اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/04/21 - 14:06
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5151
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

مرکز ملی مطالعات اعتیاد به طور رسمی به‌عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در امر اعتیاد و سلامت روان انتخاب شد

مراسم افتتاحیه برگزيده شدن مرکز ملی مطالعات اعتياد، به‌عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در امر اعتياد و سلامت روان دوشنبه 21 تیر 95 در سالن اجلاس بیمارستان فارابی برگزار شد.

گالری عکس
سازمان جهانی بهداشت  اسفندماه سال 1394، مرکز ملی مطالعات اعتیاد را به‌عنوان مرکز همکار آن سازمان در امر اعتیاد و سلامت روان، برگزیده بود. اعطای این عنوان بالاترین درجه‌یک مرکز در ارتباطات جهانی بهداشت است.
در افتتاحیه این مراسم، دکتر اولگ چستنوف، معاون دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در بیماری‌های غیر واگیر و سلامت روان، دکتر شکر ساکسنا، رئیس دپارتمان سلامت روان و اعتیاد و دکتر خالد سعید، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امر سلامت روان و اعتیاد از مدیران ارشد سازمان بهداشت جهانی، دکتر جعفریان رییس دانشگاه، دکتر افشار معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر و دکتر رحیمی موقر رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد به ایراد سخنرانی پرداختند.
دکتر رحیمی موقر رییس مرکز مطالعات اعتیاد در حاشیه این مراسم، با اشاره به افتتاح مرکز ملی مطالعات اعتیاد به‌عنوان همکار سازمان جهانی بهداشت گفت: مرکز ملی مطالعات اعتیاد بیشتر از 12 سال است که به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی در زمینه‌های پیشگیری از مصرف مواد مخدر و درمان مبتلایان به این عارضه به‌خصوص در بین جوانان پرداخته است.
وی ادامه داد: در این مرکز تحقیقاتی، کارهای پژوهشی و آموزشی در سطح پیشرفته‌ای صورت می‌گیرد که منجر شده ایران، جزو 10 کشور اول دنیا درزمینهٔ پیشگیری از مصرف مواد مخدر و کنترل آن محسوب شود.
دکتر رحیمی موقر بابیان اینکه این مرکز مطالعاتی ازنظر سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یک کلینیک ممتاز برگزیده‌شده، افزود: به خاطر تلاش‌های گسترده مرکز ملی مطالعات اعتیاد در زمینه‌های مختلف این کلینیک همکار سازمان بهداشت جهانی انتخاب‌شده و این سازمان بین‌المللی امروز دفترش را در این مکان افتتاح می‌کند.
وی گفت: سازمان جهانی بهداشت پیش‌ازاین در امر اعتیاد، مرکز همکاری در منطقه خاورمیانه نداشته است؛ و چون ایران ازنظر تولید دانش اعتیاد جزو 10 کشور برتر جهان بوده و در کنترل اعتیاد نقش فراملی داشته برای همکاری برگزیده‌شده است.
دکتر رحیمی موقر افزود: این مرکز بیش از 10 سال در حوزه اعتیاد ازجمله حوزه‌های وابستگی به مواد افیونی فعالیت و نقش مؤثری داشته است.
وی با اشاره به فعالیت پزشکان و روانشناسان متخصص درزمینهٔ اعتیاد در این مرکز افزود: در این مرکز از جدیدترین شیوه‌های درمانی برای مبتلایان استفاده می‌شود. این مرکز برنامه‌های جدی برای تدوین برنامه‌های مؤثر و مبتنی بر شواهد در راستای کاهش بار اعتیاد در جامعه دارد.
رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد با اشاره به بهره‌گیری این مرکز از آزمایشگاه ژنتیک، مدل‌های شناختی و مطالعات علوم اعصاب در امر پژوهش‌های مرتبط با اعتیاد ادامه داد: این مرکز تاکنون 500 مقاله و 20 کتاب در حوزه اعتیاد منتشر کرده و یکی از سه مرکز مهم وزارت بهداشت طی 21 سال گذشته در حوزه اعتیاد بوده است.
وی افزود: همزمان با افتتاحیه این مرکز، سمپوزیوم علمی یک‌روزه با محور اهداف توسعه پایدار و سوءمصرف مواد با حضور مسئولین و متخصصین مرتبط از سازمان‌ها و مراکز علمی مختلف در محل مرکز ملی مطالعات اعتیاد با دو هدف مهم جهانی و ملی در این زمینه برگزارشده است.
ریس مرکز مطالعات اعتیاد، پوشش حداکثری خدمات درمانی مؤثر اعتیاد را یکی از دو هدف مذکور عنوان کرد و گفت: در این بخش، درمان‌های مؤثر اعتیاد موردبحث قرارگرفته، برنامه سازمان جهانی بهداشت در این زمینه و هم‌چنین برنامه‌های ملی، ارائه‌شده و به بحث گذاشته می‌شوند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، نحوه پایش و جمع‌آوری اطلاعات و گزارش دهی در این زمینه، برای سال‌های آتی بررسی خواهند شد. در این بخش، دکتر ساکسنا، دکتر محیط، دکتر سعید، دکتر مکری، دکتر یاسمی، دکتر افشار، دکتر روشن پژوه و دکتر نوروزی به سخنرانی و بحث خواهند پرداخت.
دکتر رحیمی موقر کاهش مرگ‌ومیر درنتیجه مصرف مواد و اعتیاد را نیز دومین هدف برگزاری این سمپوزیوم عنوان کرد و افزود: در این زمینه، مرگ‌ومیر ناشی از مسمومیت و اور دوز، خودکشی، ابتلا به ایدز و هپاتیت، سوانح و حوادث ناشی از مواد، موردبحث قرار می‌گیرند.
وی تصریح کرد: بررسی میزان این خطرات و راه‌های کنترل آن‌ها، راهنمای جدید سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با مسمومیت، وضعیت ثبت اطلاعات مسمومیت و مرگ‌های مرتبط با مواد نیز موردبحث قرار خواهد گرفت.

همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران درزمینهٔ پژوهش و درمان مصرف مواد مخدر بسیار جدی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این دانشگاه با همکاری مرکز ملی مطالعات اعتیاد مسائل آموزشی و کاهش تقاضای مصرف مواد مخدر را جزو برنامه اصلی خود قرار داده و افتتاح این مرکز به‌عنوان همکار سازمان جهانی بهداشت سبب تبادل هرچه بیشتر علمی پژوهشی ایران با این نهاد بین‌المللی خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت 15 ساله مرکز ملی مطالعات اعتیاد گفت: این مرکز در طول مدت فعالیت خود ازنظر سیاست‌گذاری، تحقیق و آموزش دستاوردهای ارزشمندی داشته که منجر به آغاز همکاری با سازمان جهانی بهداشت به‌صورت رسمی به‌عنوان مرکز همکار شده است.
دکتر جعفریان افزود: امروزه 92 مرکز پژوهشی آموزشی درزمینهٔ علوم پایه و سو مصرف مواد مخدر در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند که همکاری با سازمان جهانی بهداشت در زمینه‌های مختلف پزشکی سبب تأثیرگذاری بیشتر کشور ما در منطقه شده است.
رییس دانشگاه با اشاره به افزایش ارتباطات بین منطقه‌ای و نیاز به تولید علم بیشتر درزمینهٔ اعتیاد تصریح کرد: همسایگی ایران با افغانستان متأسفانه مشکل بزرگی برای ما به وجود آورده و ضروریست که علم متخصصین کشور درزمینهٔ اعتیاد به‌روز باشد.
وی افزود: مراکز پیشگیری از مواد مخدر درزمینهٔ تعامل با دیگر سازمان‌ها می‌توانند به‌خوبی موضوع آسیب‌های مصرف مواد مخدر را حل کرده و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این راه رسالت خود را به‌درستی انجام داده و خواهد داد.
دکتر جعفریان ابراز داشت: مرکز مطالعات اعتیاد تنها یک مرکز پژوهشی نیست بلکه در جهت آموزش و درمان بیماران مبتلا به اعتیاد کارهای بسیار بزرگی انجام داده است.
رییس دانشگاه اعتیاد را یکی از مشکلات اصلی و جدی کشور دانست و گفت: سال‌هاست که اقدامات خوبی به‌منظور مبارزه با شیوع اعتیاد انجام‌شده و مرکز ملی مطالعات اعتیاد علاوه بر تحقیق در حوزه اعتیاد در بخش علوم پایه و بالینی، برنامه‌های آموزشی و درمانی بسیار مناسبی داشته و توانسته در منطقه به‌عنوان مرکزی پیشرو مطرح شود.
وی تصریح کرد: در این مراسم، نمایندگان سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که قبل از اینکه به ایران تبریک بگوییم به خودمان تبریک می‌گوییم زیرا همکاری مانند ایران داریم.
دکتر جعفریان در پایان گفت: فعالیت‌های ایران در حوزه اعتیاد برای سازمان جهانی بهداشت به‌عنوان یک الگو قابل‌توجه است تا بتوانند از این تجربیات در کشورهای منطقه و سایر کشورهای دنیا استفاده کنند.


