اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

مراسم بزرگداشت روز ماما در دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: در دولت سیزدهم با توجه به تدابیر اندیشیده شده از لحاظ مالی، شغلی، ردیفی و مسائل استخدامی بیشترین توجه به پرستاری و مامایی درحال انجام است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم بزرگداشت روز ماما گفت: باید شعار های "همه باهم از شواهد تا واقعیت" و "ماما، حامی سلامت خانواده و فرزندآوری" را تحقق ببخشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، مراسم بزرگداشت روز ماما، با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، دکتر سعید ناطقی، معاون درمان دانشگاه و دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت دانشگاه، روز چهارشنبه بیستم اردیبهشت 1402 در ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
دکتر قناعتی خاطرنشان کرد: باید شعار های "همه باهم از شواهد تا واقعیت" و "ماما، حامی سلامت خانواده و فرزندآوری" را تحقق ببخشیم. این مهم جز با کمک و همفکری گروه درمان به خصوص ماماها میسر نمی شود. در دولت سیزدهم با توجه به تدابیر اندیشیده شده از لحاظ های مالی، شغلی، ردیفی و مسائل استخدامی بیشترین توجه به پرستاری و مامایی درحال انجام است.
وی گفت: لحظه زیبای تولد، نشان دهنده عظمت خداوند و محبت او در بستر خلقت است. همه موارد عالم، حساب شده و روی قاعده است، بنابراین ما باید هوشیار باشیم تا جایگاه خودمان را در این جهان هستی پیدا کنیم و در کارها استقامت داشته باشیم. باوجود پیشرفت های علمی و تکنولوژی، متاسفانه دستاوردهای بشر در مسائل فرهنگی به خصوص فرهنگ وارداتی غرب رو به افول بوده است و اخلاق و روابط انسانی را مورد هدف قرار می دهد.
رئیس دانشگاه افزود: مهمترین اصل هر جامعه قانون است، باید به قوانین احترام بگذاریم و حرمت ها را حفظ کنیم. ما در کشوری زندگی می کنیم که مبانی عظیم اخلاقی و انسانی وجود دارد. مولانا و حافظ، همگی نشان دهنده فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی ما هستند. قبل از اسلام هم ایرانیان انسان های اخلاق مداری بودند، اکنون هم این مسیر ادامه پیدا کرده است و همه ما رسالتی داریم. رسالت اجتماعی ما بسیار مهم است چراکه مردم به پزشکان و جامعه پزشکی به عنوان قدیس نگاه می کنند و در سخت ترین شرایط به ما پناه می آورند. ما باید بتوانیم الگوی مناسب و اثرگذاری برای مردم باشیم. امید است در مسائل گوناگون مثل آموزش خانواده ها برای مسائل بارداری، قبل و بعد از تولد فرزند، زایمان طبیعی و ... بتوانیم موفق باشیم.
رئیس دانشگاه ادامه داد: ما در دوره ای زندگی می کنیم که از لحاظ مدیریت، سرعت تغییرات بسیار بالاست و نقش هوش مصنوعی در آینده، خلاقیت، توانمندی و رشد انسانی را تحت تاثیر قرار می دهد. نگاه ما باید اینگونه باشد که بهترین خدمت را با ارزانترین قیمت و در گسترده ترین عرصه برای مردم به ارمغان آوریم.

دکتر سعید ناطقی خاطرنشان کرد: سعی ما در معاونت درمان این است که رشته مامایی بیشتر دیده شود و امید است خداوند توفیق دهد از عهده شکر زحمات همکاران مامای دانشگاه بر آییم. ما باید خودمان را در مسیر خیر قرار دهیم؛ زمانی که فرزندی متولد می شود یک لحظه ویژه است و در هیچ رشته و شغلی این لحظات، اتفاق نمی افتد و این لطف خداوند است که در آن لحظه شامل حال ماماها می شود. جای تبریک دارد چرا که فعالیت در رشته مامایی و رشته زنان و زایمان که با تولد کودکان معصوم ارتباط تنگاتنگ دارد یک موهبت است که شاید در سایر رشته ها وجود نداشته باشد. هرچند استرس های مختص خود را دارد چراکه حساسیت این رشته کاملا مشخص است.
وی از ماماهای دانشگاه خواست بازخورد و نظرات خود را به معاونت درمان برسانند تا در راستای حل مسائل تا حد امکان اقدامات لازم صورت گیرد.

دکتر علیرضا اولیایی منش گفت: حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده است که "در نزد من، نوزاد متولد شده در میان امتم از هرچیزی که خورشید بر آن می تابد، ارزشمندتر است." حقیقتا مامایی شغل مقدس، نورانی و زیبایی است و می توان گفت در همه گروه پزشکی، شادترین شغل، به دنیا آوردن فرزند است که ماماها در آن دخیل هستند و لحظه ای که خداوند اجازه می دهد انسان جدیدی متولد شود، لطف بزرگ او به ماماها است. همکاران ماما، حتی در دوران کرونا، مانند مابقی اقشار و گروه های سلامت، برای ریشه کن کردن این بیماری در خدمت سیستم قرار گرفتند و حالا که دوره اضطرار کرونا تمام شده است، باید زحمات همکارانمان را یادآوری کنیم.
وی ادامه داد: نقش ماما در حوزه بهداشت، نقش بی بدیلی است؛ در برنامه های آتی که برای پزشک خانواده داریم، نقش جداگانه ای برای ماماها دیده شده است.

فائزه فهیمی تبار
تهیه کننده:

فائزه فهیمی تبار

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *