی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این همایش با تأکید بر فواید بی‌شمار غذاهای دریایی گفت: مصرف غذاهای دریایی در کشور ما بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است. این در حالی است که تأثیر مثبت مصرف این محصولات در پیشگیری از بیماری‌هایی نظیر بیماری‌های قلبی-عروقی، کاملاً اثبات شده است. اگر بتوانیم با فرهنگ‌سازی مناسب، مصرف غذاهای دریایی را در جامعه افزایش دهیم، گامی بزرگ در جهت ارتقای سلامت عمومی برداشته‌ایم.

چالش‌ها و فرصت‌ها در افزایش مصرف غذاهای دریایی
دکتر رئیس کرمی در ادامه به موانع موجود اشاره کرد و اظهار داشت: باوجود ظرفیت‌های عظیم کشور در تولید غذاهای دریایی، عواملی نظیر فرهنگ تغذیه رایج، محدودیت دسترسی و مسائل اقتصادی، مصرف سرانه این محصولات را در ایران به حدود یک‌سوم میانگین جهانی کاهش داده است.
وی همچنین بر لزوم تمرکز بر اصلاح عادات غذایی از سنین پایین تأکید کرد و افزود: برای تغییر رفتار تغذیه‌ای، باید از کودکان آغاز کنیم. تولید محصولات سالم و خوش‌طعم می‌تواند ذائقه کودکان را به مصرف مواد غذایی مفید، از جمله غذاهای دریایی، سوق دهد. این نسل در آینده به سفیران تغذیه سالم تبدیل خواهد شد.

نقش رسانه‌ها و صنعت در فرهنگ‌سازی
دکتر رئیس کرمی با اشاره به نقش کلیدی رسانه‌ها در تغییر فرهنگ تغذیه‌ای جامعه بیان کرد: رسانه‌ها می‌توانند با انعکاس پیام‌های آموزشی، تولید محتواهای علمی و حتی استفاده از هنر، مردم را به مصرف غذاهای سالم ترغیب کنند. همچنین، همکاری صنایع غذایی برای تولید محصولات متنوع و مقرون‌به‌صرفه، می‌تواند دسترسی عمومی به غذاهای دریایی را افزایش دهد.

ارتقای سلامت جامعه؛ مسئولیت اجتماعی دانشگاه
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه در ارتقای سلامت جامعه، اظهار داشت: در آستانه نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، این دانشگاه با بهره‌گیری از توان علمی و تخصصی خود، همواره در تلاش است تا گامی مؤثر در مسیر سلامت جامعه بردارد. بهره‌مندی از اساتید برجسته تغذیه در دانشگاه، فرصتی ارزشمند برای ترویج مصرف غذاهای دریایی و تغییر الگوی تغذیه‌ای جامعه است.

همایش غذاهای دریایی؛ گامی نو در ارتقای سلامت عمومی 
دکتر محمدحسن جوانبخت، رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، گفت: این همایش فرصتی استثنایی برای ایجاد پیوند میان علم، صنعت و جامعه است. هدف ما افزایش آگاهی درباره تأثیر غذاهای دریایی بر سلامت و همچنین ایجاد شبکه‌ای قدرتمند از همکاری‌های علمی و صنعتی برای ایفای نقش مؤثرتری در ارتقای سلامت عمومی است. 
وی با تأکید بر ضرورت مقابله با روند افزایشی بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری‌های قلبی افزود: این بیماری‌ها به یکی از چالش‌های جدی جامعه امروز تبدیل شده‌اند و تنها راهکار پایدار برای مقابله با این بحران، اصلاح سبک زندگی و تغذیه است، از این رو، آموزش صحیح تغذیه و ارتقای سواد تغذیه‌ای باید در اولویت سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد زیرا پیشگیری همیشه اثربخش‌تر و کم‌هزینه‌تر از درمان است. 
دکتر جوانبخت همچنین به اقدامات دانشکده تغذیه و رژیم‌شناسی برای پاسخگویی اجتماعی اشاره کرد و گفت: ایجاد گروه علوم و صنایع غذایی و تقویت ارتباط با صنعت، از جمله برنامه‌هایی است که برای مشارکت فعال‌تر دانشکده در مسیر ارتقای سلامت جامعه در دستور کار قرار گرفته است. امیدواریم این همایش سکویی برای تحقق اهداف بزرگ‌تر و گام‌های عملی‌تر در این حوزه باشد. 
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، در پایان ابراز امیدواری کرد که این رویداد نقطه عطفی در حرکت به سوی جامعه‌ای سالم‌تر باشد. 
در پایان از دو تفاهم نامه همکاری میان سازمان شیلات ایران و دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران و تفاهم نامه موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی رونمایی شد.
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 285288
زهرا  حری
تهیه کننده:

زهرا حری