اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

آئین گشایش نهمین همایش ملی قرآن، عترت و سلامت برگزار شد

دکتر قناعتی: کمونیسم و کاپیتالیسم در ارایه طریق برای تعالی بشر شکست خورده اند

به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با تاکید بر نقش آموزش، تعلیم و تعلم، آیین افتتاحیه نهمین همایش ملی قرآن، عترت و سلامت با رونمایی از پرده متبرک بارگاه امیرالمومنین و تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ابتدای این مراسم که روز پنجشنبه ۱۲ اسفند 1400 در سالن آمفی تئاتر برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، انقلاب اسلامی را معجزه قرن حاضر خواند و گفت: در عصری زندگی می کنیم که کمونیست با ادعای عدالت، بدون ذکری از خدا وارد عرصه شد و سپس کاپیتالیست با رهبری امریکا با بهره گیری از نام خدا وارد شد و ضربه ای مهلک بر پیکره اخلاق و خانواده وارد کرد. در این عصر، عبد صالح، امام خمینی (ره) مردی که خود ساخته بود و مانند همه انبیا با غربت و تنهایی وارد شد، توانست با حمله بر شیطان و مادی گری، موفقیت و پیروزی به دست آورد. امام حرکت بزرگی انجام داد که همه مدیون آن هستیم و معجزات بزرگی در انقلاب رقم خورد.
وی با اشاره به اهمیت خود سازی و پیام دعوت امام خمینی (ره) به خود سازی گفت: بودند افرادی که حتی عضو سپاه پاسداران بودند واکنون امام زمان و خدا را منکر شدند. امام در اغلب سخنرانی ها می فرمود "خود را بسازید و تا خود را نسازید دیگران را نمی توانید بسازید" مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی خود فرمودند تا  از سیم خاردار نفس خود رد نشوید نمیتوانید در عرصه مبارزه بیرونی موفق باشید.
رئیس دانشگاه با ابراز امیدواری از اینکه "مصداق قومی نشویم که قرآن می خوانند و قران آنها را لعنت می کند" خاطر نشان کرد: ما وارث خون همت، باکری، شهید سلیمانی و امیرالمومنین هستیم. امروزه ایران سنگر اصلی اسلام و  قرآن است و ما به عنوان کسانی که داعیه دار اسلام و قرآن هستیم وظیفه بسیار سنگینی در این حوزه بر دوش داریم.
دکتر قناعتی، آیات قرآنی را مملو از تجربه و معجزه دانست و تاکید کرد: اگر به قران نگاه کنیم، معجزات را می بینیم. حرکت کوه ها که در قران به آن اشاره شده (کوه ها نیز مانند ابرها در حال حرکت هستند) اکنون ثابت شده است. خداوند در قرآن به اندازه فهم ما و به اندازه فهم بشر صحبت کرده است و ما چه می دانیم که الف، لام و میم چیست.
وی سپس امکان تحصیل در پزشکی و درمان بیماران را موهبت الهی خواند و افزود: خداوند عالم، حیات را به ما هدیه کرده و اجازه داده که این معجزه (حیات دوباره به بیماران) به دست کادر پزشکی انجام شود. قدر آن را بدانیم و آن را با توجهات دنیوی آلوده نکنیم. نگذاریم که هوای نفس و توجهات مادی بر ما غلبه کند.
رئیس دانشگاه گفت: از خدامی خواهم که قدردان باشیم و بتوانیم توفیق خدمت یابیم و در گناه ضربه به اسلام شریک نباشیم. قطعا اگر امروز به اسلام و قرآن توجه نکنیم این لیاقت از ما گرفته و به قوم دیگری داده خواهد شد.