فعالیت 3 هزار مرکز مطالعاتی مبارزه با مواد مخدر
دکتر پرویز افشار سخنگوی مبارزه با مواد مخدر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه گفت: از 10 سال پیش در این ستاد کارهای درمانی و پژوهشی به‌طورجدی پیگیری شده و اعضای هیئت‌علمی این ستاد به دنبال درمان مواد مخدر توان‌بخشی و بازپروری بوده و با سازمان بین‌المللی تعامل و همکاری ویژه‌ای تا به امروز داشته‌اند.
سخنگوی مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: کاهش تقاضا و مصرف مواد مخدر از دیگر اقدامات این ستاد بوده و مسئولان این سازمان بافرهنگ سازی، بازپروری درمان اعتیاد، حمایت‌های اجتماعی و یافتن موقعیت‌های شغلی برای افراد پاک، سعی در بازگرداندن آن‌ها در بین جامعه و خانواده هستند.
دکتر افشار یادآور شد: در جهت کاهش مصرف مواد مخدر ngo های زیادی با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری می‌کنند و من امیدوارم با تعامل بیشتر آموزش‌وپرورش، وزارت فرهنگ و سازمان‌های مختلف و با برنامه‌ریزی بر روی محیط‌های کاری درسی صنعتی، بتوانیم مصرف مواد مخدر را در کشور کاهش دهیم.
وی افزود: 30 هزار سرباز تحت پوشش این ستاد قرارگرفته‌اند و برنامه ملی در حوزه مبارزه با مواد مخدر و کاهش تقاضا با شرکت 3 هزار موسسه تحقیقاتی و پژوهشی در حال تدوین است.
سخنگوی مبارزه با مواد مخدر گفت: برای کاهش مصرف مواد مخدر در کشور شبکه‌های درمانی بسیاری تأسیس‌شده که اکثر این افراد به‌صورت سرپایی در 7 هزار کلینیک بازپروری‌شده‌اند.
وی اظهار کرد: 8 درصد از مراکز بازپروری به‌وسیله سازمان‌های غیردولتی اداره می‌شود و این ستاد برنامه جدیدی در جهت بازپروری و پشتیبانی از معتادان دارد و با ایجاد 3 هزار شغل برای افراد پاک با پشتیبانی وزارت کشور فرصت حضور این افراد در جامعه و بین خانواده‌هایشان داده‌شده است.


ایران بازوی سازمان جهانی بهداشت در حوزه اعتیاد در منطقه است
دکتر ساکسنا، رئیس اداره سوءمصرف مواد مخدر در سازمان جهانی بهداشت نیز در سخنانی گفت: مرکز مطالعات ملی اعتیاد به‌عنوان بازوی سازمان جهانی بهداشت در حوزه اعتیاد در منطقه به شمار می‌رود.
وی افزود: این مرکز باید فراتر از مرزهای ایران فعالیت کند و اعطای گواهینامه به این مرکز این حق را به ایران می‌دهد که به‌طور رسمی در حوزه اعتیاد از سازمان جهانی بهداشت، همکاری بخواهد و در مقابل این حق را به سازمان جهانی بهداشت می‌دهد که برنامه‌های خود را به ایران بدهد تا اهداف این سازمان پیش رود.
وی خاطرنشان کرد: ایران در حوزه اعتیاد، موفقیت‌های زیادی کسب کرده است من‌جمله درمان‌های جایگزین برای اعتیاد که در کشورهای زیادی انجام نمی‌شود و ایران این کار را به‌خوبی انجام داده است.
رئیس اداره سوءمصرف مواد مخدر در سازمان جهانی بهداشت گفت: ما به همکاری با ایران افتخار می‌کنیم اما سهم ایران در حوزه برنامه‌های بین‌المللی اعتیاد باید گسترش بیشتری یابد؛ ایران نقش مهمی در افزایش تأثیر برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت خواهد داشت.
دکتر ساکسنا تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت با توجه به عضویت کشورهای زیادی در آن، بزرگ است اما ظرفیت ما در اجرای برنامه‌ها، بسیار کوچک‌تر از نیازها است.
دکتر اولگ چستنوف دستیار مدیرکل بیماری‌های غیر واگیر و سلامت روان سازمان جهانی بهداشت نیز گفت: ایران ازنظر سیاسی کشور مهمی است و انتخاب مرکز ملی مطالعات اعتیاد به‌عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت جای تبریک دارد.
وی تأکید کرد: ایران در خط مقدم جبهه مقابله با مواد مخدر قرار دارد و فعالیت‌های بسیاری در حوزه اعتیاد انجام داده و اگر حتی یک نفر در این جنگ پیروز شود، افراد زیادی تحت تأثیر این موفقیت قرار خواهند گرفت.
خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 61337
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم