اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران

آئین افتتاحیه بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور برگزار شد

مراسم افتتاحیه بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور با حضور نمایندگان دانشجویی دانشکده‌های داروسازی سراسر کشور، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، این مراسم از ساعت 17 روز سه‌شنبه 22 فروردین 96 در سالن همایش‌های پژوهشگاه صنعت نفت آغاز شد.
در ابتدای این نشست دکتر شریف‌زاده رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس این سمینار با خیرمقدم به همه حضار شرکت‌کننده در این سمینار گفت: خیرمقدم و سپاس ویژه دارم خدمت دکتر جعفریان که در مدتی که در خدمت ایشان هستیم، مسئله داروسازی موردتوجه خاص ایشان بوده است؛ همچنین خدمت دکتر حلب چی، معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران خیرمقدم عرض می‌کنم.
وی در ادامه با تبریک میلاد باسعادت مولای متقیان، حضرت علی علیه‌السلام افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوره‌های سوم و شانزدهم این سمینار دانشجویی هم میزبان دانشجویان عزیز سراسر کشور بوده است و خوشحالیم که در بیستمین دوره این سمینار در خدمت دانشجویان عزیز داروسازی سراسر کشور هستیم و امیدوارم این سمینار به‌خوبی و بر اساس برنامه تدوین‌شده به‌پیش برود.
رئیس بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی سراسر کشور با اشاره به اینکه در این سمینار توجه ویژه‌ای به ویژگی‌ها و تغییرات رشته داروسازی خواهیم داشت؛ گفت: در بازه زمانی 10 سال گذشته کوریکولوم رشته داروسازی دو بار دچار تغییرات کلی شده است؛ ما هم در این سمینار تلاش خواهیم کرد حوزه‌های آموزشی، پژوهشی، صنعت، ارتقاء مهارت، تعهد حرفه‌ای، آینده شغلی، ارتباط دانشجویان با صنعت و پژوهشگاه‌ها، اقتصاد دارو، بین‌المللی سازی حوزه داروسازی و چندین موضوع دیگر در قالب پوستر، کارگاه‌های بازآموزی، سخنرانی و ... موردبررسی دقیق قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه اخلاق و اصول علمی همواره در این سمینارها موردتوجه و تأکید همه ما قرا دارد؛ گفت: امیدواریم نتایج این سمینار مورداستفاده نهادهای تصمیم‌ساز کشور قرار بگیرد.
دکتر شریف‌زاده در خاتمه با آرزوی اینکه این برنامه در شان دانشجویان عزیز برگزار شود؛ گفت: شاهد بوده‌ام که بیش از یک سال برای برگزاری منظم این همایش تلاش شده است و لازم می‌دانم از همه همکارانم در برگزاری این سمینار تشکر و قدردانی نمایم.
در ادامه برنامه دکتر حمید اکبری، قائم‌مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشکر از برگزاری این سمینار گفت: در کنار تحصیل و علم‌آموزی به‌عنوان وظیفه اصلی دانشجویان، انجام فعالیت‌های اجتماعی – نظیر همین سمینار – از انتظاراتی است که جامعه از دانشجویان دارد و باید توجه داشته باشیم که جامعه از نگاه و حرکت دانشجویان الگو می‌گیرند که بحمدالله دانشجویان داروسازی به‌خوبی از انجام این وظیفه برآمده‌اند.
وی در ادامه با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید، توجه به کیفیت آموزش در اولویت قرار گرفت؛ گفت: با توجه به توسعه کمی دانشجویان و مراکز آموزشی در دوره‌های قبل، آینده شغلی، به‌عنوان یکی از نگرانی‌های دانشجویان این رشته موردتوجه قرار گرفت و ما در این دولت تلاش کردیم وضعیت کیفی دانشکده‌های موجود – چه به لحاظ تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و چه به لحاظ افزایش اعضای هیئت‌علمی – ارتقاء یابد که در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام‌شده است.
دکتر اکبری با اشاره به اینکه حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم از اهداف ما در معاونت آموزشی وزارت بهداشت بوده است؛ گفت: فارغ از این مسئله که رشته داروسازی درزمینهٔ کارآفرینی و ارتباط با صنعت پیشگام بوده و شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه محصولات خوب و قابل‌ملاحظه‌ای تولید کرده‌اند؛ باید توجه داشته باشیم که این حرکت، یک فرآیند زمان‌بر است و یقیناً در دوره‌های بعد نتایج بسیار بهتری در این حوزه مشاهده خواهد شد.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه با توجه به اینکه دانشجویان این رشته مهارت‌های مناسبی کسب می‌کنند و ازاین‌رو مشکل خاصی در حوزه اشتغال نداریم؛ گفت: حضور و تأثیرگذاری در عرصه‌های بین‌المللی، از اهداف بلند همه ما در این رشته است.
در ادامه برنامه دکتر مسعود امانلو، دبیر کشوری کمیته تحقیقات دانشجویی با اشاره به اینکه وظیفه این کمیته حمایت از طرح‌های تحقیقات غیر پایان‌نامه‌ای دانشجویان است؛ گفت: در این سمینار دانشجویی، در 11 حوزه مختلف به برگزیدگان کمک‌هزینه سفر خارجی برای ارائه مقاله پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه به‌طور متوسط 35 تا 45 درصد تحقیقات در حوزه علوم پزشکی مربوط به رشته داروسازی است؛ گفت: حدود 70 درصد دانشمندان برتر در رشته‌های مربوط به داروسازی فعالیت می‌کنند و این ظرفیت بزرگ، کمک می‌کند تا ما سعی کنیم در این حوزه به خودکفایی برسیم.
دکتر امانلو در خاتمه با آرزوی برگزاری مناسب برنامه‌های این دوره گفت: امیدوارم در این دوره برنامه‌های خوبی اجرا شود، داوری‌ها مناسب و منصفانه باشد و ان‌شاءالله در دوره بعد با تشکیل دبیرخانه دائمی برای این سمینار، بتوانیم کمک‌های بیشتر و جوایز بهتری به برگزیدگان اهدا کنیم.
سخنران بعدی سمینار دکتر محمدمهدی مجاهدیان، دبیر بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور بود که ضمن خیرمقدم به همه حضار شرکت‌کننده در مراسم افتتاحیه، به ارائه گزارشی از روند برگزاری این سمینار پرداخت.
وی با اشاره به اینکه از مهرماه 94 میزبانی بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی به دانشگاه علوم پزشکی تهران اعطا شد؛ گفت: با فراخوانی که برای دریافت مقاله انجام گرفت، 903 خلاصه مقاله به زبان انگلیسی از 22 دانشکده داروسازی سراسر کشور دریافت شد که دراین‌بین دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و اصفهان بیشترین تعداد مقاله ارسالی را به خود اختصاص دادند که پس از فرآیند داوری مقالات ارسالی،470 مقاله در قالب 400 پوستر و 70 ارائه شفاهی در این سمینار ارائه خواهند شد.
دبیر بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور با ارائه گزارش از اقدامات دبیرخانه این سمینار گفت: برگزاری مدارس فصلی با ظرفیت 120 نفر، بازدید از موزه گیاهان دارویی، بازدید از کارخانه سیناژن، تشکیل تیم پژوهشی دانشجویی در قالب دو کمیته «آموزش داروسازی» و «حقوق و قوانین داروسازی»، انتشار دو شماره از نشریه ژنریک که جزء 10 ژورنال برتر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرارگرفته است؛ از اهم اقدامات دبیرخانه بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور بوده است.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه در این سمینار میزبان بیش از 700 دانشجو، بیش از 100 استاد و قریب 30 رابط از دانشکده‌های داروسازی سراسر کشور هستیم؛ گفت: لازم می‌دانم از حمایت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران، سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مساعدت همه حامیان مالی برگزاری این سمینار قدردانی کنم و امیدوارم برنامه‌های تدوین‌شده در این سمینار به‌خوبی برگزار شود.
در بخش دیگری از این مراسم، دکتر جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تبریک میلاد مسعود حضرت علی علیه‌السلام و گرامیداشت مقام پدر گفت: حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام به نقل از پیامبر مکرم اسلام می‌فرمایند «انا و علي ابوا هذه الامه و لحقنا عليهم اعظم من حق ابوي ولادتهم فانا ننقذهم ان اطاعونا من النار الي دار القرار و نلحقهم من العبوديه بخيار الاحرار - من و علي دو پدر اين امت هستيم و حق ما بر آنان بسيار بزرگ‌تر از حقي است كه پدر و مادر نسبي آنان بر آنان دارند چون ما هستيم كه اگر آنان از ما اطاعت و فرمان‌بری كنند،آن‌ها را از آتش نجات مي‎دهيم و به بهشت مي‎فرستيم و آنان را از بردگي خارج و به گروه برگزيدگان و آزادمردان ملحق مي‎كنيم» و با توجه به اینکه ما اعتقادداریم دعای پدر و مادر – حتی بعد از وفات – در حق فرزندان مستجاب می‌شود؛ از این بزرگواران بخواهیم در حق ما دعا کنند.
وی در ادامه با اشاره به بیستمین مرحله از برگزاری این سمینار دانشجویی گفت: از همت همه دانشجویانی که در تمامی این دوره‌ها برای برگزاری این سمینار تلاش کرده‌اند تشکر می‌کنم.
رئیس دانشگاه با تأکید بر نقش مهم گروه داروسازی در ارائه خدمات سلامت گفت: بدون شک گروه داروسازی نقش تعیین‌کننده‌ای در ارائه خدمات سلامت دارد و علاوه بر جنبه علمی که به‌خوبی به وظیفه خود عمل کرده - رتبه بین‌المللی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 100 است - در سایر حوزه‌های اجتماعی و ارائه خدمات، به همت اساتید بزرگ این حوزه، شرایط مطلوب و مناسبی دارد و امیدوارم همه شما عزیزان بتوانید در آینده، این فرآیند مناسب را ارتقاء دهید.
وی در ادامه با توجه به فضای دانشجویی این سمینار گفت: فارغ از اینکه بیشتر شما دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستید و دانشجویان دکترای حرفه‌ای در این رشته هم خیلی زود جذب بازار کار می‌شوند؛ به اقتضای دانشجویی بودن این سمینار به نظرم رسد دو موضوعی که در حوزه دانشجویی اهمیت زیادی را دارد خدمت شما مطرح کنم.
دکتر جعفریان موضوع اول مورداشاره را با بیان این پرسش که «آیا کسب مدرک و دانشنامه معدل توانمندی هست یا خیر؟» مطرح کرد و گفت: در زمانی حدود 70 سال گذشته، کسب مدارک تحصیلی به‌واسطه اینکه مستلزم کسب توانمندی بیش از سطح متوسط جامعه بود، موردتوجه قرار می‌گرفت، اما امروز به‌واسطه اینکه متوسط سطح تحصیلات در جامعه تغییر کرده، اخذ مدرک تحصیلی – حتی از بهترین مراکز دانشگاهی کشور و جهان – آن ارزش سابق را ندارد و معیار تأثیرگذاری هر فرد، توانمندی اوست و سال‌هاست که دیگر توانمندی معادل داشتن مدرک تحصیلی نیست و باید تلاش کنیم تا توانمندی خود را در حوزه کاری خود ارتقاء دهیم.
وی موضوع دوم را «لزوم استفاده درست از فرصت‌ها» عنوان کرد و گفت: همه ما موظفیم از سرمایه‌هایمان به‌درستی استفاده کنیم و ارزشمندترین سرمایه همه ما، عمر ماست که متأسفانه در دوره اخیر بیشترین هدر رفت این سرمایه در استفاده نادرست از فضای مجازی در حال اتفاق است و همه ما در برابر این آفتی که روزبه‌روز در حال پیشرفت است، مسئولیم و نکته‌ی آزاردهنده در این زمینه این است که تکنولوژی تا حدود زیادی «اختیار و اراده» ما را در اختیار گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران «تفکر» و «اخلاق» را از مهم‌ترین کمبودهای جامعه عنوان کرد و گفت: عدم تفکر و پیروی بدون تفکر از روتین‌های جاری – حتی در محیط‌های آکادمیک – همچنین دوری از اخلاق که باعث قوام خانواده، جامعه و ... است از مهم‌ترین مسائل جامعه ماست و از همه ما به‌عنوان بخشی از جامعه علمی کشور انتظار است برای حل این معضلات فکر کنیم و راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.
در ادامه برنامه دکتر عباس کبریایی زاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ضمن تبریک میلاد مبارک امام علی علیه‌السلام، گفت: بالندگی و رشد داروسازی در کشور مرهون همت، تلاش و برنامه‌ریزی اصولی و درست همه پیشکسوتان و استادان این حوزه – نظیر استاد دکتر عباس شفیعی – بوده که همه ما به‌نوعی افتخار شاگردی این بزرگواران را داریم و از خدا می‌خواهیم هیچ‌وقت شرمنده عمر و فعالیت‌هایمان نباشیم.
وی با تشکر از همت برگزارکنندگان این سمینار گفت: فراموش نکنید که در چشم برهم زدنی سکان هدایت این حوزه در اختیار شما جوانان قرار خواهد گرفت و برگزاری چنین سمینارهایی کمک می‌کند تا موضوعات جدید این حوزه مطرح شود و آمادگی لازم را برای مواجهه با مسائلی که در آینده به آن برخورد خواهید کرد؛ برای شما ایجاد می‌کند.
سخنران پایانی این مراسم دکتر نیره آیتی، دبیر علمی بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور بود که ضمن خیرمقدم به شرکت‌کنندگان و تقدیر از استادان و حامیان این سمینار به ارائه گزارشی از فرآیند علمی انتخاب مقالات برگزیده و داوری این مقالات در زمان برگزاری این سمینار پرداخت.
بخش بعدی این مراسم؛ تقدیر از رابطین علمی و صنفی دانشکده‌های داروسازی کشور بود و پایان‌بخش مراسم اجرای موسیقی زنده در سالن بود.
توضیح اینکه بیستمین سمینار دانشجویان داروسازی کشور از 22 تا 25 فروردین 96 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در هتل المپیک تهران برگزار خواهد شد.

خبر: میر حامد حسینی
عکس: جمشید ربیعی

میر حامد  حسینی
تهیه کننده:

میر حامد حسینی