نهال انقلاب را سبز نگاهداریم
سپس دکتر علیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی کشور گفت: خدا را به خاطر نعمت بزرگ انقلاب شاکریم که البته قدر آن را نمی دانیم و قدر ناشناس هستیم.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سخنرانی های گوناگون، توجه به آنها را موجب بهبود امور دانست و گفت: وقتی مقام رهبری در توصیه های خود مکررا در مورد دانشگاه ها و سیاست های کلی وزارت بهداشت صحبت می کنند، می بینیم که چقدر ما کوتاهی و غفلت می کنیم و چقدر باید تلاش کنیم تا حسرت نخوریم. باید در مسائل ارزشی مدام بررسی کنیم که ما چه کرده ایم.
دکتر مرندی یکی از مسئولیت های مهم فرهنگستان را رصد امور سلامت در سطح کلان خواند و گفت: انسان باید بیشتر بر نفس خود کار کند و مادام خود را رصد کند. همانگونه که در کارها نیز باید ببینیم که اگر کوتاهی هایی هست حتما آن را رفع کنیم. در سیاست های کلی کشور بر علم و فناوری، حاکمیت ارزش ها و تحقق دانشگاه اسلامی تاکید شده است. آیا ما تلاشی برای اسلامی شدن دانشگاه می کنیم؟ مقام رهبری فرموده اند که دانشگاه سه چیز لازم دارد، دین، اخلاق و تهذیب. آیا دانشجویانی که تربیت می کنیم دارای این ویژگی ها هستند یا خیر و اگر نه، قطعا این تجلی روح ما در دانشجویان بوده است.
وی در ادامه بر ضرورت توجه به فرمایشات رهبری تاکید کرد و گفت: عزیزانی که امکانی برایشان هست به توصیه های مقام رهبری توجه کنند چرا که این سخنان نیازمند عمل است و همه اساتید و دانشجویان باید با همکاری هم این نهال را سبز نگاه دارند. به هر حال خدارا شاکریم به خاطر انقلابی که خداوند به ما هدیه کرده اما شکر تنها کافی نیست و تلاش مضاعفی می برد تا آن را به نقاط دیگر جهان منتقل کنیم.

دکتر مرندی افزود: خیلی ها به این نظام انقلابی دل بسته اند و لذا برای حفظ آن باید تلاش عملی کنیم. شورای انقلاب فرهنگی مصوبه ای دارد در مورد اسلامی شدن دانشگاه ها که اکنون در حال خاک خوردن است. مجموع ما (اساتید، کاکنان و دانشجویان) باید تلاش کنیم که در این مسئولیت سنگین سهمی ایفا کنیم.

علم، تعلیم و معلم واژگانی مقدس هستند

حجت الاسلام و المسلمین نیکزاد عیسی زاده، معاون آموزشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت: از نگاه وحی آنچه مقام معلمی را از جایگاه رفیع برخوردار ساخته، توجه به نقش تربیتی است که معلم را از دایره انتقال دانش صرف خارج و روح و روان شاگرد را در امتداد تکامل و ترقی به آموزه های تربیتی استاد گره می زند. زیرا در پرتو تزکیه و تهذیب نفس، معرفت حاصل می شود. آنچنان که قرآن کریم خود سازی و تزکیه نفوس را از مهم ترین برنامه های پیامبر اسلام دانسته است. همچنین مهم ترین هدف رسالت پیامبران به ویژه پیامبر گرامی اسلام را تعلیم و تربیت انسان ها عنوان کرده است.  

وی دین اسلام را دارای مکتب خاصی در تعلیم و تربیت انسان ها عنوان کرد و گفت: براساس آموزه های قرآن کریم، اولین رسالت انبیای عظام تزکیه و تربیت انسان ها جهت نیل به اهداف بلند خلقت بوده است. دین اسلام با دارا بودن کامل ترین و پویا ترین اصول تعلیم و تربیت، با نگرشی الهی گونه به انسان و فلسفه حیات، هندسه تعلیم و تربیت خویش را بر اساس نظامی کارآمد بنا نموده و تمام ابعاد وجودی انسان را مبتنی بر آموزه های وحیانی به رشد و بلوغ می رساند. در مقابل برخی از مکاتب تنها بر بعد جسمانی توجه نموده و جنبه های مهم انسانیت را رها کرده اند. در این راستا پرورش الگوهای شاخص و مربیانی نستوه، که خود محور هدایت و تربیت راهپویان باورمند باشند، در درجه بالای اولویت قرار دارد.

حجت الاسلام والمسلمین عیسی زاده، علم، عالم، تعلیم، معلم و متعلم واژگان مقدسی خواند و تصریح کرد: این واژگان همواره ارزش و بهای خود را حفظ کرده و حاملان آن پیوسته بر تارک تاریخ جای داشته اند. دانشجویان و استادان اصلی ترین زیربنای علم و دانش بوده و تهذیب و توانمندی آنهاست که سعادت و شکوه معنوی، اخلاقی و علمی یک جامعه را رقم می زنند. دانشجویان به عنوان بدنه جوان و خلاق با هدایت استادان کوشا و متدین می توانند پا بر راه های نرفته بگذارند.

وی افزود: بر کسی پوشیده نیست که نقش دانشگاه های علوم پزشکی در آموزش جوانان مستعد و تربیت متخصصین برای نظام سلامت یک جامعه، مقدمه ضروری توسعه پایدار کشور است. بکارگیری مفهوم تعلیم و تربیت در قلمرو طب خود بیانگر معنای ژرفی است که با توجه به موضوع و مقصد طب، دست یابی به ان جز به توفیق الهی میسر نمی شود.

توضیح اینکه این همایش دو روزه ۱۲ و ۱۳ اسفندماه با ارائه مقالات مختلف ادامه خواهد داشت.

نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *