اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/08/11 - 08:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1888
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دیدار وزیر بهداشت با جمعی از خانواده‌های شهدای مدافع سلامت

مراسم تجلیل از خانواده‌های شهدای مدافع سلامت با حضور دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت و دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در موزه تاریخ علوم پزشکی برگزار شد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، موزه ملی تاریخ علوم پزشکی؛ به نقل از وبدا، دکتر سعید نمکی، شامگاه شنبه 10 آبان 99 ضمن گرامیداشت زادروز ولادت حضرت محمد (ص) و در واکنش به اقدام اخیر فرانسه در اهانت به پیامبر مهربانی، اظهار داشت: محمد تا ابد تابنده چون خورشید خواهد ماند، جهانی نیک می‌داند، که نامی همچو نام پاک پیغمبر مؤید نیست، و مردی زیر این سبز آسمان همتای احمد نیست، زمین ویرانه باد و سرنگون باد‌ آسمان پیر، اگر بینیم روزی در جهان نام «محمد» نیست.
 وی افزود: برای روح بلند شهدای مدافع سلامت، همنشینی با اولیاءالله و شهدای کربلا آرزومندم. باور کنید در میان همه سختی‌هایی که کشیدیم، هیچ داغی برای من سخت‌تر از داغ از دست دادن مدافعان سلامت نبود. باور کنید که از همه شما خانواده‌های مدافعان سلامت، داغدارترم. باور کنید من با هرکدام از این‌ها یکبار مرگ را تجربه کرده‌ام. خیلی برای یک فرمانده راحت‌تر است،که خودش نابود و نیست و دود شود اما داغ یکایک عزیزانش را نبیند.
 وزیر بهداشت تصریح کرد: از کار و سختی کار هرگز نرنجیدم اما از دست دادن یکایک مدافعان سلامت برای من داغی جگرسوز بود و می‌فهمم که خانواده‌های این عزیزان چه سختی‌هایی می‌کشند. امیدوارم که خداوند با صبوری، حوصله و بردباری، همه ما را از این روزگار سخت عبور دهد.
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: روزهای دفاع مقدس را به خاطر داریم و من در تمام زندگی‌ام به پست، مقام، مال و دارایی‌های هیچ‌کس غبطه نخوردم جز به حال شهدا. وقتی زندگی ناب و معنوی و حال و هوای شهدای دفاع مقدس و مدافع سلامت را مرور می‌کنم، به یک جمع‌بندی می‌رسم که این‌ها، دوره‌هایی را طی کرده‌اند که برای هر کس قبل از شهادت، پیمودنی نیست.
وی افزود: اولین اتفاقی که برای شهدا قبل از شهادت رخ می‌دهد و یکایک آنها را مرور کرده‌ایم، رسیدن به سطحی از معرفت است که این معرفت ویژه یک مقام معنوی در حد بالا و مقدمه‌ای برای دلدادگی و عاشقی است. اولین اتفاقی که برای ورود به مرحله عاشقی و دلدادگی به پروردگار برای شهدا می‌افتد، معرفت ویژه‌ای است که شکل می‌گیرد. در تمام شهدا این حالت‌ها را دیده‌ام؛ یعنی دل کندن از دنیا.
وزیر بهداشت یادآور شد: سال‌ها پیش کتابی می‌خواندم که در آن نوشته بود "کسی می‌تواند پای عشق بمیرد که پیش از آن، زندگی جلوی چشمان وی، مرده باشد". وقتی به موسی که در کوه طور، دنبال آتش برای گرم کردن همسرش که در حال زایمان بوده وحی می‌شود که " حتی کفش‌هایت که عامل وابستگی تو به دنیا است را بیرون بیاور که تو در وادی مقدس پرپیچ‌وخمی"، این مقدمه دلدادگی و عاشقی پروردگار، این سطح از معرفت است و این معرفتی که انسان را از ماده و دنیا دور می‌کند.
دکتر نمکی گفت: شهید به مرحله‌ای از معرفت می‌رسد که دیگر خودش نیست و قابل ارزیابی مادی نیست و این مقدمه‌ای است که تمام شهدای ما پیموده‌اند. بارها گفته‌ام وقتی همه از وحشت ویروس کرونا فرار کردند، مدافعان سلامت مانند پروانه دور بیماران گشتند، وقتی همه لمیده بودند این‌ها بر سینه بیمار خمیده بودند و دیدیم که این‌ها در اوج وحشت از ویروس، عاشقانه تن به آتش زدند که یک معرفت مقدماتی عالی می‌خواهد که کار هر کس نیست. شاید در بین همکاران ما هم برخی تن به این آتش نزدند که به‌ندرت بودند، اما این سطح از معرفت کار هر کس نیست.
وی اظهار داشت: همه ما یک روز از این دنیا می‌رویم اما برخی شیوه‌ی رفتن‌ها و جان به جان‌آفرین تسلیم کردن، خودش یک هنر و موهبت است. می‌گویند "خدایا تو خوب زیستن را به من بیاموز که در کنار این خوب زیستن، خوب رفتن را نصیبم کنی". یکی از ویژگی‌های شهدا، ماندگاری، پایداری و جاودانگی است و نباید آنها را جزو اموات به‌حساب بیاوریم، چون آنها نزد پروردگار، روزی ویژه دارند، و یکی از این روزی‌های ویژه، نور ماندگاری است.
وزیر بهداشت گفت: صدای دوست و یار دیرینه‌ام استاد محمدرضا شجریان با قطعه شب، سکوت و کویر که با همکاری گروهی از هنرمندان دوتار نواز ساخته شده بود را شنیدم و بغضم گرفت. استاد شجریان از جاودانه ها است که همواره در تاریخ این سرزمین خواهد ماند و هرگز از مجموعه هنر این سرزمین، کسی صدای خسرو آواز ایران را فراموش نخواهد کرد.
دکتر نمکی افزود: وقتی در کویر ستاره ها و نورباران آنها را می بینید، باید بدانید که خیلی از ستاره ها دیگر نیستند و میلیونها سال طول می کشد تا نور آنها به ما برسد و ستاره ای که در شب می بینید، سال‌ها پیش فیزیک آن معدوم و منهدم شده اما نور آن وجود دارد. شهدا مثل این ستاره ها هستند که در تاریخ یک سرزمین، جاودانه می مانند.
وی خاطرنشان کرد: غروب عاشورا، یزید و اصحابش فکر کردند که بازی را برده اند اما آنها در تاریخ، ملعون و معدوم شدند و نام حسین (ع) و یارانش مثل نور ستاره ها، بلکه نور خورشید جاودانه شد و شهید، یکی از اثرات ماندگارش، نور و جاذبه ای است که از خودش بجای می گذارد و برای نسل های آینده یک سرزمین، سرمشق و درس می‌شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: امیدوارم که نور معرفتی که در دل شهید تابید و بازتابش را امروز و در آینده خواهیم دید، دل داغدار خانواده‌های آنها را بتواند آرام تر کند. به پدران و مادران، فرزندان، همسران و تمامی خانواده‌های شهدای مدافع سلامت، این داغ بزرگ را تسلیت می گویم و امیدوارم که خداوند، اجر دنیا و آخرت را نصیب کند.
دکتر نمکی خطاب به خانواده‌های شهدای مدافع سلامت، گفت: دعا کنید. دعاهای شما خیلی موثر تر از دعایی است که ما می کنیم. دل های شما مملو از اندوه و در کنار آن، یک نشاط روحانی است و این دلها، پر از جذبه پروردگار است و خواهشم این است که در شبانه روز، بیشتر دعا کنید تا عزیزان دیگری را از دست ندهیم و هر چه زودتر بتوانیم بر این بلایی که سرزمین ما و همه مردم دنیا را گرفته، فائق آییم. ما برای هیچ شهروندی در هیچ کجای دنیا، جز سلامتی، آرزو نداریم و امیدوارم که دنیا بتواند هرچه زودتر از این پدیده بلاخیز، رهایی پیدا کند.
وی تاکید کرد: خاک و تربت شهدای مدافع سلامت را همواره توتیای چشم خواهم کرد و خودم را در این دوره از این مسئولیت، مدیون شجاعت، جسارت و ایثار مدافعان سلامت می دانم و تردید نکنید که نام آنها در کتاب نظام سلامت به عنوان ایثارگران راستین این عرصه ثبت خواهد شد. دانشمندان زیادی در طول تاریخ بوده اند که همه، میهمان تاریخ بوده اند اما شهدا صاحبان تاریخ هستند و این را بدانید که بدون شک نسل های آینده ما به حرکت حماسی و بزرگ شهدای مدافع سلامت، سر تعظیم فرود خواهند آورد.

  • گروه خبری : گروه خبری RSS,مدیریت موزه ملي تاريخ علوم پزشكي,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 163131
 سرور  جابر قادری
تهیه کننده:

سرور جابر قادری

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *